עבור לתוכן

הוספת זכרונות עם המעבד i7 920

Featured Replies

פורסם

יש לי את הלוח אם MSI X58 Pro-E ואת המעבד I7 920, עם ראם של שלושה סטיקים של 2GB 1333Mhz.

יש לי שתי שאלות עיקריות:

1. האם זה אפשרי לקנות עוד 3 סטיקים של 2GB 1333MHZ ולחבר את כולם ככה שיהיה לי 12GB 1333MHZ בשישה סטיקים? זה יעבוד בTriple-Channel?

2. הסטיקים הנוכחים שלי מחוברים לשלושת הסלוטים השחורים שלי בלוח אם, יש לי שלושה סלוטים נוספים בצבע כחול, שהעברתי את כל הזכרונות אל הסלוטים הכחולים, המחשב לא עלה. למה?

פורסם

1. אפשרי אבל יש צורך לוודא תאימות בין הסטיקים שיש לך כרגע לבין מה שאתה רוצה לקנות.

2. יש מצב שבחוברת של הלוח שלך כתוב משהו כמו: "אם רק 3 סטיקים מותקנים אז יש להתקין אותם בסלוטים השחורים".. ובגלל זה אם אתה שם אותם בכחולים לא עובד לך.

בקיצור כדאי שתבדוק מה המאפיינים הטכניים של הזיכרון שלך כרגע ונסה להתאים אותם כמה שאפשר לאלה שאתה מתכנן לקנות, אם התזמונים יהיו שונים והתדר שונה יהיה שונה ביניהם רוב הסיכויים שעדיין יהיה בסדר לעבוד איתם אבל אם המתחים שונים זה יהיה בלגן.

פורסם
  • מחבר
1. אפשרי אבל יש צורך לוודא תאימות בין הסטיקים שיש לך כרגע לבין מה שאתה רוצה לקנות.

2. יש מצב שבחוברת של הלוח שלך כתוב משהו כמו: "אם רק 3 סטיקים מותקנים אז יש להתקין אותם בסלוטים השחורים".. ובגלל זה אם אתה שם אותם בכחולים לא עובד לך.

בקיצור כדאי שתבדוק מה המאפיינים הטכניים של הזיכרון שלך כרגע ונסה להתאים אותם כמה שאפשר לאלה שאתה מתכנן לקנות, אם התזמונים יהיו שונים והתדר שונה יהיה שונה ביניהם רוב הסיכויים שעדיין יהיה בסדר לעבוד איתם אבל אם המתחים שונים זה יהיה בלגן.

כדי שאני אהיה בטוח, ברגע שהמאפיינים הטכניים זהים, לא אמורה להיות בעיה גם אם אני אקנה זכרונות של חברה שונה? (כרגע יש לי Ceon ולפי המצב כיום לא נראה לי שמוכרים אותם ולא תהיה לי ברירה אלא לקנות מאחת החברות Corsair/G.Skill/Kingston וכו')

והאם אתה יודע במקרה איפה ניתן למצוא זכרונות Triple Channel בארץ? פעם זה היה נפוץ מאוד בכל חנות מחשבים ישראלית אבל כיום זה נעלם ואני מוצא רק במקומות כמו Newegg שלא שולחים לארץ...

פורסם

מספיק לקנות אותם זכרונות, אתה לא חייב שיגיעו בשלישייה.

פורסם
  • מחבר
מספיק לקנות אותם זכרונות, אתה לא חייב שיגיעו בשלישייה.

אבל על הזיכרונות שאני רואה בארץ (ניקח לדוגמה את KSP) כתוב Dual Channel, זה יתאים למה שאני צריך? כלומר אם אני אקנה שלושה סטיקים של 2GB DDR3 1333Mhz Dual Channel, הם יעבדו כ Triple Channel?

פורסם

אתה צריך שלושה זכרונות של 2 ג'יגה. לא משנה מה רשום עליהם. שיהיו תואמים כמה שיותר לקודמים ומתאימים ללוח, כך בחשבון שזה לא 100% (עם 3 קודמים ו3 חדשים).

פורסם

ממשיך מעט את מה ש none77 אומר, לא משנה אם תקנה קיט של ארבעה סטיקים או קיט של שלושה סטיקים או קיט של שני סטיקים או שלושה סטיקים בודדים שנמכרים בנפרד. הכי חשוב שמתח העבודה יהיה זהה ועם תזמונים ותדר כבר אפשר לשחק.

ברמת העיקרון אתה גם יכול לקנות סטיק בודד של 8GB או 4GB ולהרכיב אותו בסלוט אחד פנוי מהשלושה שיש לך פנויים וזה יעבוד בסדר גמור. השלושה שיש לך יעבדו בטריפל צ'אנל והסטיק הבודד יעבוד בפני עצמו ותאמין לי שלא תרגיש הבדל בביצועים.

אם אתה לא סגור על מאפייני הזיכרון שלך ושל מה שאתה רוצה לקנות תרשום לנו אותם או תן קישור למפרט של המוצר ונוכל לעזור לך יותר.

פורסם
  • מחבר
אתה צריך שלושה זכרונות של 2 ג'יגה. לא משנה מה רשום עליהם. שיהיו תואמים כמה שיותר לקודמים ומתאימים ללוח, כך בחשבון שזה לא 100% (עם 3 קודמים ו3 חדשים).

אז שעל מוצר כתוב כביכול Dual Channel או Triple Channel, זה סתם חרטא ברטא?

ממשיך מעט את מה ש none77 אומר, לא משנה אם תקנה קיט של ארבעה סטיקים או קיט של שלושה סטיקים או קיט של שני סטיקים או שלושה סטיקים בודדים שנמכרים בנפרד. הכי חשוב שמתח העבודה יהיה זהה ועם תזמונים ותדר כבר אפשר לשחק. ברמת העיקרון אתה גם יכול לקנות סטיק בודד של 8GB או 4GB ולהרכיב אותו בסלוט אחד פנוי מהשלושה שיש לך פנויים וזה יעבוד בסדר גמור. השלושה שיש לך יעבדו בטריפל צ'אנל והסטיק הבודד יעבוד בפני עצמו ותאמין לי שלא תרגיש הבדל בביצועים. אם אתה לא סגור על מאפייני הזיכרון שלך ושל מה שאתה רוצה לקנות תרשום לנו אותם או תן קישור למפרט של המוצר ונוכל לעזור לך יותר.

אוקיי אז כך, המעבד כבר ידוע Intel I7 920 והלוח אם גם MSI X58 Pro-E. אז כרגע מחוברים לי שלושה כאלו Ceon DDR3 1333MHZ 2GB CL8 (אין לי יותר מידע מזה, זה מה שכתוב לי עליהם ולא הצלחתי למצוא יותר מידע בגוגל). אז הם מחוברים לסלוטים השחורים, ועכשיו מה שאני חשבתי זה להוסיף אחד כזה http://ksp.co.il/?uin=16375 פשוט סטיק של שמונה ג'יגה לאחד הסלוטים הכחולים.

האם זה יעבוד? פשוט כאן התחילו כל הבעיות שלי שכל ה ,Dual Channel, Triple Channel, כחול, שחור, התחילו לבלבל אותי ולא הבנתי באיזו צורה אני צריך לשדרג ואז פתחתי פה את הדיון...

נערך על-ידי idan_v

פורסם

הלוח שלך, ה MSI X58 Pro-E (קישור), תומך בעד 24GB זיכרון ב-6 מודולים, כך שעל הנייר הוא תומך במודולים בנפח של עד 4GB. האם זה אפשרי להתקין מודול של 8GB? לא בטוח - צריך לחפש אנשים באינטרנט שניסו זאת על הלוח הספציפי הזה, אבל אני יודע שלפחות בחלק מהלוחות בעלי ערכת השבבים X58 אפשר להשתמש במודולי זיכרון בנפח של 8GB ואפילו להתקין 32GB או אפילו 48GB במקום רק 24GB זיכרון שבהם הלוח תומך באופן מוצהר. כמובן שאם יש באפשרותך לבדוק במחשב מודול זיכרון בנפח 8GB לפני הקנייה (לקחת מחבר או לבקש מהחנות לבדוק לפני הקנייה) זה יהיה עדיף.

בקשר לעבודה בערוצים:

ערוץ בודד (Single Channel) - מצב שבו יש רק מודול זיכרון אחד או שיש 2 מודולי זיכרון ששניהם נמצאים באותו הערוץ. במצב כזה רוחב פס המידע (ה Data bus) הוא 64 ביט (כי מדובר בזיכרון מסוג DDR).

ערוץ כפול (Dual Channel) - מצב שבו נעשה שימוש ביותר ממודול זיכרון אחד, כאשר בשני ערוצי זיכרון יש כמות זהה של זיכרון. במקרה כזה רוחב פס המידע לזיכרון הוא 128 ביט.

ערוץ משולש (Triple Channel) - מצב שבו נעשה שימוש ב-3 מודולי זיכרון לפחות, כאשר בכל אחד משלושת ערוצי הזיכרון יש כמות זהה של זיכרון. במקרה כזה רוחב פס המידע לזיכרון הוא 192 ביט.

בקשר לצבעים בלוח שלך - רצוי שתבדוק בחוברת של הלוח איזו תושבת שייכת לאיזה ערוץ, אבל מכיוון שיש לך 3 ערוצי זיכרון ורק 2 צבעים (שחור וכחול) אני מניח שזוג חריצי ההרחבה הראשון (הכחול והשחור הקרובים ביותר למעבד) הם ערוץ הזיכרון הראשון, הזוג הבא הוא הערוץ השני והזוג האחרון - הערוץ השלישי.

פורסם
  • מחבר
הלוח שלך, ה MSI X58 Pro-E (קישור), תומך בעד 24GB זיכרון ב-6 מודולים, כך שעל הנייר הוא תומך במודולים בנפח של עד 4GB. האם זה אפשרי להתקין מודול של 8GB? לא בטוח - צריך לחפש אנשים באינטרנט שניסו זאת על הלוח הספציפי הזה, אבל אני יודע שלפחות בחלק מהלוחות בעלי ערכת השבבים X58 אפשר להשתמש במודולי זיכרון בנפח של 8GB ואפילו להתקין 32GB או אפילו 48GB במקום רק 24GB זיכרון שבהם הלוח תומך באופן מוצהר. כמובן שאם יש באפשרותך לבדוק במחשב מודול זיכרון בנפח 8GB לפני הקנייה (לקחת מחבר או לבקש מהחנות לבדוק לפני הקנייה) זה יהיה עדיף.

בקשר לעבודה בערוצים:

ערוץ בודד (Single Channel) - מצב שבו יש רק מודול זיכרון אחד או שיש 2 מודולי זיכרון ששניהם נמצאים באותו הערוץ. במצב כזה רוחב פס המידע (ה Data bus) הוא 64 ביט (כי מדובר בזיכרון מסוג DDR).

ערוץ כפול (Dual Channel) - מצב שבו נעשה שימוש ביותר ממודול זיכרון אחד, כאשר בשני ערוצי זיכרון יש כמות זהה של זיכרון. במקרה כזה רוחב פס המידע לזיכרון הוא 128 ביט.

ערוץ משולש (Triple Channel) - מצב שבו נעשה שימוש ב-3 מודולי זיכרון לפחות, כאשר בכל אחד משלושת ערוצי הזיכרון יש כמות זהה של זיכרון. במקרה כזה רוחב פס המידע לזיכרון הוא 192 ביט.

בקשר לצבעים בלוח שלך - רצוי שתבדוק בחוברת של הלוח איזו תושבת שייכת לאיזה ערוץ, אבל מכיוון שיש לך 3 ערוצי זיכרון ורק 2 צבעים (שחור וכחול) אני מניח שזוג חריצי ההרחבה הראשון (הכחול והשחור הקרובים ביותר למעבד) הם ערוץ הזיכרון הראשון, הזוג הבא הוא הערוץ השני והזוג האחרון - הערוץ השלישי.

זאת אומרת שמה שאני יכול להסיק מהודעתך זה שלחבר כרטיס זיכרון נוסף של 4GB יעבוד לי ב- 100% (לחבר לאחד החריצים הכחולים, בנוסף לשלושה הנוכחים בשחורים) אך לחבר אחד נוסף של 8GB לא בטוח, כי לא בטוח שהלוח תומך במעל 4GB.

אני טועה?

פורסם

מודולים של 4GB נתמכים ע"י הלוח שלך בוודאות, אבל כמו בכל לוח מכל דגם - אי אפשר להבטיח תאימות לכל מודול זיכרון שתבחר להתקין - לפעמים יש מודולי זיכרון שפשוט "לא מסתדרים" עם מודולים אחרים או עם לוח אם מסויים.

פורסם
  • מחבר
מודולים של 4GB נתמכים ע"י הלוח שלך בוודאות, אבל כמו בכל לוח מכל דגם - אי אפשר להבטיח תאימות לכל מודול זיכרון שתבחר להתקין - לפעמים יש מודולי זיכרון שפשוט "לא מסתדרים" עם מודולים אחרים או עם לוח אם מסויים.

אוקיי, אני מניח שדי הבנתי את כללי המשחק. אך יש לי שאלה נוספת, במהלך החיפושים שלי בגוגל נתקלתי בדברים מוזרים כמו שהיו אנשים עם כמות סטיקים גדולה (נגיד 6) היו צריכים להגדיר מתח או משהו בביוס כי אחרת חלק לא זוהו, או דברים בסגנון. האם יש לכם מושג על מה אני מדבר? והאם אני אצטרך גם להגדיר דברים מסויימים או משהו בסגנון אם אני אוסיף סטיקים של זכרון?

פורסם

..

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר
.

?

פורסם

נא לא לכתוב תגובות סתמיות - אם אין לכם מה לכתוב, אל תפרסמו הודעה עם תו אחד.

בקשר לעניין של הגדלת המתח - ראיתי באחד הפורומים באינטרנט טענה שלפיה יש להעלות את המתח לבקר הזיכרון מכיוון ש-6 מודולי זיכרון דורשים יותר הספק מאשר 3 בכדי שכולם יזוהו או בכדי שתתקבל יציבות. זה נראה לי מוזר, מכיוון שהלוח בנוי לעבוד עם 6 מודולי זיכרון. בכל מקרה, רצוי שתעלה תמונה מ CPU-Z של מודולי הזיכרון בכדי שיהיה אפשר לראות באיזה מתח הזכרונות הזיכרון שלך עובד - אם הוא עובד במתח של 1.65V זו יכולה להיות בעיה, מכיוון שגם בעייתי למצוא זיכרונות שעובדים במתח כזה וגם העלאת המתח לזיכרון מעל 1.65V (ולמעשה מעל 1.5V) היא לא דבר מומלץ בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים