עבור לתוכן

בקשה - מפרט למחשב ב-4.5K

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עוזרת למישהו מהבסיס שלי לבנות מחשב, ומיכוון שאני לא מעודכנת בכלל בחומרה העדפתי לפתוח על זה דיון ולבקש עזרה.

הבחור שזה מיועד לו לא מבין במחשבים ולא מפריעים לו ביצועים, לכן אין צורך לכלול חומרה כמו SSD וכול',

לפי דעתי 8GB RAM יספיקו לו בהחלט, וגם כונן של 1TB.

1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכלל לא

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו FIFA, לא גיימינג כבד. ככל הרוב פייסבוק.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA, משחקי ספורט.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניחה שבינוניות.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן, מסך.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? SSD.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? הממ.. 6?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הממ, אפשר להוסיף הרכבה בחנות, שיראה את האופציות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור הדרום.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? לא יודעת..

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא נראה לי.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

בתקציב הזה דווקא SSD ממש מתאים. הבנאדם יהנה ממחשב מהיר מאוד עם SSD.

בנוסף רק שתדעי שFIFA 15 משחק לא קל בכלל, לוקח 50% מה 2500K שלי בזמן משחק ומאמץ יפה מאוד גם את ה560TI

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 887/869

לוחות אם - Intel LGA1150

B85M-Pro4 - ASRock - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel B85 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M...

כמות: - 1 - 348/341

זכרונות - DDR3 - לנייח

JM1600KLN-4G - Transcend - 4GB 240-pin DIMM DDR3 PC3-12800 CL11 - Unbuffered - DDR3-1600 - 1.5V - - Transcend JetRam - 4096MB...

כמות: - 1 - 196/192

זכרונות - DDR3 - לנייח

JM1600KLN-4G - Transcend - 4GB 240-pin DIMM DDR3 PC3-12800 CL11 - Unbuffered - DDR3-1600 - 1.5V - - Transcend JetRam - 4096MB...

כמות: - 1 - 196/192

כרטיסי מסך - AMD PCIe

11196-19-20Gu - Sapphire - Used AMD Radeon HD7950 OC Dual-X GPU - 3GB 384bit GDDR5 memory - Dual dvi, hdmi, displayport video o...

כמות: - 1 - 540/529

דיסקים קשיחים ו SSD - SSD - SATA

CT256MX100SSD1 - Crucial - 256GB MX100 Series - SATA3 6Gbps 2.5 inch Internal SSD - 7mm - 550/330 MBps Read/Write...

כמות: - 1 - 558/547

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

ST1000DM003 - Seagate - 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series...

כמות: - 1 - 265/260

מארזי מחשב - מארז עם ספק

Antec-One-A500 - Antec - Antec-One Mid-Tower case with Antec VP-500PC 500W PSU - 2 120mm fans included - 3 120mm more fans op...

כמות: - 1 - 431/422

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-AP111-GBB01 - Arctic - Alpine 11 Rev 2 cooler for intel socket LGA775,1156, 1150 - Ultra quiet 92mm PWM fan with low noise...

כמות: - 1 - 67/66

LCD - 23 LCD

P2314H - DELL - 23 inch LED AH-IPS - FullHD 1920x1080 resolution - VGA, DVI-D, DisplayPort video inputs - 1000:1 Con...

כמות: - 1 - 884/866

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black ...

כמות: - 1 - 81/79

שרות במעבדות פלונטר - הרכבת חלקים

SERVICEFORUM - Plonter - הרכבת מחשב, חיווט ובדיקות מקיפות חינם להזמנה של חבר פורום. זיכרו למלא בעת פתיחת בכרטיס הלקוח מאיזה פ...

כמות: - 1 - 1/1

4454.00 / 4365

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=10208

פורסם

בשביל מה שני סטיקים של 4 גיגה? ביזבוז של מקום בלוח וביזבוז כסף.

קירור המעבד חלש מידי. לא הייתי שם אותו על מעבד i5. זה ממש לא מקום מוצלח לחסוך 70 שקל, תחסוך על הזיכרונות.

זכרונות - DDR3 - לנייח

TS1GLK64V6H - Transcend - 8GB 240-pin DIMM DDR3 PC3-12800 CL11 - Unbuffered - DDR3-1600 - 1.5V - 8192MB...

כמות: - 1 - 346/339

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

כמות: - 1 - 142/139

פורסם

הקירור חזק יותר מהקירור המקורי של אינטל והרי המעבד לא הולך לבצע OC ככה שהקירור מושלם למעבד הזה.

ללוח יש 4 סלוטים ואם נשים שני סטיקים נקבל זיכרונות בדואל צ'אנל עם תעבורת זיכרון גבוהה הרבה יותר - יותר ביצועים בלי בעיות של שדרוג בעתיד.

בבקשה בדוק את עצמך לפני שאתה מטעה אנשים

פורסם

לצערי מי שמטעה פה זה אתה.

עם הקירור ששמת המעבד יגיע לטמפרטורות גבוהות במאמץ מה שלא מומלץ ואם אפשר להימנע מזה בתוספת של 70 שקלים אז... אתה יודע את התשובה.

בזיכרונות DDR 3 אין שום משמעות והבדל ביצועים בערוץ כפול. אין גם שום משמעות לתיזמונים וגם הבדל הביצועים בין 1600 מה''ץ ל 1333 ממש ממש קטן ולא מורגש.

פורסם

מציע לך לבדוק מבחני תעבורת זיכרון והשלכתם על הFPS במשחקים ובשימושים שונים

אמנם בשימושים פשוטים זה לא משנה אבל בשימושים כבדים יש ייתרון רציני לערוץ כפול , ובכל מקרה אין שום טעם לקנות סטיק אחד בלוח 4 סלוטים /

דרך אגב - הבדל FPS בין 1333 לבין 1600 וכו'

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/haswell-ddr3_7.html#sect0

בסופו של דבר תדר RAM גבוה יותר = יותר ביצועים וגם DC = יותר ביצועים ואם המחיר זהה אז למה להיות ראש בקיר ? אם היינו בלוח של שני סלוטים עוד בסדר אבל כאשר יש 4 סלוטים ? נו באמת.

בקשר לקירור - מעבדי haswell בניגוד לדעה הרווחת הם לא מעבדים חמים כל עוד לא משתמשים בAVX 2 ובFMA3 (עוד לא ראיתי משחקים שמנצלים AVX 1 אז 2 ? )

כאשר משתמשים בבנצ'מרק סינטטי שמנצל את היכולות האלה הם הופכים לחמים מאוד. בכל אופן כל עוד אנחנו בסטוק עם מתח סטוק ועוד עם מעבד ללא HT אין שום בעיה בקירור המקורי של אינטל ובטח ובטח בalpine 11 .

בנוסף , קירור ששוקל הרבה גורם לשחיקה מוגברת של לוח האם (כן נשמע הזוי) אבל בגלל המשקל יש יותר לחץ על הסוקט מה שיכול לגרום בסופו של דבר (אחרי 5-6 שנים , לא ב3 הראשונות בכל מקרה) לפגיעה בהלחמות של הסוקט, בגלל זה כשאין צורך אני לא אוהב לשים קירורים כבדים שלא זקוקים להם. אבל במקרה הזה זה ממש לא משנה כי הi11 הוא לא עד כדי כך כבד , אבל מכיוון שלכלול אותו היה חורג ממסגרת התקציב ואין בו שום צורך ממשי העדפתי לקחת קירור זול יותר שייתן את אותה עבודה.

פורסם
  • מחבר

לדעתי אפשר להוריד את הSSD ולהוסיף לו כונן HDD נוסף. הוא ממש לא מבין בזה ומבחינתו "למה לעזאזל 500 שקל על 200GB?", למרות שזה עניין של ביצועים הוא לא שם לב להבדלים כאלו גדולים.

אכפת לו רק להריץ FIFA, בגלל זה אפשר אפילו להשקיע את הSSD ברכיבים כמו כרטיס מסך וספק, שיוכל בעתיד גם לשחק בFIFA 16, 17, 18 וכל הפיפא שבאים אחרי עד שנת 2020..

פורסם

כרטיס כמו ה7950 יריץ לו גם fifa 17 בלי בעיה

אני עדיין חושב שSSD זה דבר חשוב - הוא יהנה הרבה יותר ממחשב מהיר שעולה מהר ופותח את כל הדברים במהירות גדולה, סמכי עליי הוא עוד יברך אותך על הSSD

פורסם
  • מחבר
כרטיס כמו ה7950 יריץ לו גם fifa 17 בלי בעיה

אני עדיין חושב שSSD זה דבר חשוב - הוא יהנה הרבה יותר ממחשב מהיר שעולה מהר ופותח את כל הדברים במהירות גדולה, סמכי עליי הוא עוד יברך אותך על הSSD

אתה לא חושב שאני מסכימה איתך? אחרי שאני קניתי את ה SSD שלי לא הבנתי איך שרדתי בלי זה, פתאום פחות עשר שניות בהדלקה זה משהו שאני לא יכולה בלי.

אבל מדובר במישהו שזה לא מפריע לו, שמעדיף השקעה בדברים אחרים שחשובים לו, כמו יותר מקום אכסון.

אני מכירה אותו, וכמה שהסברתי לו שביצועים זה דבר חשוב הוא אמר "500 שקל בשביל 200GB? מה אכפת לי עם עוד עשר שניות או לא."

בכל מקרה אני אציג לו את הפרט עם SSD ובלי SSD כשמחליף אותו כונן נוסף של 1TB.

תודה רבה, עזרתם לי המון. פעם פחות או יותר ידעתי בענייני חומרה, אבל לא היה לי זמן בכלל בשלוש שנים האחרונות לקרוא (או שפשוט לא היה לי חשק.)

כדאי שאתחיל ללמוד, עוד חצי שנה אני רוצה לשדרג את המחשב שלי ופה כבר מדובר ב-8 אלף בלי ציוד היקפי.

פורסם

לא עוד כונן של 1TB אלא כונן של 2TB מאותה הסדרה (7200.14 של סיגייט)

אפשר גם בתקציב להכניס 3TB אבל אז ההתקנה של הוינדוס תיהיה יותר מסובכת ואני מקווה שמי שיתקין לו ידע מה עושים

פורסם
  • מחבר
לא עוד כונן של 1TB אלא כונן של 2TB מאותה הסדרה (7200.14 של סיגייט)

אפשר גם בתקציב להכניס 3TB אבל אז ההתקנה של הוינדוס תיהיה יותר מסובכת ואני מקווה שמי שיתקין לו ידע מה עושים

אני הולכת להתקין לו את הווינדוס. ככל הנראה ווינדוס 7.

ו-2TB יספיקו.

ורגע, לסיכום, שני סטיקים של זכרון או אחד..? מה יהיה עדיף למפרט הזה?

ושוב, הוא לא שם לב לביצועים.

פורסם

לוח עם 4 סלוטים - 2 סטיקים

לוח עם שני סלוטים - סטיק אחד

כאן יש לוח עם 4 סלוטים אז שני סטיקים - יותר ביצועים באותו מחיר , תיהי לארג'ית איתו ;)

פורסם

לא עדיף כבר להתקין חלונות 8.1 + Classic Shell ?

פורסם
  • מחבר
לא עדיף כבר להתקין חלונות 8.1 + Classic Shell ?

זה תלוי במה שהוא רגיל. אפשר להתרגל להכל.. אבל בכל זאת. מערכת הפעלה זה לא בחירה שלי כבר, זאת בחירה שלו. אני עוזרת לו במה שאני יכולה, כמו התקנת המערכת, ובמידה והוא ירצה אני אחבר את המחשב בעצמי.

(אבל לרוב מעדיפים שירותי מעבדה מקצועיים.)

פורסם

אני חוזר ואומר שאין שום עדיפות לערוץ כפול בגיימינג. ואם הלוח בנוי מ 4 חריצים עם קיבולת מקסימאלית של 32 גיגה ההיגיון הישר אומר שצריך שבכל אחד יהיה סטיק של 8 גיגה על מנת לשמור על האפשרות לשידרוג עתידי מירבי. במיוחד כשאתה חוסך כסף ולא מעבד ביצועים.

אני ממש לא מציע לזלזל בקירור המעבד, במחשב גיימינג i5 מתחמם במאמץ כך שלחסוך על הקירור ולבזבז על הזיכרונות זו שטות מוחלטת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים