עבור לתוכן

עזרה בהמלצה למצלמת DSLR למתחיל [יד2]

Featured Replies

פורסם

לפני שנה רכשתי את המצלמה CANON SX280 HS מאחר ולא היתה לי מצלמה בכלל (רק הטלפון).

היא נחמדה והכל, אבל ראיתי בלא מעט פעמים תמונות עם מצלמות NIKON בדגמים שונים והתמונות הרבה יותר איכותיות, חיות, כמעט ללא רעשים.

כמובן שככל שהמרחק הגדול כך היה יתרון למצלמות DSLR ובזכות העדשות כמובן.

אין לי ידע מבחינת מצלמות DSLR או מצלמות בכללי יותר מדי, כן קראתי לאחרונה לגבי התכונות החשובות, אבל אני לא מנוסה בתחום.

אני מתכנן טיול לחו"ל בחודש הבא, וכבר שבועיים שהתלבטתי אם לקנות מצלמה או לא. בסוף החלטתי ללכת על רכישת מצלמת DSLR מיד2

שאוכל לקבל את התמורה הטובה ביותר למחיר. עם זאת, אינני יודע מה ההבדלים בין הדגמים, אם זה D7000 או D300 למשל.

כן קראתי את זה: http://www.megapixel.co.il/articles/archive/37808

היעוד של הצילום הוא נופים בחו"ל, בארץ, צילומי חיות, ודברים כלליים.

זה יכול להיות מקרוב (חצי מטר-3 מטר) וגם רחוק (20 מטר).

אשמח לדעת על מה הייתם ממליצים.

ממה שהסתכלתי ביד2, בדקתי דגמים של ניקון: D80, D300, D7000. בגלל חוסר הידע שלי אני פונה אליכם עבור כיוון והמלצה נכונה.

אין לי בעיה ללמוד מה שצריך, להתעסק עם המצלמה. חשוב לי לקבל תמונות איכותיות מאוד.

מודעות מיד2 באזור השרון והמרכז בלבד.

התקציב שלי עומד על 2000 ש"ח, אלא אם כן שווה באמת להשקיע יותר ולקבל יותר,

כלומר לקבל עדשות שיספקו כל מה שאני צריך ואז אני מתחיל ממקום שיספק את צרכיי לתקופה ארוכה ואולי רק לדברים ספציפיים (תמונות תקריב למשל) לקנות עדשה נוספת (יד2).

אבל אני מעוניין לקנות בפעם אחת ציוד שיתן לי להתחיל לצלם באופן מיידי.

תודה רבה! :xyxthumbs:

• תגובות 38
  • צפיות 9.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קח בחשבון שעדשות טובות למצלמות DSLR עולות אלפי שקלים.

יכול להיות שהעדשה היא החלק הכי משמעותי במצלמת DSLR. היא תקבע מה חדות הצילום, הגדלה, זווית, במידה רבה גם את הקונטרסט והצבעים.

לא בטוח שבתקציב הזה תמצא משהו שמצלם יותר טוב מהמצלמה הנוכחית שלך באור יום מלא.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שאפשר לקנות משהו מיד2 שיכיל גם מצלמה ועדשה אחת לפחות,

אני רק לא מבין כל כך בעדשות מבחינת מרחק, הגדלה ומה שציינת.

אז אני לא יודע איזו עדשה עדיפה באופן כללי לצילום ממוצע (לא קרוב אבל לא רחוק).

אם אפשר לקבל הצעה של מצלמה עם עדשה מסוימת מיד2 ואולי מודעה נוספת של עדשה בלבד.

התקציב יכול לעלות, אבל כמו שאמרת, עדיף שאקבל יותר ממה שיש לי היום.

פורסם

סחתיין על האמונה.כדאי לחפש באינטרנט תמונות שצולמו עם ציוד שאתה מתכנן לרכוש.ואז תחשוב אם זה שווה. קח בחשבון שמבחינת זום, עדשה טובה עם הגדלה כמו של המצלמה שלך תעלה המווון כסף.לצורך העניין הטווח של המצלמה שלך הוא שווה ערך ל28-560 לפי קאנון.עדשה בסיסית למצלמת DSLR היא בטווח של 18-55 מ"מ.עכשיו זה טיפה מסתבך, כי במצלמות הזולות יש חיישן קטן ואז מכפילים את אורך המוקד של העדשה ב-1.6 או 1.5 (קאנון/ניקון), כך שהעדשה הבסיסית נותנת טווח שווה ערך ל 29-88 מ"מ. אז בצד הרחב של העדשה זווית הראיה תהיה כמו במצלמה שיש לך עכשיו, אבל בצד הצר הזום יהיה X3 במקום X20...

פורסם

2000 ש"ח זה אומנם תקציב לחוץ אבל אפשרי בהחלט.

אם יש לך פייסבוק אתה יכול להציץ לקבוצה הזו. יש שם עכשיו למכירה ניקון D90 ב-1300 ש"ח. זו יכולה להיות התחלה טובה (אין לי נסיון עם המצלמה הזו, תקרא עליה ביקורות ברשת).

תוסיף לזה גם עדשה שתתאים לך ויש לך אחלה סט בשביל ההתחלה.

העדשות מתחלקות לשתי קטגוריות -

זום - כאלה שאתה יכול להקריב\להרחיק את התמונה. הנוחות שבזום באה על חשבון איכות התמונה. הקטגוריה הזו מתחלקת ל-2 גם כן: או שהן איכותיות ויקרות (מאוד) או שהן זולות. עדשת קיט סטנדרטית למשמל, באה בטווח של 18-55 מ"מ.

Fixed - עדשה קבוע ללא יכולות זום, בדרך כלל זולות הרבה יותר ועושות תמונות יפות יותר (ביחס למחיר), אך פחות פרקטיות.

חשוב להבין גם שלעדשה יש תרומה ענקית לתמונה שתקבל בסופו של דבר. לכל עדשה מאפיינים משלה, יש כאלה שידגישו צבעים מסויימים, ויש כאלה שיתפקדו פחות טוב בתנאים מסויימים מאחרים (חושך למשל) וכו'.

אם יש לך שאלות ספציפיות, אתה מוזמן!

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי כאן:

http://www.pixel-peeper.com/cameras/?camera=774

ומצאתי גם את זה:

http://www.kenrockwell.com/nikon/d300/examples.htm#13

אהבתי שם את התמונות, מאוד חיות, מאוד חדות.

ראיתי כי הוא כתב שהשתמש ב-D300 ובעדשה Nikon 18-200mm VR.

לפי אמזון היא עולה $540.

לידע כללי, זו עדשה שנחשבת טובה מאוד ויקרה?

אם העדשה עושה את הרוב אז אפשר ללכת על דגמים יותר ישנים (D80 D90?) ולהשקיע יותר בעדשות?

אני מצרף כאן 2 תמונות לדוגמה שצילמתי עם המצלמה הנוכחית שלי (SX280):

http://imgbox.com/g/E8oAxDzt9G

התוכי צולמה עם זום כמעט מירבי לדעתי ממרחק של 10 מטרים אולי.

התמונה של הדבורים צולמה עם זום (לא מלא) ממרחק של 4-5 מטרים.

אפשר לראות שלמשל התמונה של הדבורים לא חדה, לא מפוקסת כל כך. וזו אחת הטובות שיצאו.

התמונה של התוכי קצת מפוקסלת עם זום כזה גדול.

האם בצילום DSLR ניתן לקבל תוצאות טובות יותר בתקציב הזה, או אפילו 3000 ש"ח?

פורסם
בויקיפדיה בתחתית הדף יש טבלת timeline של כל דגמי מצלמות ניקון מסודרים לפי רמות ושנות יצור. יעזור לך לעשות קצת סדר בדגמים השונים.
פורסם
  • מחבר

זה מעולה. תודה רבה!

שכחתי להגיב לך לגבי קבוצת פייסבוק, הצטרפתי, זה ממתין לאישור (אני לא מבין בפייסבוק, יש לי סתם פרופיל בשביל גישה).

פורסם

היי

בתור צלם חובב המון שנים , אני חייב להגיד לך שלעדשה יש את המרכיב החשוב ביותר לאיכות התמונה , עדשת פריים עם צמצם F1.4 או זולה יותר F1.8 תיתן לך את התוצאות הטובות ביותר ששום עדשת זום לא תיתן, לי יש מצלמת ללא מראה של פוגי XE1 עם עדשת פריים 35MM F1.4 וההתמונות מהממות , ממש כך , יש לי גם את עדשת הזום שלה 55 18 , אבל זה לא זה , יש לי מצמת ניקון גם D7000 + עדשות שונות וגם עדשת פריים זולה יחסית 35 MM F1.8 שביחד מביאות לי תמונות חדות ויפות , למצלמות DSLR יש את יתרון הפוקוס המהיר מאוד , למצלמות ללא מראה אין להם פוקוס מהיר אבל הם מצלמות באיכות גם מדהימה. המלצתי היא קניית ניקון DSLR מדגם D5300 או ניקון זולה יותר D3300 עם עדשת פריים ניקון 35 MM F1.8 לקבלת תמונות חדות וטובות , אני אוהב יותר את מצלמות ניקון מאשר קאנון ביגלל איכות החיישן שלהם .

קישור למצלמת D5300 :

http://erlich.co.il/shop/reflex/nikon-d5300-body/

רוני

פורסם
  • מחבר

אז אולי שווה להתחיל דווקא עם העדשות שלדעתכם אצטרך לפי הדרישות שציינתי.

כמובן יד2. ואז נראה את העלויות ואז אבחר את המצלמה המתאימה, במיוחד אם העדשות זה העיקר.

לפחות גם שאראה את העלויות (יד2) לעדשות הכרחיות.

תודה רבה!

פורסם

אם אתה הולך לחסוך על רכיב, אז אני ממליץ לחסוך על הגוף ולא על העצמית, עצמית טובה תשאר איתך הרבה מעבר לגוף (לגופים הבאים). יש לי את ה- Nikkor 18-200 VR וזו עצמית מעולה למתחילים, היא תתן לך מושג לאן פניך מועדות בתחום הצילום, ואז תוכל להשקיע בעצמיות יותר טובות בכיוון שיותר מושך אותך. הגוף פחות רלוונטי, ה- D80 למשל בעלת גוף נוח וביצועים מעולים, תתן לך תמונות מצויינות, שאר הכסף תשקיע בעצמית. אל תתפתה לקנות גוף יקר ועצמית זולה, אתה לא תהנה מהתוצאות, ותצטרך להשקיע מהר מאוד שוב בעצמית טובה. אל תתבייש לקחת את המצלמה והעצמית שאתה קונה לבדיקה במעבדה (ממליץ על ארליך), יש הרבה אלמנטים שיכולים לעבוד לא כמו שצריך אז עדיף למנוע את עוגמת הנפש מראש.

פורסם
  • מחבר

יש לך את אותה עדשה בדיוק כמו שציינתי בתגובה שלי פה בדיון? זאת:

ומצאתי גם את זה:

http://www.kenrockwell.com/nikon/d300/examples.htm#13

אהבתי שם את התמונות, מאוד חיות, מאוד חדות.

ראיתי כי הוא כתב שהשתמש ב-D300 ובעדשה Nikon 18-200mm VR.

לפי אמזון היא עולה $540.

לידע כללי, זו עדשה שנחשבת טובה מאוד ויקרה?

אפשר לדעת איזו מצלמה יש לך?

על איזה גוף זול היית ממליץ חוץ מD80? פשוט שאוכל לבדוק עלויות ואופציות ביד2.

בדיוק הגבתי לדיון כאן שאולי כדאי להתחיל בחיפוש עדשות כדי לראות עלויות (יד2) ואז אדע כמה להשקיע בגוף עצמו.

פורסם

עדשת 200 18 יקרה מאוד ואין צורך באורך מוקד של 200 mm בשלב זה , היא לא כך איכותית, עדשת ניקון 105 18 זולה יותר וקרובה מאוד לאיכות שלה, המלצתי היא הניקון D5300 ביגלל החיישן החדש שלה שבו הורידו את הפילטר הפנימי של החיישן לקבלת חדות טובה יותר מהדור של מיקון D90 או D80 D7000 , ניקון D300 מאוד יקרה גם היום ואין צורף בגוף כזה מיקצועי , תנסה להוריד מהאינטרנט תמונות מלאות שצולמו עם ניקון D5300 ,

יש לך פה קישור להורדת תמונות מלאות , תוריד ותיתרשם מהם , הם צולמו עם עדשת הקיט 55 18 שזולה וטובה, לאחר שכבר תתמקצע הDSLR , תוכל לקנות גם עדשת פריים איכותית .

עוד דבר חשוב מאוד הוא עיבוד התמונה לאחר שהורגתה למחשב, מניסיון כל תמונה יש לחדד ולהוסיף רוויה ועוד כמה תיקונים בפוטושופ , אתה תיראה עולם אחר ממה שירד ישירות מהמצלמה .

http://www.dpreview.com/galleries/reviewsamples/albums/nikon-d5300-samples-gallery

פורסם
  • מחבר

ממה שראיתי, תגובות וביקורות, יש בעיה שאין לה פוקוס אוטומטי מובנה וצריך עדשות שחייבות להיות עם פוקוס מובנה בהן ולעיתים זה יקר יותר ומגביל.

למרות שהיא יחסית חדשה וזה נראה טוב, מעדיף משהו שפחות יגביל אותי, במיוחד שאני חדש בתחום.

פורסם

היום כל העדשות החדשות באות עם מנוע פוקוס מובנה שזה מהיר יותר מהמנוע שיש למצלמות עם מנוע פוקוס מובנה , עדשות עם מנוע פוקוס מובנה הם סופר מהירות , כך שלא כל כך כדאי היום לקנות גופים כאלו שהם יקרים מאוד .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים