עבור לתוכן

עזרה בבחירת ssd

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

קניתי מחשב נייד דגם g510 של לנובו עם מעבד i5 4200m. קראתי רבות על חשיבות הssd, ואני שוקל כרגע לקנות ssd שישמש למערכת ההפעלה ולתוכנות בסיסיות (אין לי שימושים מיוחדים במחשב רק אופיס, תוכנות המרה קלות, תוכנות עריכה חובבניות וכו׳ שימושיים קלאסיים) ואת הhdd הקיים לחבר באמצעות מתאם במקום הצורב שאין לי ממש שימוש בו.

יש לי כמה שאלות:

א. כמה באמת משפיע הssd על מהירות המחשב גם בשימושים ״נורמליים״ כמו שלי?

ב. איזה נפח מומלץ לשימוש כזה?

ג. ועכשיו לחלק הכי חשוב... איזה ssd מומלץ? קראתי שיש בעיה בסדרת האיבו של סמסונג, האם היא עדיין מומלצת? ועוד נקודה, האם יש בכל סדרה כזו דגמים חדשים יותר וישנים יותר או שמספיק לרכוש 840 evo, ובמידה וכן איך אפשר לדעת אם המוצר הוא הדגם החדש ביותר? (לא כל המוכרים אמינים....)

תודה מראש לעוזרים!!!

פורסם

א. SSD יאיץ לך את עליית המחשב ויאיץ לך את טעינת התוכנות .

ב. 128-256 תלוי בכמות התוכנות

ג. Crucial MX100 ב- KSP ה-256GB עולה 575 ש"ח

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה. ובדגם שהמלצת לי ישנם דגמים חדשים יותר וישנים יותר או שאין הבדל? אני נמצא הרבה בארה״ב כך שאני שוקל לקנות באיביי/אמזון, איך אני יכול לדעת שזה הכי חדש שקיים היום?

פורסם

הוא לא בהכרח הכונן הכי טוב אלא הכי מומלץ בין השאר בהתבסס על מחירו בארץ

פורסם
  • מחבר

אבל הנקודה היא שאני מעוניין לקנות באיביי (אלא אם כן זה לא מומלץ) עשיתי חיפוש קצר שהעלה שני דגמים. האחד, mx100 כמו שהומלץ פה ב 112 דולר http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=111506071590 והשני 840 evo ב126 דולר http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=201210620444 האם הדגמים שבקישורים מומלצים כל אחד כשלעצמו או שמדובר בדגמים ישנים (ושוב, אם מישהו יוכל בבקשה להסביר לי איך לדעת אם זה המוצר האחרון בסדרה אני מאוד אודה לו) ואיזה דגם עדיף משניהם, סך הכל אין פה פער משמעותי במחיר.

פורסם

לא הבנתי אותך.

קרושיאל וסמסונג הם חברות 840 זה סדרה וevo זה דגם כנ"ל MX100.

אם זה הדגם אז זה הוא מה הכוונה אם זה המוצר האחרון בסדרה?

אם יש דגמים אחרים שיותר מהירים?

פורסם
  • מחבר

אתה צודק. לא הסברתי את עצמי נכון. השאלה שלי היא כמו שיש לדוגמא מעבדים של אינטל מסדרת core i5 מדורות שונים, ארבע דורות סל הכל עד היום. או דוגמא גסה נוספת כמו שיש למאזדה את דגם Mazda 3 רק שכל שנה יוצא דגם אחרון מאותו ״סדרה״ -אם אפשר לקרוא לזה ככה, רציתי לדעת אם גם בssd יש את העניין הזה שכל שנה נניח יוצא ״דגם״ מחודש לסדרה/דגם שנקרא 840 evo של חברת סמסונג או mx100 של קרושיאל. אני מקווה שעכשיו הסברתי את עצמי טוב יותר.

פורסם

שוב אסביר

לצורך העניין כמו שיש מאזדה 2,3,6 כך יש רגיל , EVO , וPRO. אלו דגמים. באשר לסדרה: הדור הישן של הכוננים (כמו 'צורה קודמת' ברכבים) נקרא 830. הדור שאחריו נקרא 840. אכן יצא גם דור 850 , אבל ביצועיו לעומת תמחורו שערורייתיים.

לכן לשאלתך האם כל ה840EVO הם אותו דבר התשובה ברורה...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התשובה.

ומה לגבי השאלה איזה מהדגמים עדיף מהקישורים שהבאתי למעלה, האם הפעם של ה15 דולר שווה את הevo על פני הmx100?

פורסם

^ לפי דעתי לא, כאשר מדובר בביצועים נטו (ללא RAPID) ה-MX100 עדיף.

פורסם
  • מחבר

תודה.

רק סליחה על הבורות, מה זה rapid שעליו דיברת? אני ממש חדש בתחום....

פורסם

הרפיד הינה תוכנה שמאחדת כונני evo ועי''כ מאיצה אותם.

בהתחשב בתקל הקטן שנתגלה בEVO וכאשר יש פער של 50 ש''ח לדעתי ברור הMX100.

פורסם

סמסונג הוציאו תיקון לEVO שלכאורה פתר את הבעיה כמו שצריך.

לEVO יש שתי שכבות CACHING שמאיצות את העבודה איתו.

אחת מהם היא ברמת החומרה, אחת ברמת תוכנה.

ברמת החומרה יש לו SLC CACHE שהוא בעצם זיכרון מהיר שמשמש כBUFFER להאצת כתיבה, עד שהוא מתמלא כמובן(דבר שקורה תוך כמה שניות).

באמת התוכנה יש לו את הRAPID שזה בעצם אותו טריק רק עם זיכרון, ומשמש גם להאצת קריאה. (הRAPID הוא חלק מהתוכנה של סמסונג ועובד רק עם כונן אחד, ולא תומך בRAID או בהאצת כונן נוסף של סמסונג במידה ויש לך)

יש תוכנות אחרות שעושות זאת יותר טוב, ועובדות עם כל כונן, כמה כוננים במקביל, וגם מערכי RAID.

אז לכאורה הEVO חבילה נחמדה של כונן לא מהיר במיוחד, עם שכבת קצפת.

מסרטון בו הכונן נבדק בזמן הבעיה שהיתה, עלה חשש לגבי EVO וירידת ביצועים בתנאי חום גבוה של מחשבים ניידים.

חיפשתי עוד דיווחים על כך, ובנתיים לא מצאתי עדויות לכך שהבעיה קיימת חוץ מבשילוב עם הבעיה שהיתה קודם, שיצא לה כמובן תיקון.

בכל מקרה BLACK FRIDAY מתקרב ובטוח יהיו מבצעים על SSD בארץ ובחו"ל.

כבר יש מבצעים יפים בחו"ל האמת.

אם רק המשלוח היה יותר פשוט...

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה. פורום מצוין!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים