עבור לתוכן

rMBP 13 vs Dell 3542 (באילת מחר בבוקר אשמח לתשובה מהירה)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני סטודנט שמעוניין לקנות לפטופ ואני מתלבט בין 2 הדגמים הללו:

Dell 3542 i7 1TB Geforce 840M 8GB

קישור למפרט: http://ksp.co.il/?uin=22964

לבין

Macbook Pro Retina 13" i5 8GB 128GB intel iris

השימוש יהיה 80% אופיס, אינטרנט

20% פוטושופ, לייטרום באופן חובבני אישי.

יש לי אפשרות מחר לקנות באילת כשהראשון יעלה 3100 והשני עם הנחת סטודנט 5100

בדל המפרט נראה טוב יותר והמחיר זול ב2000 ש"ח והאחריות היא ל3 שנים.

אבל המליצו לי נורא לקנות את המאק.

אשמח לדעתכם המקצועית בנושא, שווה לי באמת להשקיע עוד 2000 ש"ח בשביל זה?

ובנוסף, אם אתם ממליצים על הדל אז מאיפה הייתם ממליצים לקנות?

תודה רבה ואשמח לתשובה מהירה (סליחה על החוצפה)

עריכה: רוב הסיכויים שהמחשב לא ישמש אותי בהרצאות, יש לי אייפד והוא די נוח לי עד כה. לכן, המשקל של המק הוא בהחלט נחמד אבל הוא לא השיקול הכי מהותי מבחינתי.

נערך על-ידי bitoNNz

פורסם

ה-DELL לא ממש מומלץ, כמו כן האחריות היא "במעבדה" ולא "בבית הלקוח". שזה פחות טוב.

תענה על השאלון בחוקי הפורום כדי שנמצא מחשב מתאים ותרשום תקציב.

שני המחשבים שרשמת מאד שונים זה מזה

נערך על-ידי Chevy

פורסם

80% אופיס - מק לא בשבילך.

(אפשרי אבל רחוק מאידאלי)

פורסם

המק הזה והדל הזה עולמות שונים.

למק יש מסך, מעבד, כונן קשיח, איכות בנייה, מצלמה יותר טובים מהדל, אבל הוא משמעותית יקר יותר.

לדעתי לשימושים שלך מק לא בדיוק אידיאלי, למרות שאני בטוח שלא תהיה מאוכזב ממנו.

אם אתה אוהב את OSX, רוצה להיות המגניב בשכונה עם "הלפטופ עם התפוח הזוהר", רוצה מחשב זריז ומהיר שמרגיש טוב, קח את המק.

אם אתה מעדיף ווינדוס ורוצה לחסוך, לך על PC, אבל לא הדל הזה, יש מוצלחים יותר.

אתה צריך לפרט לנו על כל השימושים וההעדפות שלך.

פורסם
  • מחבר

התקציב כפי שרשמתי בהודעה הראשונה יכול להגיע ל5100 לקניית המאק אבל אני בהחלט אעדיף להיות באזור ה3000 ש"ח (אילת)

רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה:

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) 80%, צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית חובבנית - עד היום השתמשתי בPS CS2 ובלייטרום הגרסה החדשה)

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא עקרוני, אני חשוב עדיף מט וגודל בין 13 ל15.6

* משקל רצוי? לא יותר מ2.5

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) אזור ה3 4 שעות יכול להספיק, מעבר לזה - בונוס!

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לפי מה שהמליצו לי, להתרחק מהכל חוץ מDELL או APPLE

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) שלא יהיה טאץ'! אני לא סומך על הדברים האלה וזה סתם צרות מבחינתי

לא אכפת לי אם המחשב הוא תפוח או אגס העיקר שיהיה הכי אמין שאפשר ויעבוד הכי טוב שאפשר ב4 שנים הקרובות.

למה הדל הזה לא מומלץ? ממה שראיתי הוא היחידי בערך בלי טאץ' והמפרט שלו די טוב.

תודה רבה.

פורסם

למה להימנע מטאץ'? רוב המחשבים מגיעים עם זה כי זה פשוט נוח ונחמד עם ווינדוס 8, אבל לא חייבים להשתמש בזה.

יש לי בעצמי Dell XPS 12 ואני מת עליו, לפעמים לגלול באינטרנט נוח עם מסך מגע, ולהגדיל תמונות ועמודים בכלל פצצה

הייתי מצרף לרשימת החברות את לנובו, יש להם דברים טובים.

הייתי מסתכל פה: http://ksp.co.il/?select=.268..271..159..213..214..211..7..8..347..442..1913..1947..432..466.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

ופה: http://ksp.co.il/?select=.268..271..213..214..211..7..8..347..442..1913..432..1947..466..132.&list=1&sort=2&glist=0&uin=0&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

זה הסינונים שהייתי עושה לעצמי: מסך טוב, זיכרון 8GB או יותר, מעבד טוב (בלפטופים זה טיפה שונה הקטע של ה-I3,5,7) ו-SSD שזה פשוט חובה למחשב זריז (זה מה שיש למקבוק, רק מהיר יותר מבוסס PCIE)

פורסם
  • מחבר

אני נמנע ממנו כי יש לי הרגשה שכמו כל הדברים שהם טאץ' והם לא של אפל (ואני לא איזה מעריץ גדול אבל זה הניסיון לימד אותי)

הם אחרי כמה זמן יתחילו לעשות בעיות ולהיתקע וזה הדבר האחרון שאני רוצה בלפטופ שלי.

אני באמת מעדיף לפטופ ש"כמה שפחות טכנולוגי" בקטע הזה.

בנוסף, הבנתי שללנובו יש עניין של סוס טרויאני בחומרה משהו כזה, מוכר למישהו?

פורסם

אצלי בדל הטאץ' בסדר (ויש לי אייפון ככה שאני רגיש לטאץ' מציק), ושוב. אתה לא חייב להשתמש בו, זה לא מפריע והמסך נראה טוב ללא הבדל.

לגבי לנובו - נשמע קונספירציות על חברות סיניות, תבחר למה להאמין (ומי אמר שאצל דל אין סוס טרויאני לרגל אחרי סין, נו באמת...)

פורסם

שום סוסים טרויאנים..נחשבת לחברה פחות איכותית, אבל המחירים בהתאם.

שיקול שלך. תקבל מחשב הרבה יותר חזק באותו מחיר.

והקטע של הטאצ' אין סיבה שזה יעשה לך בעיה,אבל עד כמה שידוע לי ויתקן אותי ymac אם אני טועה , כמעט ואין בנמצא מסכי טאצ' ללא השתקפויות (בגלל שעושים אותם חלקים.)כך שזה בהחלט משהו לתת עליו את הדעת.

פורסם

קיימים מסכי מט טאץ', נדיר מאוד.

יש ציפוי נגד השתקפות, ולדעתי הצבעים נראים יותר טוב על מסך מבריק (יש לי מסך של דל מט ולפטופ של דל מבריק)

לא יודע למה החשבת את לנובו לפחות איכותית, לאבא שלי יש X230 שהוא טנק מבחינת איכות בנייה, יש לי חבר עם יוגה 2 פרו שלא נופל באיכות מהדל שלי.

פורסם

לא יודע למה החשבת את לנובו לפחות איכותית, לאבא שלי יש X230 שהוא טנק מבחינת איכות בנייה, יש לי חבר עם יוגה 2 פרו שלא נופל באיכות מהדל שלי.

כתבתי 'נחשבת'

נתקלתי גם במחשבים של לנובו שעשו בעיות, לא מעט אבל אולי זה בשל הפופולריות הרחבה שלהם.

הנייד הבא שלי יהיה כנראה פלקס או יוגה.. כתבתי שזה לשיקולו

קיימים מסכי מט טאץ', נדיר מאוד.

יש ציפוי נגד השתקפות, ולדעתי הצבעים נראים יותר טוב על מסך מבריק (יש לי מסך של דל מט ולפטופ של דל מבריק)

קצת קשה להשוות בין שני מסכים ובכל מקרה במחשב שלא עומד במקום קבוע מדובר במינוס, בפרט אם משתמשים בו בסביבה מוארת (או בחוץ)לגבי המדבקות אתה צודק השאלה היא האם הציפוי לא פוגע ברגישות של המסך, נתקלתי בטענות כאלו, מודה שלא יצא לי להתנסות כדי להביע דעה.

פורסם
  • מחבר

אז אם כן על איזה מחשב הייתם ממליצים לי?

מה שאני מבין זה לא שהדל הוא לא טוב זה פשוט שיש ב3000 ש"ח טובים ממנו?

אני אשמח להצעות לדגמים ספציפים (ואם לא מאק אז 3 שנות אחריות)

ואשמח להימנע מטאץ' ככל האפשר.

תודה רבה

פורסם

לדעתי המחשב הזה יכול להתאים.

אמנם לנובו , אך כאמור לדעתי זה עדיף ומשתלם.

גודל מתאים, משקל מתאים , מסך רגיל (לא טאצ') מעבד i7, זיכרון 8GB , כרטיס מסך אנוידיה גי'פרוס M840 עם 4GB זיכרון.

אחלה מחשב , והתוספת של הכרטיס מסך לא מזיק לגרפיקה..

נערך על-ידי yosi b

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון מדובר במחשב הזה

http://ksp.co.il/?uin=23956

שאצטרך להוסיף עוד 240 ש"ח להרחבת אחריות מה שמוביל אותי ל3450 ש"ח והוא אותו משקל כמו הדל.

למה הוא עדיף לי? בגלל הSSD 8GB?

פורסם

אתה לא חייב להרחיב את האחריות.ובכל מקרה כדי לדעת אם זה משתלם צריך לדעת בדיוק מה היא כוללת.

ולעניינינו מדובר עדיין בתוספת של מאות שקלים על מחשב ישן שאפילו לא כולל מסך 1080p (ראבק , זה עוד חוקי?!)ואכן עם קשיח יותר איטי ופחות זיכרון בכ''מ.

אני הייתי קונה מחשב עם מסך טאצ' וכו' אבל לפי הדרישות שלך הזי 50 זה המתאים ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים