עבור לתוכן

כרטיס מסך משפיע על רמת איכות הHD ? + המלצה לכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

ככה....היה לי כרטיס מסך מסוג radeon hd 4850 , הוא עשה לי בעיות החלפתי למשהו די פשוט רק בשביל סרטים .. החלפתי לHD 5450 .

המחשב שלי מחובר לטלויזיה(32 אינץ') וראיתי אז סרטים (עם ה4850) וזכרתי שהיה איכות מדהימה.. אחרי שהחלפתי לכרטיס החדש לא יחסתי לזה חשיבות ולא חשבתי בכלל שיש אפשרות שהכרטיס מוריד מהאיכות כי בסך הכל הם כמעט זהים....אבל מהזכרון שלי בין השוואה סרטים שראיתי עם הכרטיס הקודם לכרטיס החדש יש הבדל ענק באיכות(לטובת 4850 כמובן)!

אגב , הכרטיס מחובר מיציאת DVI ישירות לHDMI של הטלויזיה.

מה אתם אומרים .. אני מדמיין או שזה הגיוני ? אולי הכרטיס לא תומך בFHD או משהו ?

אולי מבחינת היגיון זה לא הגיוני אבל מישהו התנסה בזה ? אני מניח שזה תקף על כרטיסים שהם פחות איכותיים ולא ברמה של הכרטיסים היום...

אם כן על איזה כרטיס מסך אתם ממליצים (לסרטים בלבד אבל שיתן מקסימום איכות HD) ?

המפרט שלי:

E8400 3Ghz

ספק 400W

GA-EP45-DS3L - לוח אם

נערך על-ידי elior99

פורסם

לא צריך להיות הבדל באיכות, ואפילו להיפך. משהו פה לא בסדר.

פורסם

הכרטיס לא יכול להיות מחובר ישירות מ-DVI ל-HDMI. צריך להיות שם מתאם איפשהו, או כבל שכולל מתאם. האם ככה זה גם היה קודם?

בכל אופן, מדובר בחיבורים דיגיטליים. זה בדרך כלל אומר שאם התמונה מוצגת, היא מוצגת בצורה זהה (וטובה). אם היתה בעיה לא היית מקבל תמונה סביר להניח.

פורסם
  • מחבר

מדובר בכבל אחד שבקצה שלו חיבור DVI ובקצה השני HDMI , אז איך בכל זאת יש הבדל ? אני לא היחיד שראה את ההבדל.

ההבדל לא הכי מורגש בעין אבל שאתה מתרגל לאיכות ההיא ואז פתאום לאיכות הזאת אתה מרגיש הבדל.

לא יכול להיות שכרטיס אחד יכול להציג חדות נמוכה יותר ואחד גבוהה יותר ?

אגב עם הכרטיס הקודם היה לי WIN XP ועם הכרטיס החדש יש WIN 7 (עשיתי פרמוט שקיבלתי את הכרטיס החדש) - אם זה משנה משהו.

נערך על-ידי elior99

פורסם

אולי ה-CODEC פחות מוצלח.

זוכר איזה היה לך קודם?

פורסם
  • מחבר
אולי ה-CODEC פחות מוצלח.

זוכר איזה היה לך קודם?

האמת שלא , אני עובד עם VLC אם זה משנה , ודווקא לגבי האיכות שמתי לב לזה בהשוואה לסרטון שכל הזמן הייתי רואה ביוטיוב .

אבל גם שאני רואה סרטים אני שם לב שזה לא שיא האיכות ו1080P לא אמור להראות ככה.

בעיה תוכנתית לדעתכם ?

פורסם

**צלם את הכבל שאתה מחבר לטלויזיה ותעלה לכאן . (אותו כבל שאתה אומר שמצד אחד הוא HDMI ומצד שני DVI . )

**עם הכרטיס הקודם השתמשת באותו הכבל בדיוק ?

תנסה להשתמש בתוכנה MCP שגם היא מיועדת לניגון סרטים ותראי אם יש שינוי .

(http://mpc-hc.org/)

בהתחלה תנגן את הסרט בלי לגוע באפשרויות של התוכנה אם אתה רואה שיש שינוי לטובה תהנה.

אם אתה רואה שכלום לא השתנה, תנסה להגדיר את התוכנה :

http://www.hometheater.co.il/article01838.%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A6%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%91-HD-%D7%A2%D7%9D.html

נערך על-ידי Eyal-Style

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים