עבור לתוכן

HDD לצורך גיבוי תמונות

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש HDD פנימי בגודל שך 2T לצורך של גיבוי קבצי תמונות. לכן החשיבות הגבוה ביותר היא אמינות ואחר כך מהירות.

התקציב הוא עד 500 ש"ח

תודה רבה

פורסם

לגיבוי עדיף כונן חיצוני

פורסם
  • מחבר

אין בעיה אז חיצוני

פורסם
  • מחבר

סבבה אבל מה אתם ממליצים בכול קטגוריה

פורסם
לגיבוי עדיף כונן חיצוני

:eek2:

איך בדיוק כונן חיצוני מומלץ לגיבוי????

פורסם

לגיבויים עדיף כונן חיצוני כי:

א) במידה ומדובר בכונן חיצוני 3.5" בעל שנאי אז יש לו מערכת אספקת חשמל נפרדת משאר חלקי המחשב (כבר יצא לי לראות ספק כח של מחשב שהתקלקל ולקח איתו את הכונן הקשיח).

ב) כונן שמיועד לגיבויים בלבד אבל מחובר כפנימי יעבוד הרבה יותר זמן מכונן חיצוני שמחברים לצורך ביצוע גיבוי ולאחר מכן מנתקים - הבלאי של הכונן הפנימי יהיה גבוה יותר, צריכת האנרגיה של הפנימי תהייה גבוהה יותר וגם זה סתם רעש מיותר.

פורסם

ואתה גם מוסיף עוד POF למשוואה בדמות בקר הUSB.

חוץ מזה שה"בלאי המיותר" שאתה מדבר עליו הוא לא נראה לי כל כך משמעותי כי אתה מדליק את המחשב (חצי דקה-דקה שלמה, אם יש לך SSD אז זה חצי דקה ומטה) ואחר כך הוא פשוט הולך לישון. רק שהוא מקבל גישה הוא מתעורר ומתחיל להניע.

ככה שאני גם לא הכי מסכים עם ההמלצה של כונן חיצוני לגיבוי.

דעתי האישית

פורסם
אני חולק על דעתך. ספק של כונן חיצוני יכול להיות קטלני לא פחות מהספק של מחשב, לרוב אפילו יותר. ועקב האכילס של כוננים ניידים היא עצם היותם ניידים. על כן הם לא יותר אמינים מהפנימיים.

אני לא טוען שעדיף להשתמש בכונן חיצוני כי הספק שלו יותר אמין מספק של מחשב, הנקודה היא לייצור הפרדה של מערכת אספקת מתח ולא לייצור מצב ששני כוננים מוזנים מאותו ספק.

למה אתה חושב שעקב האכילס של כוננים ניידים היא עצם היותם ניידים ? ברוב המקרים מדובר בכונן קשיח 2.5" או 3.5" סטנדרטי שנמצא בקופסא, איך זה הופך אותו לפחות אמין ?

פורסם
אני לא טוען שעדיף להשתמש בכונן חיצוני כי הספק שלו יותר אמין מספק של מחשב, הנקודה היא לייצור הפרדה של מערכת אספקת מתח ולא לייצור מצב ששני כוננים מוזנים מאותו ספק.

למה אתה חושב שעקב האכילס של כוננים ניידים היא עצם היותם ניידים ? ברוב המקרים מדובר בכונן קשיח 2.5" או 3.5" סטנדרטי שנמצא בקופסא, איך זה הופך אותו לפחות אמין ?

עצם העובדה שהם כוננים "רגילים" שנמצאים בקופסא עם בקר הופכת אותם לפחות אמינים.

האמינות שלהם היא אותה אמינות של דיסק פנימי רגיל פלוס אמינות הבקר, אמינות החיבור, אמינות ספק הכח החיצוני וכל האלמנטים הנוספים שאתה מוסיף למשוואה.

פורסם

כתבתה 3 דברים שלטענתך מורידים מאמינות כונן חיצוני:

חיבורים- גם לכונן פנימי יש חיבורים.

ספק כח- כפי שכבר כתבתי העובדה שיש ספק כח חיצוני תורמת לטיב מערכת הגיבוי כי גם אם הספק החיצוני מאיכות מאוד נמוכה ועלול להתקלקל חודש אחרי הרכישה ולהרוס את הכונן החיצוני זה לא אומר כלום! כי עדיין יש לך את המקור בתוך המחשב, לעומת זאת במקרה בוא כונן המקור וכונן הגיבוי הינם פנימיים במידה וספק הכח יהרס ישנו סיכוי שהוא יקח את שני הכוננים, המקור והגיבוי.

בקר - אם לוקחים כונן מסויים עם x רכיבים ולוקחים את אותו הכונן עם בקר חיצוני אז יש לו x+y רכיבים אז תאורתית אתה צודק שיש לו יותר רכיבים אז הסיכוי לכשל יותר גבוה אבל אני לא רוצה לספור רכיבים ואני חושב שצריך להסתכל על mtbf, אולי בכונן חיצוני הוא יהיה יותר נמוך ואולי לא.

לפותח הדיון:

אני ממליץ על הכונן הבא:

http://ksp.co.il/?select=.1033..146..154..535.&list=1&sort=2&glist=1&uin=22475&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים