עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט בהנדסת חשמל עד 3K בארץ

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב?

עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, אופציה לתקלוט, תוכנות כמו MATLAB, תכנות וכד' בפקולטה.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?

14''-15''. בין הטווח שצוין. שאני אוכל לעבוד בחוץ (מאט) אבל במידה ומייקר ממש אז אני אתפשר

.

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)

FHD, או רזולוציה של HD. לא פחות כדי שיהיה נוח לעבוד. אני רוצה מרחב עבודה נוח.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?

אין. מקלדת נוחה להקדלה ומגיבה מעולה. בנוסף שתהיה מוארת.

* משקל רצוי?

עד 2.5 ק"ג. מחפש בעיקרון מתחת ל2 ק"ג. במידה ויש שיקולי מחיר וביצועים טובים משמעותית אני אתפשר עד 2.5.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)

זמן עבודה רגילה באינטרנט ואופיס כ-8-9 שעות. צפייה בסרטים מאמין שפחות אז מינימום 4.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)

יציאות רגילות. אולי מינימום 3 USB.

* Bluetooth? לא מעניין.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)

הכי משתלם. אני צריך מקום אחסון. במידה ויש משולב גם טוב.

* כונן אופטי?

כן. במידה ויש אלטרנטיבה של ביצועים על חשבון הכונן אני אתפשר. אני בעיקרון מחפש FREEDOS כדי להתקין מערכת הפעלה. יש לי כונן חיצוני.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות מירבית.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברות בולטות בשוק: DELL, LENOVO. Hpבמידה ויש עוד טובים אני אשמח.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)

שיהיה מותאם לסטודנט. בעיקרון אני מתחיל שנה ראשונה אבל אני רוצה מחשב עמיד נוח לקחת איתי בנסיעות ובין ההרצאות ובמידה ואפשר לרדת במחיר ובסטדנרטים מתאימים יותר אני אשמח להצעות. בעיקרון דיי קראתי על DELL LATITUDE 3440 , LENOVO IDEAPAD ,FLEX 2 ,

Dell Inspiron 15-3542

ומשהו בסגנון אבל לא הצלחתי להחליט. אני אשמח לכמה שיותר הצעות משתלמות במחיר. אני אשמח להסבר.

שמעתי על LENOVO U430, DELL INSPIRON 3452 אבל לא הצלחתי לבחור.

פורסם

עשית חיפוש?

עניתי על 5-6 שאלות זהות בזמן האחרון.

בתור מי שעובד בתחום שנים ומכשיר סטודנטים אני ממליץ על הלנובו G510 שהוא הנייד החזק ביותר שאפשר להשיג בתקציב ובפער של עשרות אחוזים (מעבד I7 4 ליבתי אמיתי עם טורבו).

הקאטץ' הוא כמובן שהוא גדול, שוקל 2.5 ק"ג ועם חיי סוללה לא מזהירים. ממש לא הבחירה הראשונה לנייד שמסתובבים איתו שעות כל יום באוניברסיטה.

יש לא מעט דגמים מבוססי מעבדי ULV כמו ה-I5-4200U שבהחלט יעמדו במשימה בכבוד, גם אם בביצועים לא אופטימליים מבחינת זמן עיבוד ועבודה במקביל.

עדיין לא קל למצוא בתקציב משהו משמעותית קל יותר (פחות מ-2 ק"ג) אבל לפחות חיי הסוללה יהיו טובים יותר.

עריכה: רק הערה לגבי עובדה שרבים נוטים לשכוח - אמנם למעבדי ULV יש חיי סוללה עדיפים משמעותית, אבל כדי לבצע את אותה משימה הם צריכים לעבוד יותר זמן תחת עומס גבוה לעומת מעבד I7-4702QM (מעבד חזק יותר יסיים את הריצה מהר יותר) כך שבסוף זה עלול להתקזז... בשימוש בעומס נמוך עדיין ל-ULV יש עדיפות ברורה ומשמעותית.

פורסם

חשוב לציין שלסטודנט להנדסה הממוצע אין צורך אמיתי בכוח עיבוד מציע הI7 האימתני.

מאטלאב בעצמו לא יודע לנצל את ריבוי הליבות אלא אם אמרת לו לעשות זאת מפורשות (והסטודנט הממוצע כנראה לא עושה את זה).

פורסם

^

צודק, חלקית:

1. בכתיבה חכמה ופשוטה בהחלט ניתן "למקבל" את MATLAB, למשל ע"י שימוש ב-parfor

2. גם ביצועי ליבה בודדת נמוכים יותר במעבדי ULV

פורסם
  • מחבר

אני מבין במחשבים טיפה ואין לי צורך במעמד אימתני כמו i7. אני אסתפק בi5 וכרטיס מסך מובנה או נוסף. סהכ מחשב פשוט ולא חזק ברמה גבוהה. שיריץ את הדברים שביקשתי. וחשוב שיהיה במשקל סביר וחיי סוללה ארוכים יחסית.

פורסם
^

צודק, חלקית:

1. בכתיבה חכמה ופשוטה בהחלט ניתן "למקבל" את MATLAB, למשל ע"י שימוש ב-parfor

2. גם ביצועי ליבה בודדת נמוכים יותר במעבדי ULV

1. מניסיון, השימוש ב-parfor הוא לא כל כך טריוויאלי וטוב, ממה שאני נתקלתי, בעיקר למונטה קרלואים למיניהם. לשיטות נומריות ודיאגרמות סימולינג הוא useless.

2. אמת, אבל שוב - ליבה בודדת ב-AMD ZM82 שהיה לי לפני 5 שנים, וב-I5-460M שהיה לי לפני 3, שהעבירו אותי את התואר, היו חלשים משמעותית מליבה בודדת גם של מעבד חסכוני דור רביעי, ועדיין הרצתי עליהם בהצלחה סימולציות כבדות מאוד (עוד לפני ימי ה-PARFOR). זה פינוק, אבל, סטודנט סוחב את המחשב הרבה (אפילו אם זה פעמיים בשבוע מהבית למעונות וחזרה - זה לא מעט). הוא צריך מחשב עמיד - ועם כל הכבוד ל-G510, הוא בסיסי ביותר מהבחינה הזאת. וכמובן שרצוי מאוד גם קל משקל עם זמן סוללה טוב - מה שה-G510 בהחלט לא נותן. שלא לדבר על המסך הבינוני לכל היותר שלו (בוהק, ברזולוציה נמוכה, TN). ה-G510 מחשב נהדר למטרות מסוימות, אבל לסטודנט הוא פשוט לא מתאים.

לענייננו:

http://ksp.co.il/?uin=24604

לצערי הרב המחיר שלו עלה בחודש האחרון ב-200 שקל. ממליץ מאוד להרחיב ל-3 שנות אחריות תתחדש.

פורסם
  • מחבר

ואו איזה קטע בדיוק אחרי שעברתי על בערך 50 דיונים ומלא סקירות על דל ולנובו התבייתתי על הדגם הזה שמאוד פופולרי ובעל יתרונות במשקל ביצועים יחסית לצרכים שלי. השאלות שלי הן ככה:

1. האם המסך מט? לא מבריק? זאת הגרסא ללא המסך מגע וטוב שכך והשאלה הנוספת באותו סעיף: מה אתם אומרים על איכות התמונה?

2. אפשרות להרחבת SSD ?( פחות אופציונלי האמת אבל שיהיה)

3. איך האחריות של המוצר?

4. המליצו לי מאוד על DELL דווקא מאוד (LATITUDE 3440 עם 14 אינץ' אבל בלי מקלדת מוארת וטיפה כבד ממנו, כמו כן גם הVOSTRO 5740). האם היתרונות של לנובו מהבחינה הזאת בדגם הזה עולים על דל? אותו תקציב כמובן.

5. שמעתי שהשימוש הוא הרבה שעות. זה נכון? בשימוש סביר של אופיס,מאטלב וWIFI סגור ופתוח לסירוגין.

6. איך הוא מבחינת עמידות? שמעתי המון על העמידות ואמינות של דל יותר מאשר לנובו.

7. קראתי משהו על בעיות בWIFI. כמה זה קריטי?

תודה רבה על התגובה והעזרה.

פורסם

1. מסך מאט, פאנל TN ורזולוצייה 720P - אל תצפה לניסים ונפלאות, מדובר במסך סביר וממוצע.

2. אפשר במקום הכונן הקיים או בנוסף ע"י חיבור M2 NGFF.

3. של מעבדות CPM, מגיע עם שנה ומולץ להרחיב ל-3 שנים. לא מכיר סיפורים יוצאי דופן עליהם - סה"כ בסדר.

4. הדל 5470 בעייתי (מחשב מעולה - אבל מסך מבריק ובעיות קשות עם כרטיס הרשת האלחוטי). הלטיטיוד לא מציג שום יתרון על הלנובו.

5. לפי הביקורות מדובר על כ-5.5 שעות בשימוש ממוצע (אינטרנט אלחוטי ודומיו).

6. מדובר על מחשב מצוין. יש לו גם ציר מסך מרכזי אחד גדול ולא שניים קטנים. עמידות זה עניין של דגם - לשני היצרנים יש מחשבים שלא הייתי מעיז לנייד על בסיס קבוע.

7. ל אמכיר בעיות WIFI בדגם. גם לחברה שלי יש אותו והיא לא התלוננה על משהו כזה.

ושים לב - אין לו כונן אופטי..

פורסם
1.

לענייננו:

http://ksp.co.il/?uin=24604

אני מסכים שזו אלטרנטיבה מצויינת אם מתפשרים על כוח העיבוד.

ה-4210U בהחלט "לא פראייר".

פורסם
  • מחבר

הבנתי. יש לי בעיה שצצה. המחשב בא עם וינדוס 8 ואין לא כונן אופטי. הוא קצת יקר יחסית לאולטראבוק ואני מחפש מחשב ב3000 שקל עם אפשרות לI5 עם דיסק קשיח של 7200 ומקלדת מוארת, ומשקל נמוך ככל האפשר.אני רוצה בשאיפה שיגיע בלי מערכת הפעלה ככה שהמחיר של מערכת ההפעלה יושלם על רכיבים פנימיים. יש לכם אלטרנטיבות ללנובו שהמלצתם?

הבעיה שלי זה אם אני מתקין וינדוס 7 אני לא אוכל לנצל את ה8GB SSHD ואולי זה יפגע באחריות.

אני אשמח לאלטרנטיבות מDELL וHP.

פורסם

זו האלטרנטיבה הטובה ביותר בהבט של עלות-תועלת.

יש מחשבים זולים יותר, אבל אז תתפשר על מחשב פחות טוב (למשל הלטיטיוד 3340 - 13.3" עם סוללה פנומנלית אבל מסך לא משהו בכלל, 4 ג'יגה ראם ועולה 3000 שקלים בערך) ששוקל יותר או על ביצועי סוללה (HP430 G1).

בכל מקרה, אני חושב שווינדוס 8 עדיפה עשרות מונים על 7. הרבה יותר מהירה וקלילה - אבל זו בחירה שלך. אין מניעה שתתקין על המחשב ווינדוס 7 בעזרת DOK.

פורסם
  • מחבר

ברגע שאני מתקין וינדוס 7 אני מאבד את האחריות לא?

ומה קורה למטמון של ה8 GB? האם אני אוכל לפרמט עליו או שאני לא יכול לעשות איתו כלום בפרמוט?

חבר אמר לי שעדיף מחשב ב3000 או אפילו פחות בלי מערכת הפעלה אבל עם I5, דיסק קשיח של 7200 RPM, מקלדת מוארת ו14 אינצ'. חיפשתי בל הקטלוג של נייד נייד וKSP בכל החברות ולא ממש מצאתי משהו פחות מ3000 עם אותו מפרט בלי מערכת הפעלה. השאלה הקריטית האם אני באמת יכול לפרמט עם כונן חיצוני?

מה לגבי הרזולוציה של הלפטופ? זה יהיה קריא עם PDF והרצאות בצורה נוחה או צריך להתאמץ?

פורסם

למה שתאבד את האחריות?

המטמון של ה-8 ג'יגה הוא רכיב פנימי של הדיסק הקשיח שלא קשור בכלל למערכת ההפעלה.

בעיקרון אפשר לקנות בפחות מ-3000, אבל כמו שאמרתי - יהיו פשרות. up to you.

הרזולוציה של המסך סטנדרטית לגמרי ולא תהיה לך בעיה.

פורסם
  • מחבר

תוכל לתת אז אלטרנטיבות ביןן 3000-2500 עם מקסימום תועלת/מחיר. בשאיפה ללא מערכת הפעלה ומחשב אמין ושיריץ את מה שביקשתי. בעיקרון אמרו לי גם שמחשב בפחות תקציב יספק את הלימודים. אני בונה לכמה שנים קדימה עד סיום התואר. בעבודה יהיה דיבור על כיוון אחר לגמרי.

אם האלטרנטיבות שתתן מתחת ל3000 ממש לא שוות את ההשקעה אני נראה לי אלך על הלנובו.

פורסם

יש ב-3000 שקלים בדיוק את הדל 3340, בכ-2900 את ה-HP 430 G1 (עם סוללה חלשה יחסית אבל 1.5 קילו בלבד)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים