עבור לתוכן

וואלה צדק מי שאמר שכבלים מעוגלים HOME MADE מורידים את הביצועים

Featured Replies

פורסם

היה לי כבל מעוגל שעשיתי (ויצא פרפקט בלי סטיות) כבל רגיל זה עם ההרבה גידים.. תוצאה בPCMARK להארד דיסק: 1100

החלפתי לכבל לא מעוגל רגיל, ובום, 1270 PCMARK .

מסקנה, או תשקנו כבל מוכן כמו שצריך, או שאל תעגלו כבלים להארד דיסק

פורסם

תומאות בבנצ'ים הם לא תמיד קבועות.. לרב יש סטיות ואני לא מאמין שהסטייה אצלך זה תוצאה מכבל מעוגל.. ממש לא

תנסה לשים בחזרה את הכבל להפעיל את המחשב מחדש וישר כשהוא עולה לאשות לו בנ'צ ככה מקבלים את התוצאות הכי גבוהות..

תראה אם זה משתנה ;)

פורסם

אל דאגה, גם ראונדדים שנרכשו עשויים לפגוע בביצועים... 8)

פורסם
  • מחבר

נתתי צ'ופר לכבל המעוגל, ניסיתי לבדוק אותו אחרי FRESH INSTALL שלXP ועדיין 1100 אפילו היה DEFRAG טרי טרי

את הרגיל בדקתי עם מלא חרא על המחשב וקיבלתי יותר..

פורסם

מסקנה מתבקשת : קשיחים ב SATA | אופטיים ב Rounded PATA.

*אין Sata?! רכשו Carda ומתאם (יותר זול מהסריללים שמגיעים בבאנדלים של לוחות האם השונים).

גם אם קיימת פגיעה בטיב האות החשמלי העובר ב PATA המחוברים לכוננים האופטיים, בספק אם תיהיה מורגשת.

מה לא עושים בשביל מודינג...

פורסם

כן שמעתי על זה אבל אף פעם לא הבנתי למה זה.

מישהו יכול להסביר על זה קצת?

כי זה לא ממש הגיוני אם הכבל הוא באיכות טובה.

אז למה זה?

פורסם
  • מחבר

מסקנה מתבקשת : קשיחים ב SATA | אופטיים ב Rounded PATA.

*אין Sata?! רכשו Carda ומתאם (יותר זול מהסריללים שמגיעים בבאנדלים של לוחות האם השונים).

גם אם קיימת פגיעה בטיב האות החשמלי העובר ב PATA המחוברים לכוננים האופטיים, בספק אם תיהיה מורגשת.

מה לא עושים בשביל מודינג...

השאלה אם SATA של בקר וכל ההתקנים החיצוניים האלה יעבוד כמו SATA מובנה.. ובאותה מהירות.. ???

פורסם

עקרונית לא, המובנה אמור לעבוד מהר יותר

אבל ההרדיסק לא משתמש ביכולת של המובנה

ככה שגם על כרטיס יעשה את העבודה בלי הבדל בביצועים

פורסם

מוריד ביצועים? למה לא אמרתם לי קודם :-\

אבל זה בטח שטויות למה שזה יגרום בעיות

פורסם

אם עושים את זה כמו שצריך:

בכבלים עם הסיבים הדקים מפרידים זוג זוג (כל 2 סיבים או כל 4 סיבים) ולא מפרידים זוג באמצע

אם עושים עבודה נקיה - לא חותכים\פוגעים\חושפים שום סיב

אין סיבה שירדו הביצועים

פורסם
  • מחבר

עצם זה שאתה מסובב אותו אחרי שפגעת לו בסיכוך כבר אתה בישבשת אותו קצת..

פורסם

יש גם עיניין של השפעות חשמליות ומגנטיות כאלה ואחרות שאני לא כלכך בקיא בהן, ברגע שמשנים את צורת הפריסה של הגידים מכבל שטוח לעגול, אולי זה קשור ואולי זה לא משמעותי.

אבל אני בכל מקרה בעד בדיקה מעמיקה. אני אכין כמה מעוגלים ואבדוק הבדלי ביצועים מול כבלים רגילים, על ההארדיסקים הצולעים שבבית שלי (אין לי מעוגלים קנויים). ואם לעוד כמה אנשים יש כוח להשקיע בבדיקות זה יהיה בכלל יותר טוב. 8)

פורסם

אבל זה בטח שטויות למה שזה יגרום בעיות

צודק!!!

פורסם

בדיקה אחת לא מראה על שום דבר, יש כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על מהירות הרדיסק ככה שבדיקה אחת ממש לא משקפת שום דבר.

אתה צריך לעשות לפחות 20 בדיקות של כל כבל באותם תנאים בדיוק, כל פעם להפעיל מחדש את המחשב אחרי שהוא התקרר ולעשות רק בדיקה אחת. לחזור על הפעולה הזאת של הכיבוי וההמתנה עד שההרדיסק תקרר (כ-5-10 דקות) בערך 20 פעמים עם כל כבל, ורק כך תקבל מדד אמיתי לביצועים.

פורסם

אז מה אתם מציעים? להכין כבלים עגולים או להשאיר אותם רגילים?

אני קונה בעוד שבוע מחשב ואני חשבתי להכין עגולים כי שמעתי שהם מאפשרים מעבר אוויר יותר חופשי, אבל ממה שאמרו פה אני כבר לא ממש רוצה להכין כבלים עגולים כי אני מפחד שזה יפגע בביצועים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים