עבור לתוכן

התקנת Windows 8.1 על לפטופ חדש לאחר שדרוג ל-SSD

Featured Replies

פורסם

שלום, לפני כמה ימים קניתי לפטופ חדש, Asus Vivobook S451LN. המחשב הגיע עם כונן קשיח של 1TB ואני כרגע רוצה להחליף אותו ל-SSD.

בגלל השדרוג הזה, הרי אני אצטרך להתקין מחדש Windows 8.1 על ה-SSD החדש, ופה נתקלתי בכמה בעיות:

1. על החשב אין מדבקה עם Serial Key (גם לא בתוכו איפה שהלוח, זכרונות וכו'), אז לאחר חפירה קצת ברשת הבנתי שה-Serial Key צרוב בביוס או משהו כזה, ושאפשר לבדוק אותו דרך תוכנה שנקראת Belarc Advisor, עשיתי את זה וזה באמת מראה שם Serial Key, לא יודע עד כמה אפשר להסתמך על זה.

2. אני צריך דיסק התקנה, או קובץ ISO שאוכל להתקין דרכו את ה-Windows, והאופציה היחידה שעומדת מולי זה להוריד כזה דבר דרך אתרי טורנטים וכדומה, באתר של מיקרוסופט זה לא מאפשר לי להוריד.

3. התקשרתי לתמיכה של אסוס היום בבוקר, הסברתי מה הבעיה והבן אדם שענה לי טוען שלא ניתן להחליף כונן קשיח לכל מחשב נייד שקיים עם ווינדווס 8 בלי לאבד את הקוד אקטיבציה (ואז אני שואל את עצמי – מה קורה שנניח מתקלקל הכונן קשיח והם מחליפים לך אותו תחת אחריות, הם גם מחליפים רשיון לווינדווס כל פעם? לא נראה לי...)

אז ככה אני יגיע לשורה התחתונה:

1.

מאיפה אני יכול להשיג את ה-Serial Key לווינדווס 8.1 במחשב הנייד שלי? האם מה שרשום בתוכנה Belarc Advisor זה אמין ועובד?

2.

מאיפה אני משיג התקנה נקייה של ווינדווס 8.1? האם ההורדות שיש באתרי הטורנט זה גרסא אמיתית של ווינדווס רק עם אפשרות של CRACK וכדומה, והאם הקוד שאני אמצא מ-Belarc Advisor יעבוד לי עם התקנה כזאת?

3.

הבחור הזה מאסוס הוא דביל? או שאני לא מבין פה משהו בסיסי?

חפרתי קצת, אם הגעתם עד לפה – אז תודה רבה ואשמח אם תעזרו לי.

פורסם

תבדוק אם אתה יכול להוריד את וינדוס 8.1 עם הקוד שהתוכנה הראתה לך מכאן : http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/upgrade-product-key-only

אם הצלחת להוריד תתקין את התוכנה הבאה: http://wudt.codeplex.com/ שתאפשר לך להעתיק את קובץ ה-iso שהורדת ל-DOK ולעשות אותו bootable (תתעלם מזה שרשום שם וינדוס 7)

לא חושב שצריכה להיות לך בעיה בהפעלת וינדוס לאחר החלפת הקשיח ב-SSD אם כן תפנה למיקרוסופט .

*** יש SSD שמגיעים עם תוכנה שמאפשרת לעשות העתקה של מחיצת מערכת ההפעלה ל-SSD וחוסכת את הצורך בהתקנה מחדש אבל בגלל שהקשיח הוא בעל נפח גדול יותר מה-SSD (אני משאר שלא רכשת SSD 1TB ) אז יכולה להיות בעיה

בכל מקרה זה שווה בדיקה , יש גם תוכנות צד שלישי שמאפשרות לעשות העתקה של מחיצת מערכת ההפעלה לקשיח / SSD חדש כמו acronis true image למשל.

פורסם

כמו כן, אתה יכול לעשות שדרוג למחשב בלי לוותר על ה-750GB הקיים אלא לשים את ה-SSD במקביל, כך שיהיה במחשב במקום הצורב (שממילא כיום כמעט ולא משתמשים בו):

http://hwzone.co.il/community/threads/530812-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%91-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%91%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97-SSD

את הצורב אתה יכול לשים במארז חיצוני USB אם תצטרך להשתמש בו אי פעם...

בלי קשר לדיון, למה קנית את ה-ASUS הזה ולא את ה-Lenovo Flex 2 באותו מחיר ? הוא מגיע עם מסך FHD IPS הרבה יותר טוב.

פורסם
אם הצלחת להוריד תתקין את התוכנה הבאה: http://wudt.codeplex.com/ שתאפשר לך להעתיק את קובץ ה-iso שהורדת ל-DOK ולעשות אותו bootable (תתעלם מזה שרשום שם וינדוס 7).
אין צורך בWindows 7 USB/DVD Download Tool מאחר ובסוף התהליך בWindows Setup Box מקבלים בחירה באיזה מדיה להשתמש ISO ואז לצרוב בDVD מאוחר יותר או USB והWindows Setup Box תעשה את השאר רק צריך לחבר את הDOK.

לגבי ההורדה של ה8.1 בדקתי בעצמי ואין אפשרות להוריד לכן גם הוא יאלץ להוריד את 8 .

פורסם

^ צודק

פורסם
  • מחבר

dfcorp, ניסיתי את הלינק ששלחת לי, זה לא נותן לי להוריד, ניסיתי את 2 הגרסאות. כשאני בוחר ב-8 הוא אומר שהקוד לא תקין, וכשאני בוחר ב-8.1 הוא אומר לי שהקוד לא מתאים כי זה לא גרסאת retail.

Chevy לגבי השאלה למה לא בחרתי ב-Flex 2, את האמת שחשבתי לקנות אותו אבל ראיתי אותו בתצוגה וממש לא אהבתי איך שהוא נראה.

פורסם

אוקיי ומה לגבי האפשרות לשים SSD במקביל ל-HDD שהצעתי?

פורסם
  • מחבר

אם אני מוסיף את ה-SSD כמו שהצעת אני עדיין ניצב בפני הבעיה של הפירמוט והתקנת ווינדווס על ה-SSD, או שיש דרך אחרת?

פורסם

על מה אתה מדבר? למה פירמוט?

אתה משתמש בתוכנה שבסרטון היוטיוב שצירפתי, הפעולה פשוטה וזהו. לא צריך להתקין שום דבר!

זה ממש פשוט.

פורסם

אני אישית מעדיף התקנה נקייה מה שכן קראתי שאם מעבירים מדיסק מכני לssd צריך לוודא שלא מוגדר איחוי דיסק

פורסם

המחשב חדש, כך שזה "נקי" למדי...

פורסם

אחי, תחבר את הSSD במקום הHDD, תעשה reboot מUSB של ווינדוס 8 או 7 ותעדכן ל8 אחרכך.. אין בעיה להתקין ווינדוס והמקוריות ניתן לקבוע אחרי זה.

פורסם

מה הקשר לאחוי אם מעבירים ?

אין שום קשר.

פורסם

אפשר איכשהו להשתמש במחיצת השחזור של הכונן המקורי להתקנת המערכת על הכונן החדש?

פורסם
מה הקשר לאחוי אם מעבירים ?

אין שום קשר.

שידרגתי לssd לא מזמן וממחקר שעשיתי מספר משתמשים דיווחו כי בעת הגירה בלי התקנה מחדש הssd מזוהה ככונן רגיל ובמקום trim מופעל defeat.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים