עבור לתוכן

המחשב נכבה מייד לאחר ניסיון ההדלקה

Featured Replies

פורסם

שלום,

מהבוקר של אתמול המחשב נכבה ומסרב להדלק.

בהתחלה לא הייתה כל תגובה, בדקתי את הספק כח ע"י קצר בפינים 15-16 והבנתי שהוא הלך, קניתי חדש, אחד שמספק אף יותר וואט מהקודם.

לאחר החיבור וניסיון ההדלקה, המאווררים, של הספק ושל המעבד עושים כמה סיבובים והמחשב נכבה.

הוצאתי את כל החיבורים, כרטיס המסך, הכוננים הקשיחים והצורב וניסיתי להרציץ אותו ערום ולא השתנה דבר, ניסיתי לשחק עם הראם בשביל לשלול אך גם זה הועיל.

קניתי סוללה חדשה ללוח אם, דבר שלא עזר.

פירקתי את הלוח אם ושמתי אותו על שולחן עץ ולידו את הספק בלבד, ללא שינוי.

הקבלים על הלוח נראים בריאים, לפחות לפי מה שאני רואה.

המפרט של המחשב, כאשר הוא ערום הוא:

i7-4770k ללא אוברקלוק

Gigabyte q87m d2h

8GB*2 Ballistix

Seasonic SS 600BT, 600w

האם יש למישהו רעיון מה יכול להיות הגורם, או מה זאת התופעה הזאת בכלל? קצת קשה להסתדר עם מסך של טלפון

שבוע טוב ותודה לעוזרים

פורסם

מהתיאור שלך עולה האפשרות שהספק התפגר ולקח איתו לקבר עוד רכיב. החשוד המיידי נשמע לוח האם, אחר כך הייתי בודק את המעבד. יש לך אולי אפשרות לעשות אלימינציה בעזרת מחשב חלופי?

פורסם
  • מחבר

ככה חשבתי שכנראה הלך הלוח. לא, אין לי ממש איך לבדוק את זה חוץ מלקחת למעבדה אין דרך אחרת לוודא?

פורסם

לאחר הכבוי המחשב כפתור ההדלקה פעיל שוב או שצריך לנתק המחשב מהחשמל לפני

הדלקה נוספת ?

הספק החדש תקול ?

פורסם
  • מחבר

לאחר הכיבוי אני יכול ללחוץ שוב על הדלקה ואותו הדבר יקרה.

לא נראה שהספק תקול, קיצור הפינים מפעיל את המאוורר שלו בלי בעיה.

פורסם

זאת לא אידיקציה מספקת למצבו

פורסם
  • מחבר

ניסתי עם ספק אחר הרגע, אותו מצב.

מה יקרה אם אני אנסה להפעיל את המחשב ללא המעבד?

עריכה: ניסיתי להדליק את הלוח אם ללא המעבד והמאוורר של הספק עבד רגיל, אני מבין שזה או המעבד הלך או שבמקרה הטוב משהו בתושבת של הלוח אם.

נערך על-ידי syntex

פורסם

אני מהמר על הלוח האם. זה נראה כמו קצר. להבא תקפיד לרכוש ספקים מייצרן מוכר. אני אישית מעדיף תוצרת zalman.

פורסם

להגיד למישהו שקנה ספק של סיסוניק לרכוש ספקים מיצרן מוכר, ולהמליץ על חברה שקונה ספקים מיצרניות אחרות ושמות עליהן מדבקה זה הדבר הכי היסטרי שקראתי השנה. :lol:

למבורגיני? פחחח, קנה מכונית מיצרן מוכר. גדול.

פורסם
להגיד למישהו שקנה ספק של סיסוניק לרכוש ספקים מיצרן מוכר, ולהמליץ על חברה שקונה ספקים מיצרניות אחרות ושמות עליהן מדבקה זה הדבר הכי היסטרי שקראתי השנה. :lol:

למבורגיני? פחחח, קנה מכונית מיצרן מוכר. גדול.

הדבר היסטרי זה אתה. ספקי זלמן מיוצרים על ידי ייצרן זלמן חברה טיוונית. אלו ספקים אשר עומדים בסטנדרתים הגבוהים ביותר בעלי תקן עולמי. ושומרים על לוחות עם מפני פגיעות חשמליות וכו... .

להבא את חוכמתך תשמור לעצמך.

פורסם

לא הם לא.

http://www.tomshardware.com/reviews/power-supply-oem-manufacturer,2913-10.html

כאן תוכל למצוא את כל היצרנים של היחידות הפנימיות של מה שאתה קורא "יצרן זלמן". בין הספקים הגדולים שלהם נמצאים FSP ו-Enhance. זלמן היא לא יותר מאשר חברת מדבקה, ואת המעט יצירתיות שלהם הם איבדו אי שם לקראת סוף העשור הקודם, כשאת הקירורים היקרים יתר-על המידה שלהם הם התחילו לאבד למתחרים יותר אגרסיביים.

סיסוניק נחשבת יצרן (יצרן, לא חברה שקונה יחידות מיצרניות) המתקדם ביותר כיום לשוק הבייתי (ניתן לויכוח אם היא או FSP נחשבות לפופולריות ביותר באופן כללי). היא גם ספקית של יחידות מתקדמות לשלל חברות אבל מלבד זה יש דבר אחד שיש לסיסוניק ואין לאף יצרן אחר - לא תמצא ספקי כח שלה היום בשוק שלא נחשבים לאיכותיים. מזול ועד יקר, כולם מדהימים באיכותם.

סיסוניק היא יצרן כל כך טוב, עד כדי כך שכשלפני 6 שנים כשבקושי הכירו אותה בישראל, סדרת ספקי ה-SSET שלה חצבה לעצמה שם. מפה לאוזן, זה היה אחד ממוצרי החומרה היחידים בישראל שהפכו לפופולרים רק עצם אמינותם, עם 0 התערבות של שיווק או פרסום.

ככה או ככה הנושא הוא לא זלמן פה. הנושא הוא שאני צריך לבוא ולטאטא לכלוך של משתמשים שאומרים לאחרים אחרי שקנו ספקי כח איכותיים לקנות ספקי כח איכותיים. אין שום בעיה כללית בדגם שהוא קנה.

נערך על-ידי djelectric

פורסם

תנסה להביא את הלוח ליבואן שיצרבו לך ביוס אולי זה יפתור לך בעיה.

מעבד בעקרון סוגר מעגל חשמלי וזה נשמע כמו מעבד אבל אי אפשר לדעת חוץ מלבדוק עם לוח/מעבד אחר במעבדה

תנסה צריבת לוח מול היבואן (בדרך כלל עושים את זה בחינם) אולי זה יסגור לך פינה - ובאופן כללי יכולים לאמר מה הבעיה בדיוק טוב יותר מאיתנו בפורום במקרים כאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים