עבור לתוכן

החלפת לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

לפני שבוע בערך נהרס לי הלוח אם asus p8z68 v-pro לאחר שהיה במעבדה אצל ksp אמרו לי שהלוח אם נהרס וחייב להחליף אותו

רציתי לדעת איך באמת אוכל לדעת אם הלוח אם נהרס

וגם לקבל הצעות ללוח אם שווה ערך שאוכל לקנות

הבעיה היא שהמעבד שלי הוא i7 2600k בסוקט של 1155

אשמח להצעות

תודה מראש לעונים !!!

לגבי המחיר שלא יעלה על 600 ש"ח אם אפשרי

פורסם

לפי האתר של KSP אין להם לוח שווה שיתאים לך

אצל אייבורי ראיתי לוח B75 שיכול להתאים, תבדוק.

פורסם

1. האם אתה בטוח שאין לך אחריות על הלוח? תבדוק את תאריך הקנייה - ללוחות של Asus בד"כ יש 3 שנות אחריות.

2. גם המעבד וגם הלוח שלך מיועדים להמהרה. האם אתה רוצה לוח שמיועד להמהרה? אם כן - אתה צריך לוח המבוסס על ערכת השבבים Z68 או Z77. גם ב TMS וגם בפלונטר יש לוחות כאלה בפחות מ-500 ש"ח. לוחות שאינם מיועדים להמהרה יש גם בפחות מ-300 ש"ח.

3. האם יש תכונות שאתה צריך מהלוח כמו מספר חיבורי USB או SATA או שכל לוח יתאים לך?

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות

1. בדקתי את נושא האחריות ואין לי אחריות הלוח אם אצלי כבר שלוש וחצי שנים

2.כן הייתי רוצה לוח שמיועד להמהרה Z77 או Z68 לא ממש משנה לי רק חשוב לי שזה לא יהיה MSI

3.כן הייתי רוצה לפחות 2 חיבורי sata 6Gb//s ולפחות 3 חיבורי usb 3

תודה על העזרה

פורסם

אתר הלוח הקיים - P8Z68-V Pro של Asus:

http://www.asus.com/Motherboards/P8Z68V_PRO/

הלוח הזה הוא בגודל ATX, ומכאן שהמארז שלך מתאים ללוחות בגודל כזה.

לא ברור לי למה אתה לא רוצה לוחות של MSI, אבל כדאי שתדע שיש להם לוחות סבירים ודיי זולים.

כל הלוחות בעלי ערכת השבבים Z68 או Z77 שנמצאים בטווח המחירים שלך הם בעלי לפחות 2 חיבורי SATA3 ו-2 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי. הלוחות שמצאתי הם:

Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3, שעולה 455 ש"ח ב TMS.

Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3, שעולה 484 ש"ח ב TMS.

Gigabyte GA-Z77M-D3H, שעולה 493 ש"ח ב TMS ו-473 ש"ח בפלונטר.

Gigabyte GA-Z77-DS3H, שעולה 517 ש"ח ב TMS ו-496 ש"ח בפלונטר.

Asus P8Z77-M PRO, שעולה 575 ש"ח בפלונטר.

GA-Z77-D3H, שעולה 593 ש"ח בפלונטר.

בכל הלוחות בעלי ערכת השבבים Z77 יש אפשרות לחבר עוד 2 חיבורי USB 3.0 ע"י מתאם (בד"כ למארז). אין אפשרות כזו בלוחות בעלי ערכת השבבים Z68.

אם אתה רוצה לפחות 3 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי, אז אתה נשאר עם 2 אפשרויות - ה GA-Z77-D3H של Gigabyte וה P8Z77-M PRO של Asus. בלוחות אלו מערכת ייצוב המתח למעבד קצת יותר טובה מהשאר, כך שהם אמורים להיות קצת יותר טובים להמהרה, אבל הם יותר יקרים (שניהם עולים קרוב ל-600 ש"ח לעומת שאר הלוחות שעולים כ 450-500 ש"ח). אם מספר חיבורי ה USB 3.0 בפאנל האחורי הוא הגורם המכריע, שים לב לכך שבהפרש המחירים תוכל לקנות כרטיס הרחבה שייתן לך את חיבורי ה USB 3.0 שאתה צריך ובחישוב הכולל אתה כנראה תחסוך כסף.

הערות:

1. יכול להיות שיש לוחות אחרים מתאימים, אבל אני לא יכול לעבור על כל הלוחות בכל החנויות...

2. אולי ישתלם לך לקנות לוח משומש.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה מיקדת אותי מאוד עכשיו אני מתלבט בין

Gigabyte gaz77 D3H

לבין

Gigabyte sniper 1 3m

מה עדיף לקחת ?

פורסם

קודם כל - יש הפרש של יותר מ-100 ש"ח בין שני הלוחות הנ"ל (לפחות ב TMS).

הנה השוואה בינהם מהאתר של Gigabyte:

http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=4720,4168

ההבדלים העיקריים בינהם שאני רואה:

א. ב G1.Sniper M3 יש יציאת DisplayPort וב GA-Z77-D3H אין.

ב. ב G1.Sniper M3 יש כרטיס קול של Creative וב GA-Z77-D3H יש כרטיס קול של VIA. אני לא יודע בודאות איזה מהם יותר טוב, אבל אני אשער שהכרטיס של Creative, שנמצא בלוח היקר יותר, קצת יותר טוב.

ג. ב G1.Sniper M3 יש 3 חריצי הרחבה מסוג PCI-Express X16, כאשר השניים הראשונים הם מתקן PCI Express 3.0 ויכולים לעבוד ב X8 ביחד (השלישי הוא מתקן PCI Express 2.0 והוא עובד ב X4 בלבד). הלוח מתאים גם למערך SLI של 2 כרטיסי מסך של NVIDIA. ב GA-Z77-D3 יש 2 חריצי הרחבה מסוג PCI-Express X16, כאשר הראשון עובד בתקן PCI Express 3.0 ב X16 והשני עובד בתקן PCI Express 2.0 ב X4 בלבד. הלוח מתאים רק למערך CrossFire של 2 כרטיסי מסך של AMD.

ד. בשני הלוחות ש 2 חיבורי SATA3, אבל ב G1.Sniper M3 יש 3 חיבורי SATA2 וחיבור eSATA שעובד בתקן SATA2, בעוד שב GA-Z77-D3H יש 4 חיבורי SATA2 וחיבור mSATA.

ה. ב G1.Sniper M3 יש רק 2 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי בעוד שב GA-Z77-D3H יש 4 חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי.

ו. ה G1.Sniper M3 הוא בגודל micro-ATX ואילו ה GA-Z77-D3H הוא בגודל ATX.

ז. מערכת ייצוב המתח ב G1.Sniper M3 נראית יותר טובה (9 שלבים ייצוב לפי מה שאני רואה), אבל גם ב GA-Z77-D3H יש מערכת ייצוב מתח טובה (7 שלבים, שוב - לפי איך מה שאני רואה).

כל עוד אתה לא מתכוון לעשות המהרה כבדה (ואולי גם אם כן) , אתה לא מתכוון לעשות מערך כרטיסי מסך כלשהו ולא צריך תכונה כלשהי שיש רק ב G1.Sniper M3, מבין שני הלוחות הנ"ל אני חושב שיהיה יותר משתלם לקנות את ה GA-Z77-D3H.

אני אחזור שוב על מה שכתבתי קודם - אולי ישתלם לך לקחת לוח יותר זול שחסרה בו תכונה (בד"כ חיבור) שאתה צריך ולהוסיף כרטיס הרחבה עם אותה תכונה.

פורסם

דווקא ה-P8Z77-M Pro של אסוס הוא זה שצריך לעלות לסדר העדיפויות שלך, עם כמות לא מבוטלת של תכונות ומחיר נמוך משמעותית מה-Sniper M3. באופן כללי אני גם אוהב את מה שאסוס עשתה בסדרה הזאת בביוס, כולל עדכונים ויכולות המהרה שלהם בכלל.

נערך על-ידי djelectric

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים