עבור לתוכן

מחפש המלצה למקלדת ועכבר גג 1000 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש לקנות מקלדת ועכבר כדי ליצור "עמדה נייחת" לנייד שלי בדירה (סטודנט).

קצת לגבי השימושים:

אני מתכנת (וזה גם התואר), כלומר כותב לא מעט.

אני גיימר אבל לא משחק בFPSים, יותר בסגנון RPG כאלה ואחרים, אז אני לא חושב שדיוק כל כך חשוב בעכבר.

קראתי (פה בפורום ובמקומות אחרים) על מקלדות מכניות, נשמע דיי מעניין, לפי הבנתי עבור כתיבה מרובה מומלץ ללכת על כחול או חום (תקנו אותי אם אני טועה).

הבנתי גם שמומלץ לבדוק בחנויות של איבורי את הסויצים (למרות שכמה כבר יעזור לי ללחוץ על מקש בודד :P).

החיבור ללפטופ כמובן יהיה בUSB.

התקציב שאני שם לשני הפריטים הוא גג 1000 שקל, אם אפשר בפחות אז אחלה.

וזהו נראה לי, אשמח להמלצות, תודה :)

פורסם

אתה יותר מתכנת או יותר משחק ? מפריע לך או עלול להפריע לך (או לאחרים בדירה) הרעש כשאתה מקליד ?

אתה צריך מקלדת מלאה או חלקית ?

אתה קונה בארץ או בחו"ל ?

פורסם
  • מחבר

אחיזת בPalm.

הייתי אומר יותר מתכנת. יש מצב שאני משחק יותר (מבחינת שעות) אבל אני מעדיף נוחות מקסימלית בזמן כתיבה יותר מאשר בזמן משחק. עד היום הסדרתי עם המקדלת Microsoft wired keyboard 200 שלי בכל משחק.

לגבי רעש, ראיתי סרטונים ביוטיוב על רמת הרעש אבל אני צריך קצת אינפוט לגבי איך הרעש הזה בחיים האמיתיים (real life scenarios). הכוונה היא האם זה עד כדי כך רועש ששומעים מעבר לדלת סגורה?

לי אישית אין בעיה עם הרעש, אבל אני לא רוצה שזה יפריע לשותפים בדירה (ולכן השאלה היא שוב, כמה חזק זה באמת?).

במקרה ולא היה מובן - אני הולך לעבוד על המחשב בחדר שלי, עם דלת סגורה, כל עוד הרעש לא דולף החוצה, אין בעיה.

אני מעוניין במקדלת מלאה.

קונה בארץ.

:)

פורסם

לצערי אין לי ניסיון עם הסוויצ'ים הקליקיים (כחולים וירוקים) אבל כשאני משווה את החומים שאני משתמש בהם לכחולים שאני שומע בסרטונים ביוטיוב אז יש הבדל. על האדומים שלי אני בכלל לא מדבר.

אבל למזלך הסוויצ'ים הכחולים כנראה הכי נפוצים בארץ אז מישהו פה בטוח יוכל לתת לך חוות דעת.

יחד עם זאת ולאור הצרכים שלך אני הייתי ממליץ לך על סוויצ'ים חומים. לי אישית מאוד כיף להקליד איתם ואנשים אומרים שגם נחמד לשחק איתם אם צריך אז הם כנראה יתאימו לך.

הבעיה היא שאין מבחר מאוד גדול של סוויצ'ים חומים בארץ.

אייבורי מוכרים DAS עם סוויצ'ים חומים. היא בתקציב שלך אבל שים לב שלמרות שאייבורי הורידו מחירים היא דיי יקרה, אז היא תגנוב לך מהתקציב של העכבר. יש לה גם דברים שעלולים להיתפס על ידך כחסרונות, למשל גימור מבריק, כבל לא נתיק וכד'.

אייבורי גם מוכרים זאווי CELERITAS עם סוויצ'ים חומים. החיסרון שלה בעיני הוא האנטר הלא סטנדרטי, אבל אם לא מעניין אותך להחליף מקשים אז זאת לא אמורה להיות בעיה.

פורסם
  • מחבר

ה

CELERITAS היה נראה כמו אופציה טובה (לא אכפת לי מהאנטר) אבל אז מצאתי כמה עדויות שאומרות שהמקלדת לא עובדת עם לינוקס, שזה deal breaker מבחינתי.הDAS באמת מאוד יקרה (עם החריטה של עברית).

אלה הדגמים החומים היחידים שמוכרים בארץ?

פורסם

כן, עד כמה שאני יודע.

לאייבורי יש את שתי אלו עם החומים, עוד TKL של קורסאייר עם סוויצ'ים אדומים ועוד כמה דגמים עם כחולים. ל-KSP גם יש דגם של CM עם שחורים וכל השאר כחולים או תואמים (של רייזר, שמיוצרים ע"י קיילה)

ולא הצלחתי למצוא חנויות אחרות שמוכרות דגמים שונים.

השוק של המקלדות המכאניות הוא סופר נישתי גם בשאר העולם המערבי, אז מן הסתם שהוא גם מאוד לא מפותח פה.

אם זה סובל דיחוי, עוד מעט יהיו מבצעי בלאק פריידיי אז בטוח יהיו כמה דגמים שיהיה יותר משתלם להזמין מחו"ל.

- - - תגובה אוחדה: - - -

ד"א, יש פה מישהו עם פתרון לבעיה של הזאווי בלינוקס, לפחות באובנטו, לחבר שני מתאמים:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1957958

אני כמובן לא מתחייב שזה יעבוד אצלך אבל יכול להיות שזה ייתן לך כיוון.

פורסם

יש עוד מקלדת עם סוויצ'ים חומים בארץ, Logitech G710+ אבל היא די יקרה. יש לה סוויצ'ים חומים עם O-rings. ניתן להשיג אותה באייבורי וב-KSP.

פורסם
  • מחבר

ממש יקר :/ נראה לי שאני אצטרך לרדת ממכניות עד שתהיה אופציה זולה יותר זמינה.

אגב Splashy, מה בנוגע לעכבר, כמו שציינתי אני משתמש באחיזת palm.

פורסם

Logitech G400s או Steelseries Rival עם פאד לעכבר של Steelseries QCK.

פורסם
יש עוד מקלדת עם סוויצ'ים חומים בארץ, Logitech G710+ אבל היא די יקרה. יש לה סוויצ'ים חומים עם O-rings. ניתן להשיג אותה באייבורי וב-KSP.

את בטוחה שהמקלדת מגיעה עם o-rings?

או שזה מבצע מאחת הרשתות?

פורסם

מגיעה עם או רינגס

פורסם
את בטוחה שהמקלדת מגיעה עם o-rings?

או שזה מבצע מאחת הרשתות?

כן, היא מגיעה עם O-rings.

http://geekhack.org/index.php?topic=52865.0

פורסם

לדעתי , וגלי תקני אותי אם אני טועה - הרבה מאוד משתמשים במקלדות מכניות אמרו כאן שלהקלדה רציפה ורגילה זה הרבה פחות נוח.

קח את זה בחשבון שאתה קונה מכנית, כי יש גם מקלדות גיימנג מעולות שאינם מכניות,

ואגב בקשר לרעש, בתור רווק היה לי שותף בדירה בחדר הסמוך שהיה לו מקלדת מכנית ובלילה הוא השתמש ברגילה כדי שאני אוכל לישון (בחדר סגור) כל שלשאלתך כן, זה ממש רועש גם בהקלדה.

פורסם

מה שאתה אומר זה מאוד סובייקטיבי ולאנשים שונים יש דעות שונות. כמו כן סוויצ'ים שונים נותנים חווית הקלדה שונה וגם זה נתון לדעה אישית.

אני אישית נהנית יותר להקליד על מקלדת מכנית, אני לא רוצה לחזור למקלדת ממברנת גומי ואני מקלידה די הרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים