עבור לתוכן

הגדלת זכרון RAM ושאלה קטנה על עדכון ביוס

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

פרסמתי את זה בדיון אחר אבל נתבקשתי להפריד בין הנושאים ולפתוח דיון חדש וזה מה שאני עושה.

יש לי היום 4 ג'יגה זיכרון.

לוח אם של ג'יגה בייט מודל EP43-DS3L . לא בטוח איזה דגם הכרטיסי זכרון אבל זה המידע עליהם:

2zinb7s.jpg

עד כמה שאני יודע הלוח אם שלי תומך מקסימום בDDR2. יש לו 4 סלוטים של כרטיסי זכרון.

לפי התוכנה הזאת, אלו סוגי הכרטיסים:

Mushkin Silverline® — 991760 2GB DDR2 PC2-6400 5-5-5-18 Silverline

OCZ OCZ2VU8002G Vista Upgrade 2GB DDR2-800 PC2-6400 5-6-6-15 Memory RAM

בעבר, כשהוספתי את אחד מהכרטיסי הזכרון האלו, קניתי את זה באריזה של 2 כרטיסי 2 ג'יגה. כשחיברתי אותם למחשב זה רק עשה תקלות והמחשב על הזמן הפעיל את עצמו מחדש, עד שהקומבינציה של זכרון אחד חדש ואחד ישן תפס.

אני אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על זכרונות אמינים שאני אוכל לחבר כאן ושלא תהיה בעיית תאימות, ושזה יעבוד חלק.

*לא יודע עד כמה זה קשור, אבל חשוב לי לציין שבאותה תקופה המערכת שלי הייתה 32 ביט. היום היא 64*

ושאלה בנוגע לביוס-

ראיתי שיש לדגם שלי הרבה עדכוני ביוס:

http://www.gigabyte.com/products/pro...?pid=2847#bios

במידה ואעדכן את הכל זה אמור לתת שיפורי ביצועים ותמיכה מורחבת בזכרונות. הדבר הזה אמור לפתור את הבעיה שהייתה לי עם הזכרונות, שהמחשב כל פעם הפעיל את עצמו מחדש?

תודה!

פורסם

ביוס לא מעדכנים אם אין תקלות, כל עוד המחשב עובד לא נוגעים בביוס.

אפשרות נוספת לתרץ עדכון ביוס זה אם אתה צריך פיצ'ר מסויים (לדוגמא דגם חדש של כרטיס מסוים) שמחייב עדכון ביוס.

אישית אני את המחשב שלך בכלל לא הייתי משדרג לפי החומרה שיש עליו מדובר במשהו עתיק, תחסוך לך בצד תקנה מתישהו מחשב חדש. אם בכל זאת אתה רוצה לשדרג אז מארזים של 2 זכרונות יחד מיועדים ל Dual Channel, אתה אמור להכניס אותם במקום מסוים בלוח (בד"כ יופיע בהוראות היצרן, או תראה חלוקה על הלוח עצמו לפי צבע וכו').

מערכות הפעלה של 32 ביט לא יכולות לקבל יותר מ4 גיגה זכרון ואאל"ט הן יציגו אותו בכלל כ3 ומשהו.

בנוסף אם בכל זאת אתה מחפש זכרונות למחשב תחפש מודל שבדגם שלו מצויין שהוא:

DDR2 PC2-6400,

באופן כללי אתה רוצה את אותו סוג של כרטיס זיכרון (מהירות) כשאתה מוסיף.

פורסם

@Karamon

1. זיכרון DDR2 הוא דיי יקר היום - מודול של 2GB עולה בסביבות ה-200 ש"ח, שזה פי 2 מזיכרון DDR3 (ניתן למצוא מודולים של 4GB מסוג DDR3 בפחות מ-200 ש"ח), כך שלא בטוח שישתלם לך להשקיע בזיכרון חדש למחשב כזה. אולי יהיה עדיף לנסות לקנות זיכרון יש שנייה.

2. בלוח שלך יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון ולפי CPU-Z מותקן אצלך זיכרון בנפח 4GB. אבל מצד אחד רשמת דגמים של 2 מודולי זיכרון נפרדים ומצד שני כתבת "קניתי את זה באריזה של 2 כרטיסי 2 ג'יגה", מה שמעיד על כך שקנית 2 זכרונות זהים בערכה (kit). לא בדיוק הבנתי מה קורה אצלך - האם קנית 2 ערכות זכרון שונות ומכל ערכה לקחת מודול זיכרון אחד של 2GB? אם כן, מה קרה לעוד 4GB הנותרים? האם הם סתם שוכבים בצד?

3. אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא תהיה בעיית תאימות עם הזיכרונות - צריך פשוט לנסות ולראות איך המחשב מגיב.

4. אם הביוס שלך לא מעודכן,לפחות לגירסה F6 אני מציע שתעדכן אותו בשביל שתהיה לך תאימות גדולה יותר לזיכרון.

לאור מה שכתבת קודם, אני מציע שתבדוק עם +memtest86 שכל מודולי הזיכרון שלך תקינים (אסור שיהיו שגיאות בכלל) ושכל חריצי ההרחבה לזיכרון בלוח תקינים, שכן אתה לא רוצה לקנות זיכרון נוסף ולגלות שאתה לא יכול להשתמש בו כי הלוח לא תקין.

פורסם

ביוס לא מעדכנים אם אין בעיות ?

מי קבע ?

דל חושבים ההפך. גם אני.

וזה מה כתוב בחוברת המשתמש להפעלה הראשונה ל המחשב !

פורסם
  • מחבר

תודה!

smalul - כשקניתי את המחשב זה היה עם סטיק אחד של 2 ג"ב. בהמשך קניתי עוד חבילה עם 2 כרטיסים של 2 ג''ב. סה"כ יש לי 6 ג''ב זכרון, אבל בזמנו כשניסיתי לחבר את הכל ביחד זה עשה לי בעיות והמחשב כל הזמן הפעיל את עצמו מחדש, עד שבסוף זה התייצב כשחיברתי את הכרטיס זיכרון הישן ביחד עם אחד מהחדשים. היום לי יש בצד סטיק אחד של 2 ג''ב (אותו דגם כמו הMushkin SIlverline).

בנוגע ל+memtest86 - תודה, אני אבדוק עכשיו עם התוכנה.

ובנוגע לביוס - אני רואה שברשימת השינויים בין הגרסאות, יש שם באמת שינויים שיכולים להיות לי משמעותיים - כמו למשל התמיכה בתאימות זכרונות. אני לא בטוח באיזו גרסה הביוס שלי- עדכנתי אותו פעם אחרונה ממש ממש מזמן, אבל אני תכף אבדוק...

פורסם

ביוס מעדכנים תמיד לגרסה הכי חדשה שכוללת כבר את כל העדכונים הקודמים

פורסם
ביוס מעדכנים תמיד לגרסה הכי חדשה שכוללת כבר את כל העדכונים הקודמים

אם אתה משתמש סביר (אני לא אקח את חלק מגולשי האתר בתור משתמשים סבירים אלא בתור משתמשים מתקדמים יותר שיודעים מה הם עושים) למה לך להסתכן ולנסות לעשות עדכון ביוס ועל ידי כך חלילה בעת תקלה לגרום לנזק במחשב?

בנוסף לא לשכוח שאחרי עדכון ביוס צריך להכניס בפנים את כל ההגדרות מחדש.

אם אין למישהו מושג מספיק בשביל לדעת האם הוא צריך לעדכן את הביוס שלו והאם הגרסה החדישה שזמינה נחוצה לו סביר להניח שהוא גם לא יודע לבצע את התהליך עצמו וגם לא יהיה לו מושג איך להגדיר את הביוס אחרי השדרוג.

פורסם

בעיקרון אתה אמור להיות מסוגל להפעיל 3 מודולי זיכרון (במקרה שלך - 6GB) - הזיכרון פשוט יפעל ב Flex Mode. לא מצאתי בחוברת של הלוח שום הערה שאומרת שלא ניתן לעבוד עם 3 מודולי זיכרון.

אם כל שילוב של 2 מודולי הזיכרון הזהים לא עובד, יכול להיות שאחד מהמודולים האלו תקול או שיש בעיה בלוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים