עבור לתוכן

טרנזיסטור BS170 תוצרת ייצרנים שונים עם נתוני הספק שונים ?

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להבין למה טרנזיסטור מסוג BS170 באריזת TO-92 המיוצר על-ידי ייצרנים שונים הנתון של ההספק שהטרנזיסטור מסוגל לפזר שונה ?

למה הנתון משתנה מייצרן לייצרן ? במה זה תלוי ?

בדף הנתונים של הייצרן Fairchild מופיעה - 830 מיליוואט.

בדף הנתונים של הייצרן Vishay Siliconix מופיעה - 830 מיליוואט.

בדף הנתונים של הייצרן DIODES.מופיעה - 830 מיליוואט

בדף הנתונים של הייצרן MOTOROLA.מופיעה - 350 מיליוואט.

בדף הנתונים של הייצרן SIEMENS.מופיעה - 630 מיליוואט.

תודה.

פורסם

מעניין שזה הנתון שמטריד אותך... הרי הסימנס שונה מהותית מהשניים האחרים, גם בזרם ID, וגם בVGS. לגבי השניים האחרים, אין לי תשובה, אבל ההבדל לא גדול במיוחד.

הנתון לא מושפע רק מסוג האריזה, אלא גם מטמפרטורת הצומת שבה הטרנ' מתוכנן ומסוגל לפעול, היא גבוהה משמעותית מהטמפ' החיצונית, והבדלים של כמה מעלות שם, משנות הרבה את ההספק הכללי.

פורסם
  • מחבר

בהחלט לקחתי בחשבון את הזרם המקסימלי בתכנון המעגל אבל בסופו של יום הטרנזיסטור מתחמם והנתון של ההספק שהוא מסוגל לפזר חשוב לי.

קצת מוזר לי שאותו טרנזיסטור BS170 תוצרת ייצרן אחד מסוגל לפזר הספק מקס' של 830 מיליוואט וייצרן אחר 350 מיליוואט (מוטורולה).

פורסם

נראה שרוב היצרנים מייצרים את זה של ה0.83W.

פיליפס, נשיונל, וישי וכו'.

פורסם

ד"א, אם אתה משתמש בו, שים לב שהוא מאוד מאוד רגיש לטמפ' גבוהה בהלחמה. שרפתי רבים מאחיו (BS270) בזמן ההלחמה.

פורסם
  • מחבר

היו ימים ש-ON הייתה חברה בפני עצמה.

פורסם

קצת מוזר שיש הבדלים כל כך גדולים. השאלה היא איך מודדים.

לא תמיד מציינים את זה, אבל יש יצרנים שמשתמשים במספרים שנמדדו עם אורך רגליים של Xס"מ (בדר"כ זה יהיה אורך הרגליים כפי שהוא מגיע מהיצרן), ויש יצרנים שעושים את המדידה עם "רגליים אינסופיות", משמע הלחמה למשטח שיכול לאכול כמויות עצומות של חום בלי בעיה. סביר להניח שגם פה זה מה שגורם להבדל הזה. קשה לי להאמין שיש הבדל משמעותי בטמפ' המקסימלית שהטרנ' מסוגלים לשרוד. בסופו של דבר הסיליקון הוא אותו סיליקון פחות או יותר, לא משנה מי היצרן.

פורסם
  • מחבר

תודה למגיבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים