עבור לתוכן

מתלבט בין 144hz ל4K לטובת גיימינג.

איזה מסך לרכוש? 5 הצבעות

1. 1. איזה מסך לרכוש?

• ASUS ROG SWIFT PG278Q
    • Samsung U28D590D
    • BenQ LED XL2720Z

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

אני מעוניין לשדרג את חווית הגיימינג שלי ואני מתלבט בין 3 מסכים –

ASUS ROG SWIFT PG278QWQHD – 4500 ₪.

Samsung U28D590D4K – 2800 ₪.

BenQ LED XL2720Z1080P FHD 3200 ₪.

הראשון מגיע בייבוא ולכן המחיר אסטרונומי.

דבר ראשון, יש לי SLI 780 GTX ומערכת תומכת בכבוד בכל המסכים הנ"ל.

אני בעיקר קונה בגלל שלא חוכמה להריץ BF4 ב200 FPS עם מסך 60hz.

מתלבט בעיקר בין מרחב עבודה וצבעים מרהיבים יותר לבין קצב הרענון .

חשוב לציין המסכים הנ"ל כולם 1ms.

אשמח להצעות והערות\הארות בונות,

עמית.

פורסם

4k לא נועד למשחקים, ולא קיימים משחקים שמתאימים ל4k.

4k נועד יותר לסרטים באיכות של קולנוע.

איזה סוג משחקים אתה משחק/אוהב לשחק?

פורסם
  • מחבר

אתה טועה.

4k מעניק לך 70% יותר מרחב לעומת fhd

(Field of view ).

ובטח שבטח שהמון משחקים שמכבדים עצמם תומכים את הרזולוציה הזו מזמן בדגש על משחקים שמיוצרים ברגעים אלו על בסיס הטכנולוגיה הזו.

סרטים זה הדבר האחרון שתהנה ממנו ב4k. הכל עניין של מרחב פעולה ושטח פנוי שנוסף לך בשולחן העבודה כמובן בלי לקרוע את העיניים.

זה הטיעון לגבי למה לקחת 4k.

כמובן שפה נכנס השיקול של קצב הרענון של המסכים האלו שמשאיר אותי ב60hz עם דיספלייפורט.

אני לא מעוניין לקנות מסך בכמה אלפים בשביל כמה מטרים של FOV.

ופה נכנס ה2k שתומך 144hz. בקושי יש motion blur אתה נהנה מFOV גבוה יותר מFHD וכמובן מהירות תגובה וקצב רענון שלא יבייש שום פצצה אטומית במשחק הכי מטורף היום.

לשאלתך אני משחק battlefield 4.

חשובה לי האיכות ושירוץ הכי חלק.

עדכון: תוך כדי שרשמתי את זה קניתי את הROG PG278Q.

פורסם

מאיפה קנית את הROG?

פורסם
  • מחבר

שניידר פתרונות מחשוב ב4.5 אלף.

הם מתחייבים ל30 ימי עסקים בייבוא.. כרגע הם היחידים בארץ שמוכרים ואני מקווה שבעוד חודש אני לא אתבאס על המחיר כשיהיו אלטרנטיבות אחרות.

פורסם

אם אפשר שתיים וחצי מילים על 4K.

פעם, בשנת 2008, פיוניר הפסיקו לייצר מסכי פלזמה למרות שהמסכים שלהם היו הטובים בשוק ועם איכות תמונה שאין שניה לה (עד היום משווים מסכים חדשים לפלזמות הישנות של פיוניר)

הלקח שנלמד בתעשייה ממקרה פיוניר היה שאיכות תמונה לא מוכרת וחייבים לחפש משהו אחר לדחוף איתו טלוויזיות חדשות. (אחרת למה שתשדרג?)

והופ, נולד לו מסך הLED. כן, זה יותר דק ויותר יפה אבל לא יותר טוב בשום צורה מתאורה פלורוסנטית שהייתה לפני. (אני לא מדבר על Full LED ודברים משוגעים אלא על הEdge LED המוכר)

לקח קצת זמן אבל השגעון המלאכותי הבא הוזנק קדימה. תלת מימד. וואוו. אוואטר היה מגניב, חוץ מזה לא ראיתי שום תלת מימד שווה, גם לא בסרטוני הדגמה של סוני/פנסוניק/סמסונג.

מה אחר כך? סמארט טי.וי. עוד וואוו. הכי כיף לקרוא ynet על הטלוויזיה ממרחק 4 מטר.

ועכשיו אנחנו מגיעים לשיגעון ה4K.

תן לי לספר לך משהו, כמות הפיקסלים לא משנה כלום. מה שמשנה הוא כמה אתה רחוק מהמסך. לכן בטלפונים סלולארים יש צפיפות פיקסלים גבוהה ובמסכי "50 לא. אתה לא אומר להיות מהם באותו מרחק. עכשיו, אם אתה חושב ש4K ישנו לך מול מסך "24 או "26 ממרחק ישיבה של מטר, יש לך טעות. אתה תצטרך להגדיל את הפונטים בטירוף ולא תראה שום הבדל ממסך 2K רגיל (אני מזכיר ש4K שווה ערך לארבעה(!) מסכי FHD)

אם אתה מתכוון לשבת 40 ס"מ מהמסך אולי תראה הבדל אבל אז תתבאס על הכרטיס שלך שנקרע כי הוא מרנדר כל שניה שישים פעם כפול ארבעה מסכי FHD

סיכומו של עניין, סבבה שקנית את הROG של הגיימרים, אחלה מומלץ :-)

אני אישית חליתי בחיידק ה21:9 ויש לי מסך אולטרה רחב. מדהים לגיימינג וסרטי קולנוע ממלאים אותו בלי שוליים שחורים.

המשך ערב טוב.

פורסם

רובוטשוטר אתה מוריד סרטים בפורמט מיוחד?, או סרטי 1080P?

פורסם

כמעט כל סרטי הקולנוע הם ב21:9 (או 2.39:1 אם נהיה מדוייקים)

חלקם מגיעים בפורמט הזה (ואז הטלוויזיה מוסיפה את הפסים השחורים) - אצלי זה פשוט ממלא את המסך.

וחלקם מגיעים ב16:9 עם הפסים השחורים כבר בתוך הסרט. לאלו אני עושה זום עד שהתמונה ממלאת את המסך.

פורסם

RobotCop אם אתה עושה זום עד שהמסך מתמלא אתה בעצם ''מוחק'' לך קטעים מהסרט מצד ימין ושמאל לא?

פורסם

אני מאמין שכן, הרי רוב הסרטים שהם BRRIP יוצאים בפורמט צפייה של 16:9, צריך להוריד כנראה במיוחד 21:9.

פורסם

אני כנראה אהיה בין היחידים שבסקר הזה לא מצביע. לא נבלה ולא טרפה בשבילי.

אני עדיין ממתין למיזוג נח בין רזולוציה גבוה וזמן תגובה עם תדר תצוגה טוב. כמשתמש U2713HM הסטנדרט לאיכות תצוגה כבר הוצב לפני, ואם אעבור למסך כמו האסוס סביר שאתאכזב מאיכות התצוגה שלו. מצד שני, אינפוט לאג של 22 מילישניות שאני מקבל לא הופך אותי לשמח מאוד.

ממתין ליום שבו פאנלים איכותיים יקבלו תדר פעולה של 120 הרץ או יותר, ויהיו ראויים לרכישה לגיימינג

פורסם

למי ששאל. סרטים מצולמים ב21:9, זה כל המידע שיש שם.

הדבר היחיד שנחתך בזום הוא השוליים השחורים, בגלל שהצורה של הסרט והצורה של המסך זהים, הסרט ממלא את המסך בול.

לדוגמא: http://www.flatpanelshd.com/pictures/219handson-3l.jpg

זה מסך של LG אבל הרעיון זהה. הסרט ממלא לגמרי את המסך.

תוספת: ככה זה נראה בגיימינג

אני אישית מעדיף Mass Effect וכו' על פני Battlefield אבל זה מרשים באותה מידה :-)

פורסם

לפותח הדיון, למרות שהזמנת כבר את המסך של ROG, שלדעתי היה הבחירה הנכונה במקרה הזה ספציפי (בין המבחר שהצגת).

אם כל הכבוד ל780 SLI שיש לך (ויש הרבה כבוד), הייתה מתאכזב כשהיית מריץ את המשחקים על 4K...

http://www.guru3d.com/articles-pages/gtx-780-ti-sli-geforce-review,23.html

נכון שמדובר על הגדרות גבוהות...אבל מה קטע אם לא? :rolleyes:

מה הכיף להריץ את BF4 על מסך 4K והגדרות נמוכות\בנוניות ....כי ניראה לי ש30-40 FPS לא באים בחשבון במולטי :-)

פורסם
אני כנראה אהיה בין היחידים שבסקר הזה לא מצביע. לא נבלה ולא טרפה בשבילי.

אני עדיין ממתין למיזוג נח בין רזולוציה גבוה וזמן תגובה עם תדר תצוגה טוב. כמשתמש U2713HM הסטנדרט לאיכות תצוגה כבר הוצב לפני, ואם אעבור למסך כמו האסוס סביר שאתאכזב מאיכות התצוגה שלו. מצד שני, אינפוט לאג של 22 מילישניות שאני מקבל לא הופך אותי לשמח מאוד.

ממתין ליום שבו פאנלים איכותיים יקבלו תדר פעולה של 120 הרץ או יותר, ויהיו ראויים לרכישה לגיימינג

+1

מכיוון שאני בכל מקרה לא ממש אוהב להשקיע בכרטיס גראפי יקר, ולא חשוב לי הגדרות הכי גבוהות במשחקים, 4K זה שרשרת של הוצאות מיותרות ופשרות חסרות הגיון.

גם Hz גבוה אני לא רואה איך בדיוק יועיל לי.

תלת מימד זה לא משהו שמלהיב אותי במיוחד.

אז גם אני פשוט מחכה שהדברים האלו יבשילו מכל הכיוונים.

שיצא מסך שהוא גם פאנל איכותי עם צבעים טובים וזווית צפיה רחבה ואחידה, ותגובתיות מהירה, וכולל את הGSYNC של NVIDIA.

ושגם הוינדוס והתוכנות והמשחקים יתרגלו לקיומו של ה4K ויתמכו בו יותר טוב מכל בחינה.

שהכרטיסים הגראפי יתחזקו ויוזלו מספיק כדי לעבוד ברזולוציה הזאת במשחקים בלי לשבור את הכיס.

4K אולי שימושי לגראפיקאים מסויימים שצריכים/רוצים ליצור/לערוך תכנים ברזולוציה הזאת.

לאנשי מקצוע אחרים שצריכים שטח עבודה לדעתי דווקא עדיף לעבוד עם 2 מסכי IPS נחמדים.

לגיימרים זה מתאים רק למי שיש את הציוד הכי יקר וחדש, ושמשדרגים מערך כרטיסים גראפים לפחות פעם בשנתיים.

לצפיה בסרטים זה לא ממש רלוונטי כרגע.

קודם כל שHEVC / H.265 יהפוך לסטנדרט, וסרטי BLURAY יצאו איתו בפורמטי 4K(מה שיוביל לBDRIPS של 4K באתרי ההורדות).

בכלל ממה שקראתי לגבי FPS גבוה, מסך עם HZ גבוה לא משתווה למסך עם GSYNC.

כך שלקנות 144HZ יקר ללא GSYNC תהיה טעות נוראית בשלב זה לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים