עבור לתוכן

בחירת SSD מכמה אפשרויות (MX100\M550)

Featured Replies

פורסם

שלום,אני לפני קניה של לפטופ חדש (Dell Latitude 3340), ואני רוצה להתקין בו SSD. אין לי צורך בנפח גבוה - אני מאמין ש-128 ג'יגה יספיקו לי, אך ראיתי ש-256 הרבה פעמים פשוט יותר מוצלחים.

כאמור, אני מחפש כונן זול וכמה שיותר אמין וזריז, פחות חשוב לי הנפח.

ראיתי פה בפורום, שלסמסונג שהיו מאוד מומלצים יש איזושהי בעיה (בעיות?) - כך שהם ירדו מהפרק. מחיפוש ביקורות באינטרנט, גם האינטל 530 ירד מהפרק (מציג ביצועים כבר לא מדהימים יחסית לדגמים הבאים). נשארתי כרגע עם הדגמים הבאים:

Crucial MX100 256GB - בעל יחס העלות-נפח המוצלח יותר, אך ביצועיו נמוכים מה-M550. האם מורגש? או שתכלס עדיף כבר לקחת את ה-256 גיגה (שגם יותר זול אני חושב)?

Crucial M550 128GB - בעל ביצועים עדיפים, אבל מחצית הנפח לעומת ה-MX100. שוב, האם ההבדלים מורגשים?

Crucial M550 128GB mSATA - יש למחשב חיבור mSATA, אך עוד לא וידאתי אם יש מישהו שכבר הצליח לדחוף שם SSD (סימנו אותו כ-WWAN בחוברת של היצרן). בכל מקרה, הוא יחובר וה-HDD שמגיע עם המחשב ינותק (כדי לחסוך איזה 2.5 גרם ולהוסיף איזה 5 דקות עבודה למחשב). היתרון שלו על פני האחרים, זה שאם ירגיש לי שאין לי מספיק נפח - תמיד אוכל להחזיר את ה-HDD. החסרון - אם אחליף מחשב מסיבה כלשהי, לא בטוח שיהיה לי מה לעשות איתו בעתיד.

בכל מקרה, כל עניין ההחלפות עדיין בחיתולים ואני לא מאוד סגור על מה אעשה (אני מניח שזה משתקף מהשאלות פה).

יש עם מי מהכוננים האלו בעיות ידועות? משהו שפוגע באמינות שלהם באיזשהו אופן שכדאי לדעת? או מישהו שהתלבט כמוני ביניהם ובסוף החליט?

תודה רבה מראש =)

פורסם

1. להלן השוואה: http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Crucial-MX100-256GB-vs-Crucial-M550-256GB/2317vs2000

2. באופן אישי, לא הייתי בוחר ב-MSATA מכיוון שלדעתי SSD בגודל הזה יעלמו לטובת M2, לעומת זאת גודל של 2.5 הולך להישאר פה, הכל לדעתי האישית.

3. ייתכן שלמחשב יש HALF MSATA ולא בגודל מלא ולכן סימנו אותו כמקום לכרטיס WIFI.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, אבל השאלה שלי התייחסה לM500 128 גיגה. כנראה כבר אשאר עם ה-MX מטעמי תקציב.

בבדיקה שוב באמת זה לא נראה כמו mSATA, אלא NGFF. בכל מקרה, לא מצאתי שום תיעוד לגבי זה, ולא בא לי להשקיע את הסכום הדרוש בNGFF (שאני בכלל לא יודע מה האורך המקס' האפשרי, כי אין לזה התייחסות בשום מקום).

עריכה:

אני חושב שכדאי לציין, שהמחשב ישמש לשימושים משרדיים (הרבה אינטרנט ואופיס במקביל, לפעמים קצת סרטים, אבל בשום שלב אין תכנון לשחק בו). יש טעם להשקיע את ה-180 שקל הנוספים האלה, בשביל שימושים די בסיסיים?

פורסם

אני חושב שלרוב האנשים ההבדל ביניהם יהיה זניח ולכן הייתי לוקח את ה-MX100.

פורסם

MX100 היא הבחירה העדיפה והמשתלמת ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים