עבור לתוכן

מה המצב של בתי הספר בימינו?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אם איך שאנשים נוהגים בכבישים ואיך שהם מתנהגים ביום ביום אני חושב ש"בית ספר נורמלי" זה היוצא דופן ולא הכלל. בבתי הספר שהייתי בהם היה הרבה אלימות, אומנם לא ברמות של רצח ואונס אבל עדיין.

העיניין הוא שמספיק שיש מספר מצומצם של ילדים רעים והרבה ילדים שמפחדים או לא אכפת להם וזה הורס לכולם.

זה לא שונה בהרבה היום עם הטרוריסטים חחח

לדעתי רוב האנשים רעים ואנוכיים בעולם, כולל בישראל. הם יהנו לשנוא שינאת חינם ולעשות רע לאנשים אחרים. הסיבה העיקרית שאנשים לא פוגעים אחד בשני על בסיס יומי זה שהם לא רוצים לבזבז אנרגיה על זה, לא בגלל שהם לא היו נהנים לפגוע באחרים.

לדעתי הכביש משקף את המציאות, בכביש יש אנשים שהם מנייאקים בכוונה כי זה קל להם להיות מנייאק בתוך מפלצת המתכת שהם נוסעים בה. הם לא מנייאקים ברחוב כי אז הם יכולים להדיע לכלא, לא בגלל שהם לא היו נהנים מזה.

• תגובות 49
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ילדים שהתנסו קצת במכות בגיל של היסודי ונופלים לקרב כמה פעמים גם בכיתות הגבוהות יותר, לא יפחדו ממספר מצומצם של ילדים שמחפשים מכות. הם יתנו להם את המכות שהם רוצים ויחזרו לשגרה השקטה והחיובית

ילדים שמעולם לא היו ביניהם מכות, למשל ילדים שכל הזמן המורים התורנים ביסודי שמרו עליהם מקרוב שלא ירימו ידיים ולו לשניה, יכולים ליפול יותר בקלות לטרור של מספר מצומצם של ילדים אלימים - כי הם מעולם לא התנסו בלהחזיר למי שהתחיל איתם מכות, או להפסיק קרב מכות בלי התערבות חיצונית

אני לא טוען שמכות הן דרך לפתור דברים על בסיס קבוע, אבל אני חושב שיש ערך גם לקטטות בין הילדים הקטנים ביסודי או מידי פעם בכיתה גבוהה יותר. במיוחד ביסודי, לילדים עדיין יש את התמימות הזאת. ילד יכול לריב במהשוא אם חבר שלו, הם ילכו קצת מכות, ולמחרת הם שוב יהיו חברים כמו קודם. זה דבר שמלמד אותם להילחם מול בני גולם אם צריך, וגם איך לסיים מריבה ולא להמשיך איתה יותר מידי

פורסם
  • מחבר

אפשר לשלוח את הילד לחוג קונג פו במקום שיילך מכות בבית ספר...

פורסם

אלה 2 דברים שונים

ילדים שהולכים מכות בבית ספר, לפחות 1 מהם שהוא נורמלי, הוא לומד - ממה עלולות להתחיל מכות אם ילד בעייתי (הסיטואציה שקדמה לכך), קצת את הלחימה עצמה, וחשוב לא פחות - איך לסיים את זה. בכיתה גבוהה יותר הוא יידע לזהות סיטואציה שיכולה להוביל למכות שנבנית ולמנוע אותה, להחזיר אם בכל זאת מישהוא מתחיל איתו, ולצאת מזה בלי להמשיך את הקטטה יותר מ 2 דקות

והוא לא צריך להיות חשוף לבית ספר מלא באלימות בשביל זה. הוא צריך להיות פשוט חשוף לבית ספר. ביסודי במיוחד בכיתות הנמוכות, גם ילדים נורמליים לגמרי לפעמים הולכים קצת מכות פה ושם, עד שהם לומדים לפתור דברים בצורה אחרת. בכיתות גבוהות יותר, גם בבית הספר הטוב ביותר יימצאו כמה תלמידים בודדים בשכבה שמחפשים להתקוטט. זה מספיק בדיוק במידה בשביל התנסות, בלי להפוך את הילך שלך לפחות פתוח או חיובי או משהוא

זה עובד בדיוק כמו מערכת חיסונית. שים את הילד בסביבה חולה (בית ספר שיש בו בעיות אלימות), הוא יידבק ויחלה בצורה חמורה. שים אותו בסביבה נורמלית אבל אל תפריע לו להתלכלך קצת (בית ספר מנורמלי) - הוא יהיה בריא. שים אותו בסביבה סטרילית ("בועה" כפי ש sargon מציע) - הוא יידבק באיזה שטות וימות ברגע שהוא יצא ממנה

פורסם
אפשר לשלוח את הילד לחוג קונג פו במקום שיילך מכות בבית ספר...
זכור לי איזה מישהו כשהייתי ביסודי שהיה מציק לי ולחברים שלי כי הוא השוויץ שהוא היה בחוג קארטה ואני בכלל הייתי ילד דיי שקט מהסוג שמציקים לו ועם הזמן צובר ובסוף מתפרץ אז בוא נגיד שביום שהתפרצתי ה"קארטה" שהוא השוויץ בו כל כך לא היה יעיל בכלל ונראה שהוא לא הקשיב שם לעניין שאסור לזלזל ביריב, ומאז הוא כבר לא הציק לי יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים