עבור לתוכן

יש טעם לרכוש היום X99 שתומך בDDR 4 ודור 4 של Haswell?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

טוב. תודה. אני מבין שאין טעם להשקיע בפלטפורמה הזאת עבור גיימינג.

פורסם

אם אתה "חייב" להריץ כל משחק על ההגדרות הכי גבוהות, ברזולוציה הכי גבוהה ואתה "חייב" לקבל את ה FPS הכי גבוה שאפשר, וכמובן - אם יש לך מספיק כסף - אז אתה צריך מחשב המבוסס על סוקט 2011-3. כל מה שאני אומר הוא שאפשר להסתפק גם בפחות מזה, דבר שיעלה הרבה פחות.

פורסם

אני עשיתי השוואה בין פלטפורמה שמבוססת 4790K לעומת 5820K

היה הבדל כספי אבל לא כזה שיגרום לך לפשוט רגל

פורסם

Bf3 וbf4 מנצלים ריבוי ליבוי.

זה מתבטא בעיקר בfps מינימלי גבוהה יותר ככל שעולים בנימים, ליבות. המחיר של הi7 עם הk פשוט תקוע, כמו i3.

פורסם
  • מחבר
אם אתה "חייב" להריץ כל משחק על ההגדרות הכי גבוהות, ברזולוציה הכי גבוהה ואתה "חייב" לקבל את ה FPS הכי גבוה שאפשר, וכמובן - אם יש לך מספיק כסף - אז אתה צריך מחשב המבוסס על סוקט 2011-3. כל מה שאני אומר הוא שאפשר להסתפק גם בפחות מזה, דבר שיעלה הרבה פחות.

יש בנצ'מארקים?

פורסם

שים לב שכתבתי "כל משחק" ולא משחק ספציפי. ישנם משחקים שלא יודעים לנצל ריבוי ליבות או שלא יודעים לנצל יותר ממספר ליבות מסויים, ובמקרה כזה המעבד הכי "עוצמתי" שניתן לקנות כרגע ייתן ביצועים דומים למעבד בעל פחות ליבות. רוב המשחקים מוגבלים ע"י כרטיס המסך יותר מאשר ע"י המעבד ולכן במשחקים מסויימים המעבד הכי "עוצמתי" ייתן ביצועים דומים למעבד "פחות עוצמתי". אבל יש משחקים, כמו Watch Dogs, שמושפעים מאד מהמעבד ובמקרה כזה ההשפעה של המעבד תבוא לידי ביטוי. הנה ביקושר לביקורת כזו העושה שימוש במעבדי הדור הקודם אבל מראה את העיקרון:

http://www.tomshardware.com/reviews/watch-dogs-pc-performance,3833-8.html

פורסם

אם מחפשים מקסימום שרידות אז HW-E זו הפלטפורמה אבל ההבדל בין מעבד I5 ביחד עם 8GB זיכרון ולוח B85 לבין 5820K גם כן 8GB זיכרון ולוח X99 הוא בערך 2200 ש''ח שזה מחיר שאפילו גבוה מזה של הGTX970 .

בנוגע להמלצות משחקים אז לא הייתי בונה על זה , מעורבים שם הרבה עניינים של PR של אינטל (שרוצה שאנשים יקנו חומרה חדשה ויצרניות כרטיסי המסך)

שימו לב שהדרישות המומלצות של watch dogs הן מעבד 3770 ומעלה או FX8350 ומעלה כשבפועל גם מעבדי i5 יכולים להריץ אותו מצויין (ואפילו i3 בצורה סבירה)

פורסם

אין לי ספק שאפשר להריץ את הרוב המוחלט של המשחקים על מעבד Core i5 בצורה טובה מאד ואת רוב המשחקים על Core i3 בצורה סבירה. אני דיברתי על מצב בו המשתמש רוצה לשחק בהגדרות המקסימליות ורוצה לקבל את ה FPS המקסימלי האפשרי, ולכן הזכרתי את Watch Dogs בתור דוגמא למשחק שמושפע מעוצמת המעבד (תדר ומספר הליבות). במצב כזה אין ספק שמעבד בעל 8 ליבות המיועד לסוקט 2011-3 ייתן את הביצועים הכי טובים (בהנחה כמובן שכרטיס המסך לא מגביל). כמובן שמבחינת יחס הביצועים למחיר זה לא ממש משתלם.

פורסם
  • מחבר

המחיר של רכיבי 2011-3 הולך לרדת בזמן הקרוב?(חודש-3 חודשים)..פשוט אם אין תמורה אין לי טעם להשקיע כל כך הרבה כסף שאמנם יש לי אבל הייתי מעדיף לחסוך בערך כמו שלא הייתי קונה 980GTX שלא שווה עוד 1000 מעל הביצועים של ה970..

מה הדיבור על החומרה לעתיד של הגיימינג ל2015? חברות מסויימות או יצרניות הכריזו שבאמת צריך את הפלטפורמה הזו?

פורסם

זה תלוי בגודל המסך שלך

מסכים עד גודל 24 יכולים להסתפק ב-GTX970

אבל מסכי 27 עם רזולוציה מעל HD חייבים משהו חזק יותר

פורסם

מי שבכיוון של i5 לא לוקח 5820k זה ברור. אבל.... אם רוצים המהרה הגיימר עם תקציב המצוי יקח i7 4790k, הוא זה שצריך לשקול ל5820k כי ההפרש עם 8GB זכרון יוצא כ1000 ש"ח עבור לוחות אם רגילים. ומקבלים מעבד מולחם כמו שצריך עם 6 ליבות וזכרון ddr4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים