עבור לתוכן

מסך לשם תיקוני צבע ועריכת ווידיאו + בעיה בכיול

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מסך מחשב בתוך התקציב שלי ( עד 2000, עדיף פחות) שיספק את הצרכים שלי בכל הנוגע לעריכת ווידיאו, ובעיקר תיקוני צבע של תמונה.

המוניטור שלי כרגע הוא מסך הטלוויזיה שלי, LG 42LD550 . הנה המפרט שלו:

http://www.lg.com/il/tv/lg-42LD550-lcd כרטיס המסך שלי הוא AMD Radeon HD 5800

לאחרונה קניתי מכשיר כיול מבית היוצר של SPYDER, וכשניסיתי לכייל את הטלוויזיה עם המכשיר, קיבלתי תוצאות שונות תחת הגדרות טלוויזיה שונות.

זאת אומרת, כאשר עשיתי כיול לטלוויזיה במצב של Sport, ובמצב של Standard הם הגיעו לתוצאות שונות לחלוטין לאחר הכיול. כששיחזרתי את הטלוויזיה למאפייני היצרן כמו שתכנת הכיול ביקשה, זה הגיע לתוצאות הכי פחות טובות.

אני אומר תוצאות פחות טובות, אבל אין לי שום דרך לקבוע חוץ מהעין. נכנסתי לאתרים כמו זה

http://www.lagom.nl/lcd-test/gamma_calibration.php

כדי לבדוק מה השוני בין כל כיול, ונראה שכל התוצאות פחות או יותר אותו הדבר בנוגע לרוב הפרמטרים מלבד זה של ה Gamma. בעוד שבצד הימני של הטור, (10 %) אני מגיע מידי פעם ל 1.8, שום כיול לא הצליח אפילו להגיע ל1.4 בטור של ה 48% ( שע"פ המדריך, הוא החשוב יותר).

השתמשתי בתכנות כגון Quickgamma כדי למתוח את הגאמא אבל זה לא עשה עבודה מספיק טובה.

האמת היא, שאני גם לא רוצה להתעסק עם כל זה, אני רק רוצה מסך מכויל בדרך הפשוטה והמהירה ביותר ( בגלל זה קניתי את הספיידר) שאוכל לתקן צבעים כך שהם יראו בדיוק אותו הדבר בכל מסך\מקרן מכויל אחר. השאלה היא אם הטלוויזה שבשרותי כרגע מספיקה או שאני מחוייב לקנות מסך מחשב שיוכל לעמוד בסטנדרטי הכיול של הספיידר. אם היא מספיק טובה ואין באמת הבדל משמעותי במידה ואני אקנה מסך מחשב, מה אני לא עושה בסדר...?

דרך אגב, אתרים מסויימים אומרים שכיול טוב צריך להגיע ל 1.8 ואחרים ל 2.2 (שנראה ממש חלבי). למי מאמינים :cheesy:? בכל מקרה אני לא מגיע לשניהם. שימו לב מה יש להגיד לאותו אתר בנושא, זה פחות או יותר מה שעשיתי אבל בלי הצלחה:

Don't be upset if you can't find a monitor setting that shows a consistent gamma of 2.2 for all luminances. There are very few monitors which can do that without some form of color management in the operating system. For photo editing, it is best to create an ICC monitor profile tailored for your monitor with the help of a hardware calibrator, such as a Datacolor Spyder or an EZcolor Eye One, or maybe at least check the color rendering with for example a Pantone Huey. Apart from getting a better gamma response, you will also get a better color rendering with tools like this.

מודה מראש,

BISLYGO

פורסם

1.8 מתייחס לרוב ל PC

2.2 נהוג במק

מוניטור לתיקוני צבע אין בפחות מ 4000 שח

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה!

אני עובד עצמאי מתחיל, ומוניטור מקצועי בוודאי לא בטווח מחירים שלי. מחפש מסך מחשב שיעשה את העבודה במקומו (אלא אם כן הטלוויזה שברשותי מספיק, ויותר טובה מהמסכים שאני יכול להשיג בטווח מחירים שציינתי). גודל המסך לא משנה, הוא יכול להיות קטן, אין לי בעיה להתפשר על גודל המסך לעומת יכולות ייצוג של תמונה. 17 אינץ ומעלה.

אם אפשר לפחות כמה דוגמאות למסכים שיהיו תחליפים ראויים, שאוכל להתחיל לבדוק ולחקור אותם

תודה רבה.

פורסם

dell אולטרהשארפ - מסך מצויין

פורסם

"dell ultrasharp" זה לא מסך.

לגבי התקציב, עד 2000 זה קצת בעייתי בארץ, אם אתה מחפש מסך יותר מקצועי. הזול ביותר שאני מכיר שיתאים הוא הu2713hm של dell.

אם יש לך אפשרות להזמין מחו"ל, המסך הזה:

QNIX QX2710 Evolution 2

אמור להיכנס לך לתקציב.

פורסם
  • מחבר

היי

תודה רבה.

שני המסכים שציינת הם 27 אינץ. חשבתי אם יש מסך עם פחות או יותר אותם מאפייני חומרה רק במסך יותר קטן (נגיד 22 או 24).

הסתכלתי על האולטרה שארפ האחרים ונראה שחוץ מגודל, יש גם הבדלים באיכות. אני מעדיף לקנות משהו בארץ עם אחריות ונוחות.

תודה מראש,

BISLYGO

פורסם
  • מחבר

טוב,הסתכלתי ברשת בכמה שעות האחרונות וה qnix מקבל הרבה תגובות טובות. ממש עושה חשק לקנות אותו. אחכ נתקלתי במסך אחר שנחשב ל Broadcast Monitor :

http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-HP-LP2480ZX-DREAMCOLOR-PROFESSIONAL-24-LCD-MONITOR-DISPLAY-/251672192451?pt=Computer_Monitors&hash=item3a98d4e5c3

או זה של NEC:

http://www.amazon.com/gp/product/B008ABO7WI/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B008ABO7WI&linkCode=as2&tag=sareesh-20

אם כי אני לא יודע עד כמה הם שווים את תוספת המחיר (ה HP נראה טוב יש דעות?) ואם בכלל שניהם מתעלים על ה QNIX בשביל הצרכים שלי. מה אתם אומרים? אני מזכיר שאני צריך מוניטור רק לשם תיקוני צבע ולא עבודה שוטפת.

פורסם

אם אתה מבצע תיקוני צבע לוידאו שיוצג אך ורק על מסך מחשב,אז קנה מסך IPS טוב (אישית משתמש בP2414h) וכייל אותו עם הספיידר,אם מדובר בוידאו שהולך לברודקאסט(שידור בטלוויזה) אז אתה חייב כרטיס וידאו שמוציא סיגנל וידאו אמיתי ולא אות מחשב שכרטיס הגרפי שלך מוציא,מכיוון (וזו הנקודה למה התמונה נראית חלבית בטלוויזיה למרות שכיילת) שמסך טלוויזה ומסך מראים רמת שחור שונה,לכן שחור במסך מחשב יראה עם קונטרסט גבוה יותר ועל מסך טלוויזה נמוך יותר.

אם אתה קונה broadcst monitor ותחבר אותו לכרטיס שאינו יודע להוציא סיגנל וידאו אמיתי אתה תישאר עם אותה בעיה.

לBlackmagicl ומטרוקס יש כרטיסי וידאו טובים- כמובן הכל במסגרת התקציב שלך ןתאימות לתוכנת עריכה והלוח אם.

פורסם
  • מחבר

הכל מבלבל מאוד, אבל אני חושב שפתחת לי הבנה בכמה נושאים. עדיין כמה שאלות :-) :

1. ראיתי את כרטיסי המסך שציינת והם באמת זולים מאוד. אם אני משתמש באחד מהם בשילוב עם ה qnix אני לא יכול להשיג "יכולות ברודקאסט"? כי ראיתי שכמה שמציעים להשתמש בזה בשילוב עם מסך רגיל.

2. במידה ואני הולך על מסך ברודקאסט, אז כמה הוא באמת טוב, או שעדיף לחכות שיהיה לי יכולת להשקיע במשהו טוב יותר בעתיד, אם אני כבר הולך לכיוון הזה...? (אני מדבר על HP, שיש לו גם דגם מקביל חדש ממה שפירסמתי וזה ה z24x) שהם יחסית זולים.

3. אולי שאלה מטומטמת, אבל רק לוודא: מוניטור ברודקאסט יהיה לי טוב גם תקוני צבע לשימוש ב PC? רוב השימוש שלי הוא ל PC אבל אני לא רוצה לסגור אופציות עתידיות. לעיתים אני גם עובד על סרטים שמוקרנים בפסטיבלים. אז האם בגדול שווה להוסיף את ה 300 דולר ( 100 בנוסף ל qnix+ כרטיס עריכה 200) שישמש אותי לטווח הארוך, או להסתפק ב qnix ולהצמד לעבודות שמוקרנות ב PC (אלא אם אפשר לשלב את עם זה עם בלאקמאגי'ק ומטרוקס, ואז זה נראה לי הפתרון הכי טוב.

המון תודה!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים