עבור לתוכן

מתלבט בין 144hz ל4K לטובת גיימינג.

איזה מסך לרכוש? 5 הצבעות

1. 1. איזה מסך לרכוש?

• ASUS ROG SWIFT PG278Q
    • Samsung U28D590D
    • BenQ LED XL2720Z

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מעדכן שבזכות הבחור הנחמד שהביא קישור למחיר טוב יותר הורידו לי למחיר זהה בחברה אז תודה רבה.

לגבי המגיב האחרון מעלי -

התחלת את ההודעה בזה שאתה לא גיימר, לא אכפת לך מהאיכות ואתה לא אוהב להשקיע במכשור יקר .

דבר ראשון כל אחד ומה שאוהב, מקובל -

לגבי מה שרשמת על ה4k זה פשוט שטויות אחי כמו שאתה לא רואה שמפתחים תוכנה על בסיס 1024×768 כי הכל היום FHD כנ"ל גם לגבי ה4k זה הולך להיות נסטנדרט והכל מותאם ומיוצר כבר על פי ה4k.

לא מעניין אותי התלת מימד זה שטויות.

אבל 144hz משולב gsync עם כרטיסים שמניבים 200fps טהור זה זקפה בפני עצמה, לי לפחות.

ולגבי התהיות על גיימרים - אני מחליף כרטיס מסך פעם בשנה ולפעמים גם יותר כנ"ל לגבי שאר המערכת שלי.

מי שמתעסק בגיימינג ירגיש בנוח עם ה4k בגלל הField of view שנוסף לך כ70% יותר מFHD אבל רק ב60hz שזה לא נותן כלום עם הכרטיסי מסך שלי.

מטאפורה כדי שתבין את חשיבות קצב הרענון וזמן התגובה - בכבישים בגרמניה אפשר לנסוע 300 קמ"ש אבל הרכב שלי עם מסך רגיל נוסע רק 140.

כל הפואנטה זה כמה תנצל מהיכולות של המערכת שלך. נשמע הגיוני עכשיו?

נ.ב

המסך המדובר מגיע עם G-sync!

פורסם

אנשים מדברים על שדרוג ענק בחווית המשחק עם 144HZ, על הGSYNC לא יצא לי לקרוא\להתרשם.

פורסם

דבר ראשון, לא אמרתי שאני לא גיימר.

שיחקתי בחיים יותר משחקי מחשב ממך, ועדיין אני מבזבז עליהם לא מעט שעות כשיש דברים שמעניינים אותי.

דבר שני, לא אמרתי שאני לא אוהב להשקיע בציוד יקר, המחשב שלי עלה לא מעט, ואני קונה רק ציוד טוב יחסית.

יש לי שלושה רכיבי ASUS שנחשבו לפחות בזמן קנייתם לHIGH END.

אני פשוט לא מאמין בלקנות את הכי! יקר, כי זה לא חכם.

בטח לא כל שנה.

לגבי האיכות הגראפית היא חשובה לי במידה מסויימת וודאי.

אבל יש גבול מסויים שמעבר אליו כבר לא רץ להוציא כסף.

אני לא נהנה פחות אם אני לא מפעיל AA במשחקים כבדים מאוד.

אני לא נהנה פחות אם אני בוחר HIGH ולא ULTRA בטקסטורות במשחקים כבדים.

אני לא נהנה פחות אם אני קצת מקצץ בSHADOWS.

זה מזכיר לי דיון על הגדרות איכות וביצועים במשחק CRYSIS 3.

הגעתי לדיון בשלב מאוחר והפלתי פצצה.

המשחק נראה הרבה יותר טוב מהקונסולות בהגדרות מינימום על הPC.

אז מה כל החששות והצורך האידיוטי הזה להיות מסוגל להגדיר הכל על ULTRA?

המנוע עצמו מדור לדור מביא איתו את האיכויות המובנות.

הכרטיס גראפי לא צריך להיות מסוגל להריץ אותו על הגדרות מקסימום + AA +AF +ZZ +XX +WTF +GTFO כדי להינות מהגראפיקה הטובה של המנוע בFPS סביר.

ה"יותר טוב" הזה שאנשים רצים להשקיע עליו אלפי שקלים נוספים הוא שולי מאוד במכלול הדברים שקובעים האם המשחק יהיה איכותי ומהנה.

כרגע יש לי GTX560TI ובנתיים זה לא מגביל לי את ההנאה.

כשזה יתחיל להגביל אני ישדרג.

אתה רוצה מרוץ שבירת שיאים עם הכרטיס גראפי מול המסך?

לך על זה.

לגבי מה שרשמת על ה4k זה פשוט שטויות אחי כמו שאתה לא רואה שמפתחים תוכנה על בסיס 1024×768 כי הכל היום FHD כנ"ל גם לגבי ה4k זה הולך להיות נסטנדרט והכל מותאם ומיוצר כבר על פי ה4k.

אני חושב שאני מכיר ומבין יותר טוב ממך מה קיים ומה יכול להיות.

4K הוא עוד לא ממש סטנדרט משום בחינה.

רוב משחקי ה3D עושים לו SCALING כי זה ממש לא בעיה.

משחקים אחרים, תוכנות בוינדוס, והוינדוס עצמו זה כבר סיפור אחר.

יש עוד לא מעט זמן עד שדברים יגיעו למצב בו אנשים ירגישו חופשי לעבוד עם מסך ברזולוציות גבוהה בכל השימושים.

אני לא יודע בדיוק מה אתה עושה עם המחשב.

אבל אם אתה חצי, אפילו רבע ממה שאני עושה איתו מבחינת מגוון, אתה תיתקל בלא מעט פעמים שתצטרך להוריד רזולוציות או להגדיל את הוינדוס(שזה כמו להוריד רזולוציה ולדפוק על הדרך גם דברים שלא צריכים את האפקט).

השמיכה כרגע לא מספיקה ב4K.

אפשר להסתדר, אבל זה לא אידיאלי.

יותר חשוב לי שאני לעולם לא ימצא את עצמי עובר הלוך ושוב בין רזולוציות והגדרות וינדוס, מהתועלת או התוספת שיש לכאורה ב4K.

ושלא תבין אותי לא נכון, אני חושב ש4K יכול להיות אחלה דבר, ואחלה איכות.

ואני מחכה שיגיע היום בו הדבר יהפוך לסטנדרט אליו כולם מפתחים.

בוא נתחיל מזה שהוינדוס 9 יצא ואולי יביא כמה שיפורים בנושא(ככה הודלף).

ושכל הסרטים יצאו ב4K על BLURAY בפורמט HEVC החדש.

ושמשחקים שאינם 3D ושהממשק שלהם לא מאפשר לSCALING ראוי ב4K, יעלמו מהמפה.

ושטלוויזיות עם רזולוציות גבוהות גם הם יתחילו להיות יותר נפוצות ומשתלמות.

עד אז אני מעדיף להישאר עם מה שיש לי.

טלוויזיה גדולה FHD ושני מסכי מחשב עם פאנל IPS.

פורסם
אתה טועה.

4k מעניק לך 70% יותר מרחב לעומת fhd

(Field of view ).

ובטח שבטח שהמון משחקים שמכבדים עצמם תומכים את הרזולוציה הזו מזמן בדגש על משחקים שמיוצרים ברגעים אלו על בסיס הטכנולוגיה הזו.

סרטים זה הדבר האחרון שתהנה ממנו ב4k. הכל עניין של מרחב פעולה ושטח פנוי שנוסף לך בשולחן העבודה כמובן בלי לקרוע את העיניים.

זה הטיעון לגבי למה לקחת 4k.

כמובן שפה נכנס השיקול של קצב הרענון של המסכים האלו שמשאיר אותי ב60hz עם דיספלייפורט.

אני לא מעוניין לקנות מסך בכמה אלפים בשביל כמה מטרים של FOV.

ופה נכנס ה2k שתומך 144hz. בקושי יש motion blur אתה נהנה מFOV גבוה יותר מFHD וכמובן מהירות תגובה וקצב רענון שלא יבייש שום פצצה אטומית במשחק הכי מטורף היום.

לשאלתך אני משחק battlefield 4.

חשובה לי האיכות ושירוץ הכי חלק.

עדכון: תוך כדי שרשמתי את זה קניתי את הROG PG278Q.

אני רואה שהגעתי באיחור משמעותי בשביל להגיב חזרה. אני מקווה שתהנה מהמסך החדש.

לגבי המרחב שעליו אתה מתכוון, אנחנו בעצם מדברים פה על צפיפות הפיקסלים על שטח עבודה של 28 אינץ'. זה נחמד אם תחום התעסוקה שלך עם המסך עצמו כולל תשומת לב לפרטים קטנים כמו ג'וק קטן על פרווה של אריה גדול.

אם אתה מתייחס לזה כשטח עבודה, אני מקווה שאתה יודע ששטח עבודה על מסך הוא אין סופי. במקרה זה, אתה תעשה זום. במסך אחר fhd, אתה תגרור את התצוגה שמאלה או למטה, או אפילו זום אאוט.

כשאמרתי ש4k לא נועד למשחקים, התכוונתי שבשביל משחקים, לא כדאי לקנות 4k. וזה בגלל שאני אישית לא מכיר משחק שבתצוגת 4k הוא יראה יותר טוב, ובטח שמבחינת הזרימה הגרפית, זאת תהיה ירידה ברמה.

כן, אפשר להריץ משחקים על 4k. אבל מצד שני, אין משחקים, שאני מכיר, שמנצלים את צפיפות הפיקסלים כדי לייצר ג'וק קטן על פרווה של אריה.

סרטי קולנוע היום הם בפורמט של 4k, ומה שצריך זה לקנות עותק של אותו הסרט ברזולוציה של 4k.

מי שאוהב לראות סרטים, הוא יראה שיפור על ה4k לעומת הטלוויזיה בסלון.

אני שאלתי אותך איזה משחקים אתה אוהב לשחק, כי כל מסך ייתן לך תצוגה שונה וביצועים שונים. לskyrim הייתי מציע לך מסך 8bit, ולbattlefield הייתי מציע לך מסך 6bit עם קצב ריענון גבוה, או מסך 8bit עם ips והמהרה ל80hz-90hz (לא באמת צריך 144 או 120. 100hz מספיק לכל אחד). בכל מקרה, בחרת מסך טוב.

אנשים מדברים על שדרוג ענק בחווית המשחק עם 144HZ, על הGSYNC לא יצא לי לקרוא\להתרשם.

אם לא יצא לך לקרוא עליו, הgsync בעיקרון אמור להציג לך את הפריים מהר יותר, בלי קריעות בתמונה, והוא גם מוריד טיפה את הinput lag.

זה מתאים יותר למי שהוא גיימר תחרותי, וזה די יקר, 200 דולר.

פורסם

אני מאמין שהוא התכוון לFOV של משחקים, ולא שטח עבודה בווינדוס\תוכנות למינהם.

פורסם
אני מאמין שהוא התכוון לFOV של משחקים, ולא שטח עבודה בווינדוס\תוכנות למינהם.

גם אני חשבתי ככה, אבל אי אפשר לדעת. בפורום הזה מאוד אוהבים להדגיש את "שטח העבודה" שנפרס על המסך..

פורסם

אני הבנתי כבר מההודעות הקודמות שלו, וגם ב4K יש יותר מ70% יותר שטח עבודה מבFHD.

פורסם

"יותר מ-70%" ?

4K זה 4 פעמים FHD, תוספת של 300%.

פורסם

-טעות-

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים