עבור לתוכן

כרטיס מסך יד שניה מכרייה. כדאי?

Featured Replies

פורסם

קודם כל אם מישהו יוכל להסביר לי בבקשה מזה כרייה בדיוק.

דבר שני האם זה פוגע לטווח הארוך בכרטיס ?

והם יש דרך לדעת כשקונים אם הכרטיס פגום או משהו? (למרות שיש אחריות אבל עדיין.. תמיד מלחיץ..)

תודה לכולם

פורסם

מכרייה (של מטבעות וירטואליים) - זה פשוט אומר שטחנו לכרטיס את הצורה והוא עבד בעומס גבוה במשך זמן רב (הרבה יותר מממוצע של כרטיס).

פוגע בטווח הארוך? כנראה כן - עומס גבוה מקצר את חיי הרכיבים. העניין הוא שיש שונות כל-כך גבוהה בין כרטיס לכרטיס שאי-אפשר לצפות שום דבר מראש. יכול להיות שכרטיס מסוים היה מחזיק 10 שנים ברוגע, ובגלל שעבר תקופות עומס גבוה - חייו יתקצרו ל6-7 שנים. ולעומת זאת יש כרטיסים שמתים אחרי שנתיים בלי שנגעו בהם כמעט.

תחשוב על זה כמו גורמי סיכון למחלה. יש גורמי סיכון ידועים שמעלים את ההסתברות לחלות במחלה מסוימת. אבל זה לא אומר שתחלה בה בוודאות, ומאידך יש אנשים שיחלו בה גם בלי שנחשפו לאף אחד מגורמי הסיכון הנ"ל.

כדאי? יכול להיות שכן, אם המחיר קורץ לך. הכרטיסים האלה בד"כ מתומחרים טוב מאוד לקונה, מסיבה פשוטה - ברגע שכרייה הפכה ללא כדאית, נזרקה כמות גדולה של כרטיסים כאלה לשוק היד-שנייה בבת אחת. והיצע רב דוחף את המחיר למטה. זאת אומרת שאפשר לקנות כרטיס כזה מכרייה במחיר נמוך הרבה יותר ממה שהיית קונה במצב שוק רגיל.

פורסם

בזמנו הרבה אנשים קנו כרטיסים לכריית ביטקוין ועוד מטבעות ווירטואליים

אבל בגלל שהכרייה הפכה להיות לא משתלמת אנשים הפסיקו ומוכרים את הכרטיסים כדי לצמצם הפסדים

כרייה היא בעצם סוג של חישובים שאתה עושה עם הכרטיס/מעבד ובכך מרוויח את המטבע... כמעט כל הכרטיסים עבדו 24/7 מהיום שנקנו

בגדול הוויכוח על ה״נזק״ ו״איכות חיים״ עדיין לא הוחלט ... ואני בטוח שאנשים ימשיכו אותו

פגום אפשר לדעת כשמנסים ובודקים שהכרטיס עובד ללא בעיות ומבחינת פיזית שלם

בדרך כלל יש על הכרטיסים האלו אחריות של שנתיים ככה שאם בוודאות אתה יודע שזאת התקופה שאחריה תשדרג את הכרטיס אז אין לך מה לפחד ואתה מכוסה בעניין הזה

מה שכן לא ראיתי כבר הרבה זמן כרטיסים גירסא לא רפרנס (קירור לא סטוק) בפלונטר/טי אמ אס

גם לא מומלץ ליקנות יד שניה מכרטיס שנקנה בקי אס פי כי הם לא מכבדים העברת ״בעלות״ ואין אחריות מצידם

אישית אני ישר הלכתי על המציאה שאת הכרטיס שלי ( 290 ווינדפורס ) רכשתי ב1280 ש״ח עם אחריות לשנתיים ושלושה חודשים והוא עובד ללא בעיות ואני מרוצה ממנו עד הגג ... הקניה הכי חכמה וטובה שהייתה לי בחיים

אני מאד מקווה שהחברות ימשיכו את עניין היד שניה עם אחריות שכן זה פיתרון מצויין גם למוכר עתידי כמוני (בעוד שנה?) ולקונה עתידי שרוצה לחסוך ולא אכפת לו לקבל אחריות מופחתת

ובכן QttP הקדים אותי P:

פורסם
  • מחבר

אני קניתי את הr9 280x ב700 שקל כנראה גם מכרייה ואחריות של KSP אגב אין אם זה בעיה לגבי האחריות דיברתי עם השירות לקוחות.

אבל העיניים גדולות תמיד רוצות עוד ואני חושב לקנות את הr9 290 של גיגהבייט עם קירור מאווררים ולא מפוח ב1100.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים