עבור לתוכן

איזה זכרון יתאים ללוח אם שלי (DDR2)

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי:

מעבד CORE 2 DUO E7200

לוח אם GA-G31M-S2L

כרטיס מסך GTX 650

זכרון כרגע: 2 סטיקים של 1GB PC2-6400 (400 MHz) כל אחד. סה"כ 2 GB.

אני משחק לא מעט במשחקים, אבל אין לי בעיה להסתפק בהגדרות בינוניות.

לפי מה שאני מבין (תקנו אותי אם אני טועה), צוואר הבקבוק במחשב שלי הוא הזכרון.

אני שוקל להחליף את הזכרון בלבד ולסחוב עוד שנה-שנה וחצי ואז כבר לקנות מחשב חדש לגמרי על בסיס DDR4, ויש לי מספר שאלות:

1. חשבתי למשל לקנות 2 סטיקים כאלה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=733774

אבל אני לא בטוח מה לבדוק כדי לוודא שהמחשב שלי מתאים, ובכלל לאיזה תוספת ביצועים אפשר לצפות?

2. לפי האתר של הלוח אם http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2693#ov הוא תומך בתדר של עד 1066, אבל ב OC. האם ניתן להתקין זכרונות בתדר של מעל 800 והם פשוט יעבדו ב 800 (ללא OC), או שהם פשוט לא יעבדו? (עריכה: לפי ה FAQ של הפורום אני מבין שהתשובה חיובית)

3. בטווח מחירים הזה- לא עדיף לקנות סטיק בודד של 4GB DDR3? קראתי דברים סותרים באינטרנט האם DDR3 כולל תאימות לאחור או לא (אני לא מדבר על ערבוב DDR3 עם DDR2) עריכה: לפי ה FAQ של הפורום אני מבין שהתשובה שלילית)

אודה לכל מי שיוכל להבהיר קצת את העניין

נערך על-ידי ohadbx2

פורסם

1. בלוח שלך יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בעד 4GB בסה"כ. למשחקים כיום רצוי זיכרון בנפח 8GB. המצב שלך כרגע הוא לא אידאלי בכלל - 2GB לא מספיקים לרוב השימושים. אם תקנה 2 מודולים של 2GB כל אחד, אז סה"כ יהיו לך 4GB (את שני המודולים הקיימים תצטרך להוציא) ואתה תראה שיפור בביצועים, אבל הבעיה היא שגם 4GB לא ממש יספיקו לך.

2. אם משום מה תקנה זיכרון DDR2 שעובד בתדר של 1066MHz (זיכרון כזה לא ממש היה נפוץ גם בתקופה שבו DDR2 היה הזיכרון העיקרי בשוק) הוא יעבוד ב 800MHz.

3. אתה לא יכול להשתמש בזיכרון DDR3 בלוח שלך.

הפתרונות עבורך:

א. לקנות שילוש חדש. זה לא הפתרון שבו אתה מעוניין, אבל בפחות מ-700 ש"ח אתה יכול לקנות שילוש בסיסי ביותר (מעבד פנטיום G, זיכרון בנפח 4GB) שיהיה יותר טוב מהמחשב הנוכחי שלך (קישור למפרט כזה לדוגמא). היתרון כאן, בנוסף למחשב חזק יותר מהמחשב הנוכחי, הוא שבעתיד תוכל לשדרג את הזיכרון ואת המעבד.

ב. אתה יכול לחפש לוח אם חדש למחשב שלך, כזה שתומך ב-4 מודולי זיכרון, אבל אז תצטרך לקנות מודולי זיכרון DDR2. ההוצאה עבור לוח אם חדש (או משומש) בתוספת ההוצאה עבור זיכרון DDR2 פשוט לא משתלמת עבור מחשב כזה.

ג. אתה יכול לחפש שילוש חזק יותר משומש.

אם אתה רוצה בכל זאת להחליף את הזיכרון שלך ב-2 מודולים של 2GB כל אחד, אז בלוח יש שניה פה באתר יש מישהו שמוכר זכרונות מתאימים ב 80 ש"ח (קישור).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

האופציה לרכישת שילוש כמו שהצעת אכן מפתה במחיר הזה, למרות שאני מניח שעד שאני ארגיש צורך בשדרוג הפלטפורמה (סוקט 1150 ו DDR3) כבר תהיה מיושנת ולא יהיה משתלם לקנות עבורה רכיבים-בדומה למצב שלי היום.

רוב המשחקים שניסיתי להריץ עד היום דווקא עבדו בצורה סבירה עד טובה, יכול להיות שזה בגלל שאני פחות נוטה למשחקים הכבדי-גרפיקה, לכן אני בכל זאת שוקל לנסות לסחוב עוד שנה+ עם 4GB DDR2.

באופן כללי- כל זכרון מסוג DDRx אמור לעבוד עם כל לוח אם שמוצהר שתומך ב DDRx?

פורסם

בגדול, כן, למעט בעיות תאימות יוצאות דופן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים