עבור לתוכן

אז... i7 4790k או i5 4690k ??

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

זה תפריט שמותאם הרי לאוברקלוק.. במידה ואני לא מתעסק אם זה לא עדיף לי לקחת לוח אם טיפה יותר פשוט ואת המעבד i7 4790 ?

• תגובות 32
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לגיימינג עדיף להשקיע בכרטיס המסך.

פורסם
  • מחבר

כן אבל כבר קניתי את הR9 280X

השאלה אם ללכת על האופציה שדובי הציע או ללכת על לוח אם פחות טוב עם מעבד 4790 ?

פורסם

מעבד Core i7-4790 עולה בסביבות ה 1400-1500 ש"ח. גם אם תיקח קירור ב-100 ש"ח, זה מותיר לך 200-300 ש"ח בלבד ללוח. בתקציב כזה אתה לא תצליח למצוא לוח בעל ערכת שבבים H97 אלא לכל היותר לוח בעל ערכת השבבים B85. אני מניח שלא תהיה מעוניין בלוח בעל ערכת השבבים H81 (רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון, רק 2 חיבורי SATA3), ולכן יש פה בעיה לחשוב בכלל בכיוון ה Core i7 בתקציב של 1800 ש"ח.

אם אתה מעוניין בהמהרה, האפשרות היחידה שלך כרגע היא ב Core i5-4690K, שעולה בסביבות ה-1200 ש"ח. במקרה כזה אתה תצטרך קירור שעולה כ-200 ש"ח ואז ישארו לך כ-400 ש"ח ללוח. נכון, טכנית אתה צריך לוח בעל ערכת שבבים Z87 או Z97 בכדי לבצע המהרה, אבל מעשית כמעט כל לוח אם היום מאפשר המהרה, ויש לוחות אם דיי טובים, אפילו כאלה בעלי ערכת השבבים B85 שמיועדים להמהרה, כמו ה Fatal1ty-B85-Killer של ASRock, שניתן למצוא בסביבות ה-400 ש"ח.

בקיצור - אתה צריך להחליט האם אתה מעוניין בהמהרה או לא, ואם אתה מעוניין במעבד Core i7 אתה כנראה תצטרך להגדיל את התקציב.

פורסם
  • מחבר

אני בתכלס לא בקטע של אוברקלוקינג אבל תמיד מעדיף שיהיה למרות שהפעם זה כופה עלי להקפיץ את התקציב משהו שכבר עשיתי כמה פעמים הקניה הזאת והגעתי כרגע לטופ.

בכל מקרה מאוד התרשמתי מלוח אם שדובי הציע פה ואני נראלי אלך על ההצעה שלו .

נערך על-ידי ShaharSi

פורסם

מבחינת המחיר של לוח האם בלבד, אני דווקא הייתי הולך על ה Z97-G55 SLI (קישור) של MSI (ב TMS הוא עולה 566 ש"ח, קישור) - הוא מבוסס על ערכת השבבים Z97 החדשה יותר ולא על ה Z87, יש לו יותר יציאות USB, יש לו חיבור M.2 והוא תומך גם ב SLI (זה לא ממש רלוונטי למקרה שלך, אבל זה ראוי לציון). מצד שני - אין לו יציאה אופטית.

פורסם

smalul, הלוח הזה יתן ביצועים טובים לOC? בהשואה לZ87-DS3H שלי.

פורסם
  • מחבר

smalul במידה ובעתיד אחליט לקנות SSD m2 אני יוכל לחבר אותו בלוח אם z87 שהמליץ דובי?

פורסם

לא.

פורסם

@דובי770

אני לא יודע אם הלוח של MSI ייתן ביצועים טובים יותר מבחינת המהרה, אבל ל Z97-G55 SLI יש 8 שלבי ייצוב מתח לעומת 3 או 4 בלוח Z87-DS3H של Gigabyte. אני המלצתי עליו לעומת הלוח של ASRock, כי בטווח המחירים הזה הלוח הזה הוא דיי מפוצ'ר, ולכן נראה לי יותר משתלם.

הערה - ערכת השבבים Z97 אמורה לתת תמיכה גם למעבדי הדור החמישי של אינטל, רק שלא ידוע אם הם בכלל יהיו לסוקט 1150...

@shaharsib

אם תרצה להוסיף כונן SSD בעל חיבור M.2 ואין לך חיבור כזה בלוח, אז זו אכן בעיה. אולי בשלב כלשהו ישוחרר כרטיס הרחבה עם תושבת כזו (אולי כבר יש, אני לא יודע), רק שהוא כנראה ידרוש חריץ הרחבה מסוג PCI Express שעובד ב"מהירות" של X4 או X16 (חיבור ה M.2 עושה שימוש ב-2 מסלולי PCI Express לפחות). מכיוון שכיום בד"כ ניתן למצוא בלוחות חריצי הרחבה מסוג X1 או X16 בלבד, וברוב הלוחות יש רק חריץ X16 אחד שמשמש את כרטיס המסך, תהיה בעיה גם להתקין כרטיס כזה. בעיה נוספת היא סוג הבקר שבכונן ה SSD שעושה שימוש בחריץ ה M.2 - אני מבין שצריכה להיות התאמה בין סוג הבקר בכונן ה SSD לסוג מסלולי ה PCI Express בהם נעשה שימוש (גירסה 2.0 או 3.0), דבר שמסבך יותר את העניינים, כי חלק מחריצי ההרחבה מסוג PCI Express X16 u נובעים מהמעבד, שנותן PCI Express 3.0, וחלק מערכת השבבים (אלו שבפועל עובדים ב X4), ובהם נעשה שימוש במסלולי PCI Express 2.0. בקיצור - לדעתי תהיה בעיה להוסיף כרטיס הרחבה כזה, ולכן אם אתה מתכנן להוסיף כונן SSD בחיבור M.2, עדיף שתקנה לוח עם חיבור מתאים.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה! בכל מקרה אפשרי גם תמיד לחבר SSD רגיל!

פורסם

נכון, אך באופן תיאורטי חיבור הM.2 יותר מהר, הוא לא מגביל כונני SSD.

הדור הבא של הכוננים יגיע עם מהירויות גבוהות משמעותית מהדור הנוכחיץ

פורסם
  • מחבר
נכון, אך באופן תיאורטי חיבור הM.2 יותר מהר, הוא לא מגביל כונני SSD.

הדור הבא של הכוננים יגיע עם מהירויות גבוהות משמעותית מהדור הנוכחיץ

הדור הבא של הכוננים SSD M2 או SSD רגיל?

ויש תאריך השקה?

פורסם

הבנתי שעבור כונני M.2. באופטימלי צריך מעבד מהסדרות החדשות שתומך ב-X99 מכיוון שהוא לוקח ערוצים שמשתמש בהם כרטיס המסך.

ורק שם יש מספיק ערוצים.

פורסם
אני מציע לך בחום להתייעץ בפורום מפרטי מחשב.

לוח בעל ערכת שבבים H97 אינו תומך בהמהרה (OC) בעוד שהמעבדים עם הסיומת K מיועדים להמהרה ומחירם גבוה בהתאם

זה לא נכון. אפשר להמהיר ויצרני לוחות מאפשרים המהרה גם עם ערכת השבבים H97

כבר ראיתי 4790k שרץ על 4.5 גה"צ על לוח כזה.

זאת לא המהרה קיצונית אבל באופן כללי ובאופן ספציפי עם המעבד הזה, המהרה קיצונית לא תמיד אפשרית ומצריכה כמעט תמיד רכיבים יקרים יותר המותאמים אליה (לוח, ספק, קירור)

לכן, זה בהחלט פתרון סביר לבחור H97 למי שרוצה מעבד חזק מאד על לוח במחיר לא גבוה במיוחד עם אפשרות המהרה סבירה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים