עבור לתוכן

לשדרג חלקים או להחליף את המחשב?

Featured Replies

פורסם

להלן המפרט של המחשב שברשותי לשימוש ביתי: אינטרנט,מוזיקה, משחקי ילדים ומעט סרטים.. להערכתי קניתי אותו ב-2009 והוא מבוסס על המלצות שקיבלתי כאן.

GIGABYTE 975G-DS3

INTEL CORE 2 CPU 4400 2.00GHZ

2048MB MEMORY

NVIDIA GEFORCE 7300GT

WDC WD2500KS

יש גם כונן DVD של LG

המארז עדיין מעולה והמאוורר שקט ביותר.

בסה"כ הוא מתפקד היטב אך לאחרונה אני מגלה יותר ויותר שהוא נתקע. יותר נכון, האינטרנט נתקע.

האם מומלץ לשדרג חלקים או להחליף כבר את הכל?

אשמח להתייחסותכם.

פורסם

אם אתה כן רוצה לשדרג אז לא נראה לי צריך יותר מידי לשימושים שציינת ולכן אולי להוסיף עוד 2GB RAM משומשים ב70ש"ח ממה שמצאתי בTradeZone

http://hwzone.co.il/tradezone/%D7%96%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA-2gb-800mhzx2-ad277.html

וגם אולי לקנות SSD של איזה 120/128GB שיוכל לעבור איתך גם למחשב הבא והוא כנראה מה שיביא לשיפור הגדול בשביל עבודה ללא עיכובים וכמובן שצריך להתקין עליו את מערכת ההפעלה תוכנות ומשחקים נבחרים שיהנו מהביצועים.

Crucial MX100 128GB ב375/368ש"ח + 15ש"ח משלוח בדואר רשום

http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT128MX100SSD1

ואם בכל זאת אתה מעדיף לקנות חדש תענה על השאלון בבקשה ויהיה אפשר לחסוך ולקחת למשל את הצורב והדיסק הקשיח למחשב הבא ואת כרטיס המסך לא יהיה צורך מכיוון שיש כרטיסי מסך מובנים שיהיו עדיפים עליו היום

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם

מה השימושים שלך?

אם זה משהו פשוט כמו סרטים גלישה וכו אז הכי זול זה לשדרג טיפה. להוסיף זיכרון, להוסיף SSD. לשים מעבד חזק יותר בסגנון E8400. כל זה אפשר לעשות באיזור 350 שקל.

איזה חלונות יש לך?

פורסם
  • מחבר

היי,

חלונות 7.

שימושים - אינטרנט,YOU TUBE וקצת משחקי מחשב קלילים לילדים. וזהו.

- - - תגובה אוחדה: - - -

למה מעבד? ואגב את השדרוג/ההתקנה אני גם יכול לעשות בחנות דוגמת אייבורי?

איזה סוג של SSD והאם יתאים ללוח אם שלי?

- - - תגובה אוחדה: - - -

היי,

כתבת אולי להוסיף- יש מצב שזה לא ישפר את הביצועים? האם החומרה הנוכחית יודעת להתממשק ל-SSD?

פורסם

לא נראה לי שהמעבד מגביל אותך. יכול להיות סתם התקנה ישנה ומלוכלכת של מערכת ההפעלה שהגיע זמן לפרמט, אם לא, תשדרג RAM כמו שאמר רוני ותראה מה קורה

פורסם

כן. לשימושים שלך עדיף לעשות ככה:

לשדרג מעבד ל E8400 או 7400. מה שיהיה זמין ונמכר במחיר סביר. הסיבה לשידרוג מעבד כי אלה מעבדים סופר ישנים, כבר עכשיו הם נמכרים באיזה 50 שקל. זה זול לשדרג וייתן לך עוד קצת זמן לפני שאין ברירה ותיהיה חייב להחליף הכל.

נדמה לי שהכי חזק מהסדרה זה E8500.. לא בטוח, אין לי אפילו כוח לבדוק :) זה לא חשוב. ללוח שלך מתאימים כל דואל קור. ממש ממליץ לשדרג. לא חייב. אל תשים מעבדים מהסדרה Q. הם ממש זוללי חשמל, מיירצים חום ולשימוש שלך תכלס גם מה שיש לך עכשיו זה בסדר. פשוט אם כבר לשדרג אז עדיף להחליף מעבד. ממליץ להשקיע 50-70 שקל. בסכום כזה ניתן לקנות מעבד כפול ליבה.

תלוי האם זה חלונות 321BIT או 64, שווה להוסיף עוד 2-4 גיגה RAM. אם 32 אז אין טעם להוסיף 4 אחרת יש טעם כי הבדל מחיר בין 4 ל 2 הוא די זניח ועודף RAM עוד לא הרג אף אחד. בעיקרון לוח שלך תומך עד 8 גיגה.

פשוט קיט של 4 גיגה (2X2) עולה בערך 50 שקל כולל משלוח מ EBAY. סטיק בודד עולה טיפה פחות. בקיצור גם שידרוג RAM זה בערך 50 שקל.

SSD יתאים ללוח שלך, פשוט לא תוכל להינות ממהירות שבשבילה הוא נוצר אך עדיין זה הבדל של שמיים וארץ. זה יהיה ממש מהיר, במיוחד קטע של עליית מחשב. SSD משומש יעלה לך 150-250 שקל.

250 שקל יעלה לך SATA3 של 120 גיגה. בלוח שלך יש SATA2 אבל מקסימום אפשר יהיה להעביר אותו למחשב הבא. ה MTBF שלהם זה איזה 10 שנה אם לא יותר (זמן ממוצע למוות).

כיוון שהלוח שלך זה SATA2 אז עדיף לדעתי לקחת SSD שהוא גם SATA2. עדיף כי הם זולים יותר וגדולים יותר. INTEL X25-M של 160 גיגה נמכר בערך ב 50 דולר ב EBAY. אלא המחירים.

בקשר לכ.מסך, שלך זה סתם תנור ישן. יש לך כבר ספק ישן וחבל להעמיס. אם תחליף למשהו מודרני אז רק מהבדל בחשמל השידרוג הזה יכסה את עצמו תוך שנה-שנה וחצי.

כל מה שכתבתי מבוסס על הנחה שיש לך לוח.

GIGABYTE 9

6

5G-DS3 את 975 גוגל מסרב להראות לי..

אם תעשה את כל זה, תפיח חיים חדשים במחשב. הוא יחזיק לך עוד לא מעט זמן. החלפת חלקים תעלה הרבה, הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

בסדר, נלך על זה.

אין לי בעיה גם לקנות חלקים חדשים. אין לי זמן להתעסק עם רכישות ב -ebay. האם אפשר לעשות זאת בחנויות הרגילות כמו אייבורי ודומיה או שהם לא מתעסקות בשדרוגים כאלה?

פורסם

RAM תוכל לקנות סטיק - לא אמורה להיות בעיה. מעבד אני לא בטוח שיש להם, ואם יש כנראה משומש מהמעבדה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים