עבור לתוכן

בקשה - מפרט למחשב ב-4.5K

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
אני חוזר ואומר שאין שום עדיפות לערוץ כפול בגיימינג. ואם הלוח בנוי מ 4 חריצים עם קיבולת מקסימאלית של 32 גיגה ההיגיון הישר אומר שצריך שבכל אחד יהיה סטיק של 8 גיגה על מנת לשמור על האפשרות לשידרוג עתידי מירבי. במיוחד כשאתה חוסך כסף ולא מעבד ביצועים.

אני ממש לא מציע לזלזל בקירור המעבד, במחשב גיימינג i5 מתחמם במאמץ כך שלחסוך על הקירור ולבזבז על הזיכרונות זו שטות מוחלטת.

מכוון שאנחנו מורידים את הSSD אפשר להשקיע עוד קצת בקירור. על איזה היית ממליץ?

לגבי הכרטיסי זיכרון.. אולי אתה צודק, למרות ששוב - הוא לא ישקיע בזיכרון נוסף בעתיד, אבל אפשר להשאיר לו את המקום.

ואותה שאלה, איזה כרטיסי זיכרון היית ממליץ?

נראה מה ההבדל במחירים עם קירור חזק יותר וכרטיס זיכרון אחד.

פורסם

בפוסט השלישי נתתי זיכרון משתלם וקירור איכותי.

פורסם
אני חוזר ואומר שאין שום עדיפות לערוץ כפול בגיימינג. ואם הלוח בנוי מ 4 חריצים עם קיבולת מקסימאלית של 32 גיגה ההיגיון הישר אומר שצריך שבכל אחד יהיה סטיק של 8 גיגה על מנת לשמור על האפשרות לשידרוג עתידי מירבי. במיוחד כשאתה חוסך כסף ולא מעבד ביצועים.

אני ממש לא מציע לזלזל בקירור המעבד, במחשב גיימינג i5 מתחמם במאמץ כך שלחסוך על הקירור ולבזבז על הזיכרונות זו שטות מוחלטת.

בתור הסוקר לשעבר של קירורים באתר הזה אם אתה קורא לזה שטות מוחלטת כנראה שאתה לא יודע על מה אתה מדבר, דיברת על גיימינג ולא על תוכנה שמנצלת AVX. .

בקשר לזיכרון , עד שבאמת יהיה צורך ב32GB זיכרון יקרו שני דברים - א' DDR3 יהיה מאוד מאוד יקר כמו DDR2 כיום ב' המחשב יהיה ישן מאוד. אני כרגע עם 24GB במחשב הראשי שלי כאשר 16GB מהם בכלל ramdisk ואני לא רואה איך אי פעם לאורך חייו של המחשב הזה אני הולך לנצל יותר מ16GB

פורסם
זה תלוי במה שהוא רגיל. אפשר להתרגל להכל.. אבל בכל זאת. מערכת הפעלה זה לא בחירה שלי כבר, זאת בחירה שלו. אני עוזרת לו במה שאני יכולה, כמו התקנת המערכת, ובמידה והוא ירצה אני אחבר את המחשב בעצמי.

(אבל לרוב מעדיפים שירותי מעבדה מקצועיים.)

חלונות 8.1 עדיפה על 7 ויחד עם Classic Shell חוזר ממשק ההתחל הישן והטוב ככה שלא יהיה ממש הבדל ואין ממש למה להתרגל, מאחר וההרכבה חינם אז כבר עדיף לתת לחנות לעשות את זה בנוסף זה יחסוך זמן.
פורסם
  • מחבר

.. אז הנה הסיכום.

שני סטיקים של 4GB,

קירור למעבד משודרג,

ואת המפרט שננתם.

מערכת הפעלה של ווינדוס 8.1 עם CLASSIC SHELL.

זהו? 3:

פורסם
בתור הסוקר לשעבר של קירורים באתר הזה אם אתה קורא לזה שטות מוחלטת כנראה שאתה לא יודע על מה אתה מדבר, דיברת על גיימינג ולא על תוכנה שמנצלת AVX. .

בקשר לזיכרון , עד שבאמת יהיה צורך ב32GB זיכרון יקרו שני דברים - א' DDR3 יהיה מאוד מאוד יקר כמו DDR2 כיום ב' המחשב יהיה ישן מאוד. אני כרגע עם 24GB במחשב הראשי שלי כאשר 16GB מהם בכלל ramdisk ואני לא רואה איך אי פעם לאורך חייו של המחשב הזה אני הולך לנצל יותר מ16GB

אני מבין שזה לא הכסף שלך וגם המחשב לא יהיה שלך אבל אתה תיגרום לבעיות אצל אותו בעל מחשב עם המלצות שכאלה.

אני לא יודע איזה סוקר חומרה אתה אבל אתה כניראה שוכח שהמעבדים שהיו טובים פעם והסתדרו עם כח העיבוד שהיה להם בלי בעיה ממש לא מסתדרים היום ומגיעים ל 100% ניצול וגם גורמים עקב כך לצוואר בקבוק. בגיימינג אני מקווה ששמעת על בעיה זו ועל מעבדים ישנים שמגבילים כ. מסך חדשים וחזקים.

זה גם אומר שאותו מעבד יגיע במוקדם או במאוחר ל TDP המקסימלי שלו של 85W וכאשר הקירור שמותקן עליו מסוגל להתמודד עם TDP מקסימלי של 95W הוא יעבוד במאמץ מירבי, יגרום לרעש, לטמפרטורות גבוהות ובסופו של דבר גם לכשל.

כאשר אתה בוחר קירור שה TDP שלו הוא 150W יש לך מספיק מרווח ביטחון והקירור לא יגיע לרמת מאמץ גבוהה, לא ירעיש ולא יגרום לכשל.

אתה גם יכול לבקר במדור מחשבים מומלצים ולראות שבמערכות שונות ובמיוחד במערכות גיימינג מומלץ קירור של לא פחות מ 150W:

http://hwzone.co.il/specslist/#3/1000/11000

בשורה תחתונה הקירור שבחרת לא מתאים למערכות גיימינג אלא למערכות משרדיות ללא כ. מסך ומעבד i3 לכל היותר בעל TDP נמוך יותר.

אתה גם מוזמן לבקר בפורום קירור ולראות אילו קירורים מומלצים.

בקשר לזיכרון הסיפור דומה.

בזיכרונות DDR2 היו בעיקר לוחות עם 4 חריצי זיכרון וקיבולת מקסימלית של 8 גיגה כאשר בד''כ המליצו בין 1 ל 2 גיגה זיכרון שניחשב לאוברקיל בזמנו. די דומה, לא? מי באותם ימים ייכל לתאר ש 1 גיגה זיכרון יהיה כל כך מעט ולא מספיק בעוד שנה, שנתיים ושלוש? אולי אתה?

וגם כאן אני מזמין אותך לבקר במדור מחשבים מומלצים ולהתרשם מה ממליצים סוקרי החומרה של האתר בהווה.

אתה גם מוזמן לקרוא את הכתבה המפורטת הזאת על השוואה בין ערוץ זיכרון כפול ליחיד ולראות שבגיימינג אין שום הבדל בין השניים וגם בשימושים אחרים ההבדל הוא כל כך זניח שלהרגיש בו יהיה כמעט בלתי אפשרי.

בסוף הכתבה גם אומרים במפורש שכדאי לבחור את האופציה הזולה בין השניים בכל מקרה:

http://www.gamersnexus.net/guides/1349-ram-how-dual-channel-works-vs-single-channel?showall=1

פורסם
  • מחבר

תקשיבו,

הסברתי על הSSD וזה ירד מהפרק, את הכסף השקענו יותר בעניין של הקירור של המעבד - שאם יש לכם קירור אחר להמליץ אז זאת ההזדמנות.

לגבי הזכרונות - לקחנו סטיק אחד. אין צורך ביותר מידי וזה גם מפחית מהמחיר במידה והוא ירצה לקנות לעצמו מערכת הפעלה.

בכללי הוא מאוד אהב את המפרט וגם את המראה של המארז, ואם יש שינויים או דברים שצריך לעשות תגידו לי..

תודה רבה לכולכם, ולפחות למדתי משהו על הדרך. (אני אוהבת ללמוד, לא אוהבים ללמד אותי..)

פורסם

חבל כי יש זוגות בהנחה... אני חושב ש-dual channel is a must אבל אם הוא שמח זה כל מה שחשוב.

פורסם
אני מבין שזה לא הכסף שלך וגם המחשב לא יהיה שלך אבל אתה תיגרום לבעיות אצל אותו בעל מחשב עם המלצות שכאלה.

אני לא יודע איזה סוקר חומרה אתה אבל אתה כניראה שוכח שהמעבדים שהיו טובים פעם והסתדרו עם כח העיבוד שהיה להם בלי בעיה ממש לא מסתדרים היום ומגיעים ל 100% ניצול וגם גורמים עקב כך לצוואר בקבוק. בגיימינג אני מקווה ששמעת על בעיה זו ועל מעבדים ישנים שמגבילים כ. מסך חדשים וחזקים.

זה גם אומר שאותו מעבד יגיע במוקדם או במאוחר ל TDP המקסימלי שלו של 85W וכאשר הקירור שמותקן עליו מסוגל להתמודד עם TDP מקסימלי של 95W הוא יעבוד במאמץ מירבי, יגרום לרעש, לטמפרטורות גבוהות ובסופו של דבר גם לכשל.

כאשר אתה בוחר קירור שה TDP שלו הוא 150W יש לך מספיק מרווח ביטחון והקירור לא יגיע לרמת מאמץ גבוהה, לא ירעיש ולא יגרום לכשל.

אתה גם יכול לבקר במדור מחשבים מומלצים ולראות שבמערכות שונות ובמיוחד במערכות גיימינג מומלץ קירור של לא פחות מ 150W:

http://hwzone.co.il/specslist/#3/1000/11000

בשורה תחתונה הקירור שבחרת לא מתאים למערכות גיימינג אלא למערכות משרדיות ללא כ. מסך ומעבד i3 לכל היותר בעל TDP נמוך יותר.

אתה גם מוזמן לבקר בפורום קירור ולראות אילו קירורים מומלצים.

בקשר לזיכרון הסיפור דומה.

בזיכרונות DDR2 היו בעיקר לוחות עם 4 חריצי זיכרון וקיבולת מקסימלית של 8 גיגה כאשר בד''כ המליצו בין 1 ל 2 גיגה זיכרון שניחשב לאוברקיל בזמנו. די דומה, לא? מי באותם ימים ייכל לתאר ש 1 גיגה זיכרון יהיה כל כך מעט ולא מספיק בעוד שנה, שנתיים ושלוש? אולי אתה?

וגם כאן אני מזמין אותך לבקר במדור מחשבים מומלצים ולהתרשם מה ממליצים סוקרי החומרה של האתר בהווה.

אתה גם מוזמן לקרוא את הכתבה המפורטת הזאת על השוואה בין ערוץ זיכרון כפול ליחיד ולראות שבגיימינג אין שום הבדל בין השניים וגם בשימושים אחרים ההבדל הוא כל כך זניח שלהרגיש בו יהיה כמעט בלתי אפשרי.

בסוף הכתבה גם אומרים במפורש שכדאי לבחור את האופציה הזולה בין השניים בכל מקרה:

http://www.gamersnexus.net/guides/1349-ram-how-dual-channel-works-vs-single-channel?showall=1

א' אתה מביא ביקורות מgamersnexus שזה אתר ''לא ידוע'' בלשון המעטה

ב' קירור למערכת גיימינג ? מישהו כאן נופל בגימיקים שכמוסיפים את המילה "גיימינג" משהו משתנה :(

ג' כנראה שאתה לא חזק בהבנת הנקרא - לא אמרתי שלא עדיף את הI11 אלא שלקנות ALPINE 11 שעדיף על קירור הסטוק של אינטל (שאינטל מתחייבים שיחזיק את המעבד ללא בעיה בכל עומס) הוא לא טעות כל כך גדולה כפי שאתה מתאר

ד' כאשר תבחן קירורים על מגוון גדול של מעבדים כולל SB IB C2Q HASWELL IBE SBE HAS-E תדבר איתי על יכולת הביקורת שלי

ה' TDP על קירורים ? תרשה לי לגחך , מעבדי FX של AMD עם TDP של 125W מציגים טמפרטורת פעולה נמוכה בהרבה מאשר מעבדי haswell עם TDP של 84W (לא לשכוח ש84W זה גם לכרטיס המסך המובנה שלא הולך להיות בו שימוש) . TDP לגביי קירור במעבדים שהבעיה שלהם היא בהולכת החום מהליבה לIHS לא באמת משנה משהו

נ.ב

אנשים אתם קצת מגזימים בקטע של הRAM , דור הSB - לפני שלוש וחצי שנים (יצא בינואר 11) , הסטנדרט היה 4GB זיכרון והנה שלוש וחצי שנים אחרי הסטנדרט לגיימינג הוא 8GB

אז בואו נניח שבעוד 3 שנים הסטנדרט יהיה 16GB , לא תיהיה בעיה לשדרג בכלל ובעוד 5 שנים עם כל הדברים שבאים עלינו לטובה (DDR4 סקיילייק , מעבדי 10NM) המערכת הזאת כבר לא תיהיה שוות שדרוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים