עבור לתוכן

תואר ראשון במכללה,ותואר שני באוניברסיטה

Featured Replies

פורסם

אני רוצה תואר ראשון במדעי המחשב ויהיה לי נוח ללמוד במכללת אשקלון. בהנחה שהציונים יהיו טובים,תהיה בעיה להמשיך לתואר שני באוניברסיטה ? טכניון למשל ? :)

פורסם

ניתן, אבל קשה. הציונים יצטרכו להיות ממש טובים (מצטיין) וחלק מהמקומות עדיין יעשו בעיות. במחלקה למדעי המחשב בטכניון, למשל, לפחות כשבדקתי לאחרונה (לפני עשור), הייתה נטייה לקבל סטונדטים ממכללה "על תנאי", ורק לאחר שצברו מספר מסוים של נקודות בממוצע מסוים, להעבירם ל"מן המניין". לפעמים יכולים גם לא להכיר בחלק מהקורסים שעשית במכללה ולדרוש השלמות ספציפיות.

פורסם

אם אני לא טועה נאסר על אוניברסיטאות להפלות בוגרי מכללות בקבלה לתואר שני. בכל מקרה, את התשובה הטובה ביותר תקבל מהפקולטה למדעי המחשב בטכניוןץ

פורסם
  • מחבר
אם אני לא טועה נאסר על אוניברסיטאות להפלות בוגרי מכללות בקבלה לתואר שני. בכל מקרה, את התשובה הטובה ביותר תקבל מהפקולטה למדעי המחשב בטכניוןץ
ניתן, אבל קשה. הציונים יצטרכו להיות ממש טובים (מצטיין) וחלק מהמקומות עדיין יעשו בעיות. במחלקה למדעי המחשב בטכניון, למשל, לפחות כשבדקתי לאחרונה (לפני עשור), הייתה נטייה לקבל סטונדטים ממכללה "על תנאי", ורק לאחר שצברו מספר מסוים של נקודות בממוצע מסוים, להעבירם ל"מן המניין". לפעמים יכולים גם לא להכיר בחלק מהקורסים שעשית במכללה ולדרוש השלמות ספציפיות.

תודה על התשובות,ועם האוניברסיטה הפתוחה בכלל לא תהיה בעיה,נכון ?

פורסם

http://www.cs.technion.ac.il/he/graduate/catalog/comment/catalogue10-11-he-admission.pdf

רשום שם מפורשות הפליה בין תואר ממכללה לתואר מאוניברסיטה.

לטעמי לבוא עם גישה של "נוח" זה לא הדבר הנכון בהחלטה כזו שתשפיע לך על כל החיים. אם אתה יודע מראש שיש לך קישורים שיעזרו לך מעבר לתואר (כמו ניסיון רב שנתי בתחום לפני ו/או יזמות וכו'), אז אולי שווה לשקול את זה, אחרת, במידה ואתה יכול הייתי ממליץ ללכת לתואר של אוניברסיטה מכובדת.

פורסם

אם הוא יוציא תואר שני מאוניברסיטה מכובדת, התואר הראשון לא יעניין אף אחד.

פורסם

אם.

פורסם
  • מחבר

אז כנראה אני אלמד באוניברסיטה הפתוחה..

אפשר הסבר למה תואר ממכללה שונה מתואר באוניברסיטה אם עושים את אותם קורסים ?

פורסם

לא תמיד עושים את אותם הקורסים, למרות שלרוב כן.

ההבדל הוא שהרמה של הקורסים לא תמיד אותה רמה (בין אם מבחינת היקף חומר הלימוד ובין אם מבחינת הקושי של התרגילים והמבחנים).

פורסם

הפתוחה דורשת הרבה משמעת עצמית, זה לא מתאים לכל אחד.

פורסם
  • מחבר

לא עושים את אותם מבחנים במכללות ואוניברסיטאות?

ואני חושב שיש לי מספיק משמעת עצמית,אבל נראה אם אני צודק שזה מגיע למדעי המחשב,אני יודע שלא יהיה קל.

פורסם

א. ממש לא. גם בין האוניבסיטאות עצמן יש רמות קושי שונות. זה תלוי בהרבה משתנים כמו המרצה, הפקולטה, המוסד וכו'...

ב. יש גם תוכניות ששמות יותר דגש על פרקטיקה ויש כאלו יותר על תיאורתי.

ג. בלי קשר, בגלל שהפתוחה מסגרת פתוחה יותר ממוסד רגיל, יש אנשים שמורחים / מתקשים שם הרבה יותר ממקום סגור יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים