עבור לתוכן

נייד לסטודנטית להנדסת חשמל+פיסיקה עד 3000 ש"ח [גמיש], אפשרי?

Featured Replies

פורסם

שלום, בחודש הקרוב אחותי מתחילה ללמוד הנדסת חשמל+פיסיקה בטכניון. אני רוצה לרכוש לה מחשב נייד, ואשמח להמלצה למחשב שיענה על דרישותיה.

* מטרות המחשב?

תהיה צפייה בסרטונים [הרצאות, שיעורי בית] וגם בסרטים או סדרות ב-HD [מקסימום 720P], אך רוב השימוש יהיה משרדי: אופיס, תכנות (C,C++, שפות מודרניות יותר אולי) ומאטלאב. זה מחשב

בעיקר ללימודים.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?

הגודל לחלוטין לא משמעותי, אך עדיף שיהיה מסך מט. אם נכנס בתקציב, אז 14 נראה לי גודל נחמד.

* רזולוציית המסך?

המקסימום שהיא תראה זה סרטים ב-720P, וגם זה נדיר. אינני יודע אם לתוכנות מהאוניברסיטה יהיו דרישות גבוהות ברזוולוציה.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?

אין. רק שיהיו לפחות שני חיבורי USB למקרה ותרצה להוסיף עכבר ועוד איזה משהו.

* משקל רצוי?

המחשב לרוב יהיה במעונות ולא על גבה, אך עדיין רצוי שלא יהיה יותר מ2.5 ק"ג.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?

רצוי לפחות 5-6 שעות עבודה לא טעינה.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות?

כן. VGA זה חשוב כי זה מסך שיש לה בנייח. חשוב גם לפחות 2 יציאות USB. בנוסף, רצוי שתהיה האופציה לחבר כונן חיצוני או אופציה לשדרוג עתידי של הקשיח. HDMI זה בונוס מבורך.

* Bluetooth?

לא חשוב.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל מינימלי

500 GB + איזה כונן SSD קטן בשביל מערכת הפעלה ותוכנות חשובות. זה משהו שהיא רגילה אליו מהנייח בבית [אני לא יודע אם אפשרי בניידים], אך אם לא, אז חשוב מאוד שתהיה אופציה לשדרוג עתידי [הוספה של כונן SSD נוסף, או החלפה לSATA גדול יותר]. שוב אינני יודע אם זה אפשרי, והרצון לשדרוג נובע מכך שאני חושש שכונן SATA יהיה איטי מאוד, ואני ארצה לשים SSD בעתיד, כשהתקציב יאפשר.

* כונן אופטי?

לא חשוב.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?

לא.

* האם נדרשת אחריות בינלאומית?

אני לא יודע מה זה אחריות בינלאומית, אבל חשוב אחריות מלאה [לא חלקים בלבד] ל-3 שנים מלאות.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

לא. היא מקבלת WIN 8 חינם מהאונ'.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

רצוי שיהיה משהו מוכר כמו DELL, HP וכדומה. בעיקר בשביל איכות הרכבה ועמידות.

סה"כ אני לא בטוח אם כדאי ללכת על i5 או i3. אני גם לא יודע אם עדיף 4GB RAM או 8. בסוף הדבר הכי חשוב זה שהמחשב יחזיק כמה שיותר ושירוץ לה חלק. בעיקר בשימוש באינטרנט ובתכונות הקשורות ללימודים. בנוסף, אשמח לשמוע כמה יעלה מחשב עם מפרט דומה לדרישות לעיל, רק שבמקום כונן HDD יהיה כונן SSD בנפח או דומה או קצת פחות. כפי שכתבתי, אני גמיש בתקציב אם יש בכך צורך והקפיצה תיתן תמורה גבוהה למחיר.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם
  • מחבר

בבקשה?

פורסם

המחשב הכי חזק שאת יכולה למצוא בתקציב הזה הוא ה-G510 של לנובו עם מעבד 4-ליבתי אמיתי עם טורבו שיעמוד גם בתוכניות ה-MATLAB התובעניות ביותר בהן תיתקלי.

http://goo.gl/lz6hDU

עם הרחבת אחריות ל-3 שנים זה יוצא 2700 ש"ח למחשב 15.6 אינטש על גבול המשקל הסביר (2.5 ק"ג).

שדרוג ל-SSD של 128G והוספת סטיק של 8GB לבד יעלו לך עוד 700-800 ש"ח.

גרסת ה-I5 הדו ליבתי גם תעמוד במשימה בכבוד ב~400 ש"ח פחות - אישית לא הייתי מתפשר.

המדרגה הבאה היא להתפשר על מעבד דו ליבתי כמו ה- I5-4020U בתדר מופחת (Ultra Low Voltage) כדי לקבל משקל/גודל נוחים יותצר ואולי מסך איכותי יותר.

יעמוד בהחלט בדרישות התואר (וקצת יותר) אבל בתור מי שעובד שנים בתחום - לא הבחירה הראשונה שלי לשימושים האלה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על ההמלצה. שיהיה שבוע טוב.

פורסם

ועם זאת חשוב להדגיש שלמרות שהוא שוקל "רק" 2.5 קילו - אם היא תסחוב את המחשב ללימודים יום יום, זה יהיה בלתי נסבל. מה גם שזמן הסוללה שלו לא מדהים (בטח תסחט 3-4 שעות בלחץ), והמטען מוסיף עוד כמה מאות גרמים. גם מבחינת עמידות המחשב לא מדהים. סה"כ מדובר במחשב מצויין בשימוש כמחליף למחשב שולחני - אבל אם ניידות זה פרמטר חשוב, הוא לא הבחירה הנכונה, לדעתי לפחות.

אני אומר בצורה חד משמעית שגם מעבד I5 חסכוני בחשמל יהיה יותר ממספיק בשביל סטודנט (גם אם היא תריץ סימולציות מאטלאב כבדות, אני סיימתי תואר בהנדסה עם מחשבים הרבה יותר חלשים ותאמין לי שהרצתי סימולציות לא קטנות) - ואחרי 3-4 שנות הלימודים היא כבר תחליף מחשב כנראה. אם היא תדרש במסגרת העבודה למחשב עם ביצועים היא תקבל אחד מהמעסיק.

פורסם

מצטרף לתגובה של יואב, זה משקל גבוה בשביל סטודנטית שתיקח מחשב יום יום ללימודים.

אמנם תהיה התפשרות בביצועים אבל זה עדיף מכאבי גב וחיפוש שקעי חשמל מתמידים אחרי 3 שעות עבודה "בלבד".

פורסם

תראו - גם אני עשיתי את התואר שלי בהנדסת חשמל עם פנטיום 2 ו-128M RAM. מה זה מוכיח?

הדרישות כל הזמן עולות וה-MATLAB שאני נדרשתי להריץ רחוק שנות אור ממה שנדרשים היום.

עם זאת, אני מסכים בהחלט שגם משהו מבוסס I5-4200U יעשה את העבודה, גם אם לא באופן אופטימלי.

זה לא שהוא יחנק וימות אבל יהיה איטי משמעותית והרבה פחות "תגובתי" בריבוי משימות תחת עומס - ודאי על בטריה.

למשקל, חיי סוללה וגודל פיזי יש בהחלט מקום נכבד אם היא סוחבת את הנייד כל היום בתיק + ספק.

משהו כזה - באותו מחיר בערך:

http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2179

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים