עבור לתוכן

עזרה בהבנת הצורך בחיבורי M2/Express SATA

Featured Replies

פורסם

אני במהלך בניית מפרט למחשב חדש,צרכים יחסית בסיסיים (אינטרנט,עבודה מרחוק,וחיבור למסך גדול לצפיה בסרטים)

האם כדאי לי לקנות לוח-אם מעט יקר יותר עם חיבורי M2/Express SATA ? (זה בעצם ינצל טוב יותר את הSSD הנוכחי שאקנה? או איפה זה בדיוק משפיע על המהירות? בSSD עתידי שיתמוך בחיבורים אלו? או שאלו חיבורים סטנדרטיים לכל הSSD הקיימים?)

תודה

פורסם

היום זה הופך להיות סטנדרט בערכות השבבים החדשות.

חיבור SATA אקספרס משלב מספר חיבורי SATA כדי להגדיל את המהירות

אתה זקוק לדיסק מתאים ולכבל מיוחד כדי לבצע את החיבור ללוח האם.

הבשורה באה יותר מכיוון M.2. שיש לו חיבור פשוט ובלי כבלים על גבי לוח האם.

הבעיה שהוא מתאים יותר לערכות X99 עם המעבדים החדשים של 6 ו-8 ליבות

אמנם החיבור קיים גם בערכת השבבים הקודמת כמו Z97 אבל שם הוא מתחרה עם כרטיס המסך על ערוצי PCI לכן השימוש בו מתאים יותר לערכות X99 שיש בהם למעבד יותר ערוצים.

חשוב לבדוק תאימות ללוח האם. המודלים המתאימים יופיעו באתר הלוח.

אם אתה הולך על צרכים בסיסים בלבד קנה SSD רגיל עם נפח של 250 גיגה ומעלה וחבר ל-SATA 3

פורסם
  • מחבר

אז ללוח אם עם תושבת 1150 ומעבד i5 4590, לא ממש יעזור לי לקנות לוח אם עם ערכת שבבים שכוללת חיבור M2 וExpress SATA?

SSD אני אקנה,רק שSATA3 לא מנצל את היכולות שלו. לכן חשבתי לקנות לוח אם טוב יותר עם החיבורים הנ"ל.

פורסם

ה-M.2. מהיר מאוד ויקר מאוד. יש לפלקסטור מודל מוצלח ושמעתי שגם לסמסונג יגיע.

אם אתה מתכוון להשתמש גם בכרטיס מסך חזק למשחקים קח בחשבון שהוא יעבוד במהירות 8 ולא 16 (עשו בנושא בדיקות וראו שהשד לא נורא כל כך)

אתה יכול בשקט לקחת SSD ולהנות ממנו בלי שום בעיה. יש כאלה מהירים מאוד.

פורסם

levin, ה X16 PCIE של המעבד הוא לא משהו נפרד לגמרי מה DMI של ה PCH (שדרכו מתחבר ה M2) ?

פורסם

ערוצי PCIe באים מהמעבד ואין נוספים ובמקרה שלו מדובר על

PCI Express Configurations : Up to 1x16, 2x8, 1x8/2x4

כלומר מקסימום 16 ערוצים שמתחלקים לשנים של 8 ואחד מהם יכול להתחלק ל-2 של 4

אם הוא שם כרטיס מסך אחד זה 16, שנים זה כל אחד 8 ושלוש זה 8 + 4 +4

אם הוא משתמש בערוצים האלה למטרות אחרות לא ניתן לתת 16 לכרטיס המסך וגם כנראה לא ניתן SLI

הבעיה שלמעשה אינה בעיה מאחר והוכח שאין פגיעה רצינית בביצועים נפתרה רק בסדרה של X99

עם מעבד "חלש" שיש לו 28 ערוצים ושנים חזקים עם 40

שים לב שגם "החלש" לא יכול להחזיק SLI של 2 כפול 16 לכן מי שמעוניין מוסיף כ-1,000 ש"ח למעבד המאוד דומה לחלש אבל שיש לו 40 ערוצים.

פורסם

רשמת הרבה אבל אני עדיין לא מבין.

http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/performance-chipsets/z97-chipset-diagram.html

לפי הדיאגרמה הזו לכרטיס מסך יש ישירות מהמעבד גישה ל 1x16/2x8/1x8,2x4 ובלי קשר לאלו יש דרך ה PCH גישה ל 1x8 אחר. אתה רוצה להגיד לי שבפועל הם אותו PCIE ???

פורסם

היכן ראית 1X8 נוסף ?

מדובר על PCIe גרסה 3.0

אין יותר מ-16 ערוצים

כמו שכתבתי הבעיה נפתרה בערכת השבבים שבאה אחרי 97 ה-99

פורסם

אתה באמת לא רואה שם "Up to 8x PCI Express 2.0" יוצא מה Intel Z97 Chipset ?

כמו שאני כתבתי, נראה לי שאתה טועה.

פורסם

גירסה 2.0 ??

פורסם

אפילו בלוחות X99 של GB אפשר לראות בדיגרמה שה M2 מחובר ל PCH ולא למעבד. לכן אני לא מבין את הטיעונים שלך

http://download.gigabyte.us/FileList/Manual/mb_manual_ga-x99-soc-force_e.pdf

(עמוד 8)

כנראה שיש לנו קצר בתקשורת...

אמרת שראית ביקורות שאומרות שמחברים את ה M2 אזי הכ. מסך יורד ל X8, אפשר לראות סימוכין ?

פורסם

אוקי הבנתי, אז יש לוחות שלוקחים את זה מה CPU ויש לוחות (אני מניח שהרוב גם ב X99) שלוקחים את זה מה PCH. נחמד לראות שיש שיפור (לפחות בבנצים) ביניהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים