עבור לתוכן

הוספת זכרונות עם המעבד i7 920

Featured Replies

פורסם

זה לא סתם, אם היה ניתן למחוק תגובה הייתי מוחק. לא משעמם לי עד כדי כך, הייתי מהמר שהיית חושב על זה לבד.

שיניתי ל2 תווים.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר
נא לא לכתוב תגובות סתמיות - אם אין לכם מה לכתוב, אל תפרסמו הודעה עם תו אחד. בקשר לעניין של הגדלת המתח - ראיתי באחד הפורומים באינטרנט טענה שלפיה יש להעלות את המתח לבקר הזיכרון מכיוון ש-6 מודולי זיכרון דורשים יותר הספק מאשר 3 בכדי שכולם יזוהו או בכדי שתתקבל יציבות. זה נראה לי מוזר, מכיוון שהלוח בנוי לעבוד עם 6 מודולי זיכרון. בכל מקרה, רצוי שתעלה תמונה מ CPU-Z של מודולי הזיכרון בכדי שיהיה אפשר לראות באיזה מתח הזכרונות הזיכרון שלך עובד - אם הוא עובד במתח של 1.65V זו יכולה להיות בעיה, מכיוון שגם בעייתי למצוא זיכרונות שעובדים במתח כזה וגם העלאת המתח לזיכרון מעל 1.65V (ולמעשה מעל 1.5V) היא לא דבר מומלץ בכלל.

http://oi61.tinypic.com/2zgaruo.jpg כל הזיכרונות בשלושת הסלוטים (1,3,5) פועלים במתח 1.5V וגם התכוונתי בכל מקרה לקנות זיכרון במתח 1.5V. השאלה שלי, האם זה נפוץ? או שבדרך אפשר למלא את הסלוטים בלי להתחיל להתעסק עם שליטה במתחים? ונגיד שנקלעתי למצב שאני צריך להתעסק בזה, האם זה פועל על ידי כך שלכל סלוט אני קובע את המתח? לדוגמה, עכשיו אני אכניס לסלוט כחול בערוץ הראשון סטיק 4GB שפועל במתח 1.5V, האם פשוט הולכים וקובעים לאותו סלוט ספציפי מתח של אחד וחצי וולט וכאן נגמר הסיפור? או שהסיפור יותר מורכב? (אני לא כל כך אוהב להתעסק בדברים שעלולים לשרוף לי רכיבים..)

זה לא סתם, אם היה ניתן למחוק תגובה הייתי מוחק. לא משעמם לי עד כדי כך, הייתי מהמר שהיית חושב על זה לבד. שיניתי ל2 תווים.

אופס, לא ראיתי בכלל שיש תו לכן חשבתי שזו איזושהי תקלה בתגובה שלך, בכל מקרה זה לא משנה.

נערך על-ידי idan_v

פורסם

א. את המתח, כמו את התיזמונים והתדר, קובעים לכל הזיכרון ולא למודול זיכרון ספציפי.

ב. בעיקרון אתה לא אמור להתעסק עם המתחים אם אתה רק מוסיף מודולי זיכרון. אולי בלוח הספציפי שלך יש בעיה שדורשת הוספת מתח ידנית בכדי לקבל יציבות, אבל זה לא משהו תקין.

ג. הפתרון עבורך אולי יהיה פשוט לקנות 3 מודולי זיכרון של 4GB (בהנחה שמודולים של 8GB לא עובדים בלוח שלך) ולהתקין אותם במקום הזיכרון הקיים. כך יהיה לך זיכרון בנפח 12GB עם 3 מודולי זיכרון. לאחר מכן תוכל לנסות להוסיף את שלושת המודולים הקיימים (בנפח 2GB כל אחד) ותראה האם המחשב יציב במצב הזה - אם כן, יהיה לך 18GB זיכרון, שזה מעל ומעבר לשנה-שנתיים הקרובות. אם לא - עדיין יהיה לך 12GB זיכרון, שזה גם יותר ממספיק כרגע.

פורסם

בהמשך למה שכבר נאמר..

לא תצטרך להוסיף מתח גם כש - 6 סלוטים מאוכלסים כל עוד אתה לא עושה המהרה. מה ש smalul אומר לגבי הוספת מתח בשביל היציבות נכון אבל רק במצב שבו המעבד מומהר ו - 6 סלוטים מאוכלסים מעמיס מאוד על בקר הזיכרון ובגלל זה מוסיפים מתח בכל מקרה במצב רגיל לא תצטרך להוסיף מתח.

האופציה הזולה והפשוטה עבורך היא לקנות סטיק בודד של 4GB ולהתקין בסלוט פנוי ולקבל 10GB סה"כ. שזה מספיק היום לשימושים רגילים ואפילו יש עודף.

אם אין לך שימוש מיוחד בהרבה זיכרון אני הייתי הולך על האופציה הזו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם, עזרתם לי מאוד וסדרתם לי את כל הבלגן שהיה לי. אני באמת חשבתי לפעול לפי העצה שלך (AvlK) וכנראה זה מה שאעשה.

אז שוב תודה, ואפשר לנעול :).

פורסם

אכן הוספת מודול אחד של 4GB יהיה פתרון טוב, וזיכרון בנפח 10GB אמור להספיק כרגע לרוב השימושים. הפתרון שאני הצעתי (לקנות 3 מודולים של 4GB) נובע מ-2 סיבות:

א. בהתחלה הוא דיבר על עבודה בערוץ משולש, אז הצעתי פתרון שיאפשר לו לעבוד בערוץ משולש.

ב. שילוב של מודולי זיכרון שונים יכול לגרום לבעיית אי-תאימות, אם כי בהסתברות נמוכה, אז הפתרון שהצעתי אמור להתגבר על מצב כזה (למרות שטכנית תמיד קיימת בעיה של אי-תאימות של הזיכרון מול הלוח).

אני חושב שאכן הפתרון העדיף, כפי ש AvlK הציע, יהיה לקנות כרגע מודול אחד של 4GB ולראות האם הוא עובד עם הזכרונות הקיימים. אם הכל עובד וכמות הזיכרון מספיקה לך - אין צורך לקנות עוד. אם אתה צריך עוד זיכרון או רוצה לעבוד בערוץ משולש (ההבדל לא ממש יהיה מורגש) - תקנה עוד מודולי זיכרון.

פורסם
  • מחבר
אכן הוספת מודול אחד של 4GB יהיה פתרון טוב, וזיכרון בנפח 10GB אמור להספיק כרגע לרוב השימושים. הפתרון שאני הצעתי (לקנות 3 מודולים של 4GB) נובע מ-2 סיבות:

א. בהתחלה הוא דיבר על עבודה בערוץ משולש, אז הצעתי פתרון שיאפשר לו לעבוד בערוץ משולש.

ב. שילוב של מודולי זיכרון שונים יכול לגרום לבעיית אי-תאימות, אם כי בהסתברות נמוכה, אז הפתרון שהצעתי אמור להתגבר על מצב כזה (למרות שטכנית תמיד קיימת בעיה של אי-תאימות של הזיכרון מול הלוח).

אני חושב שאכן הפתרון העדיף, כפי ש AvlK הציע, יהיה לקנות כרגע מודול אחד של 4GB ולראות האם הוא עובד עם הזכרונות הקיימים. אם הכל עובד וכמות הזיכרון מספיקה לך - אין צורך לקנות עוד. אם אתה צריך עוד זיכרון או רוצה לעבוד בערוץ משולש (ההבדל לא ממש יהיה מורגש) - תקנה עוד מודולי זיכרון.

אז בטווח הטיפה יותר רחוק חשבתי לממש את ההצעה שלך, ברגע שנניח והכל עובד טוב עם 10GB אך הם כבר לא מספיקים, פשוט לרכוש עוד 2 סטיקים של 4GB ובאמת להיות עם 18GB כמו שהצעת. אך כרגע אני קודם אבדוק את המצב רק עם 4 סטיקים וסך הכל 10GB ואז משם אתקדם בהתאם לדרישות.

פורסם

מובן לגמרי וגם אני הייתי מציע את מה שהצעת כדי לתת לו את כל האפשרויות (אבל אתה הצעת קודם אז לא היה צורך :P)

ובכלל אני מעריץ אותך על הסבלנות לפרט תמיד את התגובות שלך ולהרחיב ככה :xyxthumbs:

הוספתי אחריך כי היה נראה לי שזה הכיוון שהוא רוצה אז לסכם לו פחות או יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים