עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

שדרוג מחשב מזדקן - עד 2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

בזמן האחרון ניסיתי להפיח רוח חיים חדשה במחשב המזדקן שלי, אבל רעש צרצור מוזר שהופיע אתמול מהספק שלי גרם לי להבין שהגיע הזמן לשדרוג מסיבי.

המחשב המקורי היה:

מעבד: AMD Phenom II 955

לוח אם: Gigabyte GA-770TA UD3

כרטיס מסך: AMD HD5850

זיכרון: 4GB ADATA 1600Mhz

ספק: seasonic s12ii-520 bronze

מארז: Antec 300

בזמן האחרון שדרגתי את כרטיס המסך ל-HD7950 ואת הזיכרון שדרגתי ל-G.Skill 2x4GB Ares 1600Mhz.

אני מעוניין במפרט למחשב חדש שיכלול לוח אם, מעבד, קירור למעבד, דיסק קשיח, מארז, ספק ואולי הרחבה לזכרונות ל16GB אם יש צורך. אין צורך במסך או ציוד היקפי. לא מתוכנן OC.

התקציב הוא עד 2500 ש"ח עם אפשרות לחריגה קטנה אם היא מוצדקת. בגדול אני מעדיף לחסוך ככל שניתן.

שקט מאוד חשוב לי ואני צריך מארז שיהיה שקט, מאוורר היטב וסולידי (בלי לדים, חלונות, עיצוב משוגע) - בסדר הזה.

אני מעדיף ספק בעל הספק של 700 וואט לפחות לצורך שדרוג עתידי.

תודה אנשים.

פורסם

לפי דעתי לוח אם + מעבד + קירור + דיסק + מארז + ספק

לעולם לא יצא 2500 . בקטע של שדרוג ...

שוב לפי דעתי . כי חישבתי רכיבים שבנויים לעתיד ולא רכיבים ש"עדיין עובדים טוב "

פורסם
  • מחבר

לדעתי אתה טועה. הסתכלתי על מחירים אופייניים וזה בערך הסכום שזה אמור לצאת.

לא מעוניין ב-DDR4 וכל שטות חדשה שיצאה לשוק לפני שבוע. מספיק לי מפרט מאוזן שמציג תמורה טובה למחיר.

פורסם

תענה על השאלון בבקשה

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

פורסם

למה לשדרג?

המחשב הזה מאוזן מאוד יחסית. ייתכן ותצטרך לבצע המרה למעבד, אבל חוץ מזה, אני לא מוצא סיבה לשדרוג.

פורסם
  • מחבר

למה לשדרג?

בעיקרון אתה צודק... המחשב הזה די מאוזן, אבל הגיל מתחיל לתת את אותותיו. חלקים מתחילים להזדקן ולהרעיש. כרטיס המסך והזיכרון החדשים אמנם תורמים לביצועים, אבל המעבד מגביל וזה מורגש.

בנוגע להמהרה שהצעת, הספק שלי עוד מעט בן 5 וכרטיס המסך יודע לצרוך משאבים במאמץ. הקירור שלי למעבד לא אידיאלי והספק כבר מזדקן ועושה רעשים מוזרים (מאוורר או קבלים - לא יודע).

כל אלה תורמים להחלטה להפסיק להחזיק את המחשב על Life support ולעשות Overhaul.

בנוגע לשאלון, עניתי על הכל בטקסט שכתבתי, אבל אשמח לענות גם בפורמט המצורף:

1. מה התקציב המקסימאלי?

2500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

200

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

משחקים, תיב"מ

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

Matlab, Solidworks

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

Battlefield3, Battlefield4, כל מה שעלול לצאת בעתיד ויהיה מעניין

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

1920x1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

לא

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

זכרונות, כרטיס מסך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

לא כרגע. אולי בעתיד.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

הרכבת מחשב

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גר ב

עדיפות לTMS. יש לי רקורד טוב איתם.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

שבוע-שבועיים

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

כרגע יחוברו ללוח 2 סטיקים של 4GB. רצוי שיהיו לפחות עוד 2 סלוטים להרחבה עתידית.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

כן

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה אנשים!

נערך על-ידי SkeletonBoy

פורסם

לפי דעתי אפשרי ללכת על:

i5 4690k (OC פשוט ובטוח עם AI SUITE(

כל לוח אם Z

אולי asus z97a

זוג זיכרונות G.Skill 2x4GB DDR3 1600Mhz Ares Dual Channel

ויש לך עוד 400 שח לכרטיס מסך, ואם אתה יכול לחרוג קצת אפשרי יד שתיים לכמ ב700 שח ברמה של 270x

יוצא 2800 גג.

נערך על-ידי rompj

פורסם

אתה לא מעדיף לקחת לפחות איזה SSD של 120GB שייתן לך לבצע פעולות ללא עיכובים בנוסף יקצר לך משמעותית את זמני הטעינה במשחקים כמו BF במקום דיסק קשיח מאחר ואני מניח שיש לך בקיים בנוסף אתה יכול לקחת גם את הצורב מהמחשב הקיים ואז לקבל מפרט כזה למשל.

הלוח תומך עד 32GB RAM עם 4 חריצי זיכרון(ישארו לך 2 פנויים), יש 6 חיבורי SATA ש4 הם SATA3 וה2 הם SATA 2 וPCIe 3.0 .

המארז ייתן רמת שקט 8 והוא מגיע עם 2 מאווררים, הספק תקן 80+ כסף עם 5 שנות אחריות.

אפשרות נוספת עם ניצול כל החריגה(בנוסף לעוד 33ש"ח אחרי הנחת מזומן) ובכך לעלות בלוח האם לGigabyte GA-H97-HD3 שגם ייתמוך במעבדי הדור החמישי של אינטל(Broadwell) בנוסף לזה שכל שאר 6 חיבורי הSATA שלו הם SATA3 וגם לו יש תמיכה עד 32GB RAM עם 4 חריצי זיכרון ועוד תכונות שאולי לא ציינתי ותוכל לראות בעמוד של הלוח באתר היצרן

http://il.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4954#ov

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪947

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪143

לוח אם:

Asus B85M-G for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪295

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪825

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪406

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪2616

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2564 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/kxbqcj63

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

רק מספר דברים...

1) אפשר לרדת קצת במעבד או שלא מומלץ? אני לא מכיר את סדרת המעבדים הזאת של אינטל ואין לי מושג מי מהמעבדים מציג תמורה טובה לכסף.

2) לגבי לוח האם, אני חושב שאלך על הH97 אם אכן הוא יאפשר תמיכה בדור הבא של מעבדי אינטל.

3) אני לא מכיר את המארז הזה, אבל הוא נראה נורא "חנוק". איך זרימת האוויר בו? כרגע אני עם אנטק 300 ואני מרוצה גם מרמת השקט וגם מרמת האוורור.

תודה אנשים.

פורסם

1. המעבד הוא מסדרת הרענון החדשה של אינטל והוא גם הכי משתלם מבחינת יחס עלות/תועלת אתה כמובן יכול לרדת אבל לדעתי אולי אין טעם אם אתה יכול ללכת עליו והתקציב מאפשר.

2. מציינים גם באתר היצרן

Supports 4th and 5th Generation Intel® Core™ processors

3. הוא ממש לא חנוק כניסת האוויר מהצדדים, מבחינת המראה הוא יותר בסגנון של מקרר לדעתי(אישית אני ורבים אחרים אוהבים את העיצוב), הוא מגיע 2 מאווררים של Fractal(קדמי ואחורי) בנוסף יש לו גם חומר לבידוד רעשים ואמרת

שקט מאוד חשוב לי ואני צריך מארז שיהיה שקט, מאוורר היטב וסולידי (בלי לדים, חלונות, עיצוב משוגע) - בסדר הזה.
אפשר תמיד להוסיף עוד מאווררים אם יש צורך
קירור קדמי: הכנה ל-2 מאווררים 120/140 מ"מ, מאוורר 140 מ"מ אחד כלול.

קירור אחורי: מאוורר 140 מ"מ(כלול).

קירור עליון: הכנה ל-2 מאווררים 120/140 מ"מ. תאימות לחלק מרדיאטורים בגודל 240.

קירור תחתון: מאוורר 120/140 מ"מ(אופציונאלי).

קירור צד: מאוורר 140 מ"מ(אופציונאלי).

לגבי הלדים
נורת לד חזקה מדי ואינה ניתנת לכיבוי ע"י כפתור. עלול להפריע למשתמשים אשר משאירים מחשב דלוק בלילה
אבל לא נראה לי ממש בעיה לשים איזה מדבקה בשביל לעמעם את האור של הלד.

דממה רועמת: מארז Fractal Design Define R4 בביקורת - HWzone

DEFINE R4 Black Pearl

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי באתר של TMS וראיתי שהם מוכרים את הR4 יחד עם ספק FSP Raider 650 ב825 ש"ח.

את הNanoxia Deep Silence 2 יחד עם FSP Raider 750 הם מוכרים ב790 ש"ח.

מי מבין שני המארזים האלה עדיף? מה ההבדלים הבולטים ביניהם?

על פניו נראה שהNanoxia יותר מאוורר ויותר גדול.

פורסם

אאל"ט בDS2 כלוב הקשיחים לא ניתן מתפרק(מצד אחד זה חיסרון) אבל מצד שני הוא מקבל כרטיסים באורך של עד 345מ"מ ואם מסירים את ערכת העגינה למאווררים(25מ"מ) אז יש מקום לכרטיסים באורך של עד 370מ"מ שכנראה מפצה על זה ועדיין אפשר להישאר עם כל הקשיחים בנוסף הוא גם עמוק יותר.

למשל הGTX 970 של Gigabyte באורך של 312מ"מ ככה שבR4 ישאר מקום ל3 קשיחים/SSD כי תאלץ לפרק את כלוב הקשיחים שמכיל מקום לעוד 5 מאחר בעם הכלוב הוא מקבל כרטיס מסך באורך של עד 295מ"מ וכשמפרקים יש מקום לכרטיס של עד 420מ"מ(למרות שמי בכלל מביא כרטיסים באורך כזה שהסיפור הוא על עוד כמה מ"מ), בעוד שבDS2 הוא גם יכיל את כרטיס המסך ועדיין ישאר 33מ"מ עם ערכת העגינה ובלי 58מ"מ ומקום ל7 קשיחים/SSD.

גם עליו יש ביקורת פה באתר

Deep Deep Silence 2 – האיום על שוק המארזים השקטים

לכל מקרה הינה המפרט עם הNanoxia DS2 והGigabyte GA-H97-HD3 יוצא 2698ש"ח אחרי הנחת מזומן

http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/1:13326:1/6:13144:1/2:13364:1/4:13510:1/20:12935:1/18:10042:1/

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

אוקיי... אז הבנתי את ההבדלים.

אבל לדעתך האישית, מי מהמארזים עדיף? ואם אני לוקח בחשבון גם את הספקים שמגיעים עם המארזים האלה, מי מהבאנדלים עדיף?

תודה!

פורסם

2 הספקים יהיו מעל ומעבר גם אם תביא כרטיס כמו GTX 970 שממילא צורך פחות חשמל בכל מקרה אם בתכנון שלך להוסיף כרטיס מסך ארוך מ295מ"מ + הרבה קשיחים(אגב כמה יש לך כבר כרגע?) אז אולי יהיה עדיף הDS2 אבל שוב הבחירה היא שלך ולמשל לי מפריע בDS2 שצריך לשלוף את הפאנל הקדמי בשביל לגשת למאווררים כדי לנקות אאל"ט בעוד שבR4 הגישה להכל פשוט נוחה ואישית לדעתי הוא נראה קצת יותר טוב למרות שהם דומים.

פורסם
  • מחבר

כרגע יש לי 3 קשיחים.

הסיבה שאני רוצה ספק עם הרבה יתרת הספק היא בגלל שאחרי 3-5 שנים אני לא באמת יודע כמה מההספק המקורי אכן נשאר.

למשל הספק הנוכחי שלי הוא Seasonic S12II-520W, אבל הוא כבר בן יותר מ4 שנים ואני חושש שהסיבה לרעש שבוקע ממנו לאחרונה היא שכרטיס המסך החדש (HD7950) מכביד עליו יותר מדי במאמץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.