עבור לתוכן

בעיה במסך LG Flatron w2261V תפריט קופץ

Featured Replies

פורסם

אני אגיע לעיקר. כל מספר דקות קופץ תפריט אם של המסך ונעלם לאחר דקה~. ניסיתי את כל הכפתורים אין כפתור שנדבק ולא היה נזק מים. המסך שמור וטוב, לא נפל ולא שום טראומה פיזית אחרת. הדבר הכי הזוי הוא זה שהתפריט שקופץ לא קיים בשום אחד מהלחצנים שיש.... זה תפריט פאנטום. וניסיתי לחיצה ממושכת על כל אחד מהלחצנים ועדיין אין אני מוצא את לחצן שמעלה את התפריט הזה. זה מאוד מנג'ס במיוחד במשחקים, ניסיתי לנתק מהחשמל ולא שינה כלום. אין לתפריט המקפץ שום קצב כרונולוגי, הוא יכול לבוא פעמיים בחמש דקות ואף פעם בעשר. שברתי את הראש עם זה. שלב הבא אני עושה buttonsectimy. עזרה ​פליז.

פורסם

פתח את המסך ותחפש סימנים של קורוזיה / מים / עכביש שהתנחל על מעגל ה VGA או מעגל הלחצנים של התפריט / וכן קבלים מנופחים על המעגל של הספק

בזהירות אם המעגל של הספק - יכול להיות בו קבל טעון

ומה יש בתפריט הפאנטום הזה ?

פורסם
  • מחבר

התפריט הוא של בהירות/ניגודיות ועוד משהו. מאפייני תצוגה מתקדמים של המסך. אני אבדוק שוב, אבל התפריט הוא לא ייעודי של אף אחד מהלחצנים. אני אחזור הביתה אני אעשה פרינט סקרין אולי זה תפריט של ווינדואס אני יודע. יכול להיות שזה כן נזק פיזי אבל בתוך המעגל המחשוב שפולט את התפריט הזה?

פורסם

http://hwzone.co.il/community/threads/552085-%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%92%D7%A2-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%94

אני עם אותו מסך בדיוק ואותה בעיה בדיוק. כנראה מחלות זקנה. לא ניסיתי לפרק את המסך עדין.

אני לחצתי לחיצה ממושכת על MENU ואז התפריט ננעל ומציג רק "OSD is locked" או משהו בסגנון. הוא ממשיך לקפוץ ברנדומליות אבל לפחות זה אותו מסך שהוא קצת יותר קטן ורק באפור בלי מעבר בין תפריטים.

פורסם

נזק בתוך הציפ - לא נראה לי

הציפ סורק את לוח המקשים ואמור להגיב ללחיצה של מקש. למה שהוא הוא רואה לחיצה כשאין. יתכן שמשהוא באמת מקצר (אפילו בהתנגדות דיי גבוהה) את הלחצן, וייתכן שהציפ רק מדמיין

בחלק מהמסכים לוח המקשים דיי פשוט - כל לחצן מחובר לחוטים משלו, כשאתה לוחץ עליו מגיע מתח לרגל המתאימה של הציפ. מעגל כזה לא הכי רגיש, אבל אם יש מסלול כלשהוא שעוקף את הלחצן והוא מספיק מוליך, הציפ יראה אותו כלחצן לחוץ

בחלק מהמסכים יש תעלול שמאפשר לחסוך בחוטים - כל הלחצנים מחוברים לאותם 2 חוטים, כל לחצן אם נגד משלו. המתח שמגיע לציפ (בכל המקרים לאותה רגל) תלוי בנגד שהיה מחובר, על ידי מדידת המתח הציפ יכול לזהות מי מהנגדים היה מחובר ומכאן מי הלחצן שנלחץ. ככלל מעגל כזה יהיה יותר רגיש - כי הוא צריך לא רק לזהות on/off אלא ממש לזהות מתוך המתח איזה לחצן נלחץ. אני מנחש שמספיק מסלול עקיף חלש יותר בשביל להטעות ציפ כזה

2 המקרים ההשפעה תהיה מספול כלשהוא שמאפשר לזרם לעבור - רטיבות, לכלוך, קורוזיה, עכביש שהתנחל על המעגל (או דברים שהוא הביא לשם), אולי אפילו חומרים של המעגל עצמו שמתפרקים אם הזמן והופכים למוליכים בצורה כלשהיא. במקרה השני, הנגדים על המעגל יכולים לשנו ערכים אם הזמן - במקרה כזה המעגל עלול גם לטעות בזיהוי של הלחצן שנלחץ

וחוצמזה, הציפ עצמו עובד על מתח מהספק של המסך. אם המתח לא יציב, הציפ יכול להתחיל "לדמיין" דברים. במיוחד השני - הוא משווה את המתחים ל "מדרגות" פנימיות, כל אחת מהן מייצגת את 1 מהלחצנים. אם יש נפילה פתאומית במתח הספק שהציפ מקבל, בזמן הנפילה האות מהלחצנים יכול פתאום להיראות לו כמו קפיצה (בהשוואה למתח של הספק....), כלומר לחיצה על לחצן

פורסם
  • מחבר
http://hwzone.co.il/community/threads/552085-%D7%AA%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%98-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%92%D7%A2-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%94 אני עם אותו מסך בדיוק ואותה בעיה בדיוק. כנראה מחלות זקנה. לא ניסיתי לפרק את המסך עדין. אני לחצתי לחיצה ממושכת על MENU ואז התפריט ננעל ומציג רק "OSD is locked" או משהו בסגנון. הוא ממשיך לקפוץ ברנדומליות אבל לפחות זה אותו מסך שהוא קצת יותר קטן ורק באפור בלי מעבר בין תפריטים.

תודה על הטיפ. :)

ויש מצב טוב שיש נפילות מתח כי יש עוד 4 מכשירים על אותו השקע. אני מבין שאין הרבה מה לעשות... אני לא יכול/יודע איך לפרק את המסך ואני לא רוצה לקחת את הסיכון ת'אמת. אם אני נניח אחתוך את כל החוטים של הכפתורים של המסך, הוא עדיין יעבוד?

פורסם

אין קשר לנפילות מתח בשקע. הנפילות יכולות להיות במתחים של הספק (5V 12V וכו). יש שם קבלים שאמורים לייצב את המתח, כשהם נהרסים המתח הופך לפחות יציב. ברוב המקרים זה מביא למסך שלא נדלק וה power led עושה פלאשים קצרים קבועים, מסך שלוקח כמה ניסיונות הדלקה להדליק אותו, או מסך שנכבה מעצמו בזמן עבודה. לעיתים רחוקות לתופעות מעניינות יותר כמו זאת

פורסם
  • מחבר

זה הכי הגיוני כי עכשיו כשאתה אומר את זה יש קושי בלהדליק אותו לרוב. אני מניח שאני לא יכול לסדר את זה בבית, שווה את התיקון?

פורסם

תוכל להחליף בעצמך

אבל בתור התחלה פתח את המסך ותבדוק אם ניתן לראות קבלים לא תקינים, כלומר, אם יש סימן נראה לעין לכך שבאמת זה התקלה

בקבל תקין הראש המתכתי (שחרוט עליו X או צורה דומה) שטוח

בקבל לא תקין הוא נראה מנופח, כמו כאן :

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Al-Elko-bad-caps-Wiki-07-02-17.jpg

הקבלים נמצאים על המעגל של ספק הכוח. אתה יכול לפרק אותו מהמקום, אבל אל תיגע במוליכים שבו או ברכיבים על המעגל - יש שם קבל אחד גדול (ששוכב על המעגל ולא עומד כמו האחרים), בקבל זה יכול להיות מתח גם אחרי שאתה מנתק את המסך מהחשמל

פורסם
  • מחבר

מגניב תודה רבה. אני אנסה כשאני אחזור הביתה ואעדכן עם הממצאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים