עבור לתוכן

מפרט מומלץ למחשב רב תכליתי ב 6K

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להרכיב מחשב בינוני-פלוס, רב תכליתי עם יכולות גרפיות (עריכת סרטי GoPro, קצת משחקים), וחשוב לי שיעלה (boot) מהר.

בתכלס התקציב הוא 5K, אבל אני מביא חלק מהמרכיבים מארה"ב, כך שיוצא לי לחסוך כ-1000 שקל. כלומר במושגי הארץ - 6K, כולל מסך בסביבות 1100 שקל.

צריך את עצתכם לגבי המפרט הבא:

מעבד - Intel Core i5-4690K ? (לא סגור עליו במושגי עלות-תועלת)

כרטיס גרפי - Gigabyte R9 270x 2GB

זכרון - G.Skill Ares (or Ripjaws) DDR3 1600MHz 2x4GB 240-pin

Samsung 840 EVO 250GB 2.5" SATA III - SSD

דיסק קשיח - דיסק טוב 2TB במהירות 7200rpm (כמה MB צריך?)

איזה לוח אם יכול להתאים?

צריך את עצתכם אם זה מספיק טוב, ואם יש חלקים אחרים טובים יותר ממה שרשום כאן, באותה רמת מחיר.

תודה!

נערך על-ידי Psychoron

פורסם

תענה על השאלון בסיטיקי.

-אתה מתכוון לעשות OC? כי לקחת מעבד שמיועד לכך.

-כרטיס חלש יחסית לתקציב. אפשר להביא אחד יותר חזק ולהינות איתו במשחקים ותוכנות עריכה.

-SSD מעולה

פורסם
  • מחבר

לא מבין הרבה ב Overclocking, כדאי לי לעשות?

או שעדיף לקחת מעבד חלש יותר?

פורסם

-אפשר לקחת את אותו מעבד אבל לא "K" ולחסוך בלי לפגוע בביצועים.

-אם אתה לא מבין ב OC אז לא צריך.

שוב - תענה על השאלון.

פורסם
  • מחבר

צודק, נעשה את זה מסודר....

תקציב מקסימלי - 5K, אני מביא את החלקים הקטנים והיקרים יחסית מארה"ב כך שאחסוך כ-1000 שקל. במושגי הארץ התקציב יהיה כ-6K, כולל מסך Dell U2412M בכ-1100 שקל, או קטן יותר (מינימום 21) וציוד היקפי כגון מקלדת ועכבר בינוניים (עדיפות ללוג'יטק, לא חייב אלחוטי), ומערכת רמקולים 2.1 סבירה.

המחשב ישמש לשימושים רגילים - אינטרנט, אופיס, סרטים, ובעיקר: עריכה של סרטי GoPro באיכות HD וקצת משחקים (אין צורך בכרטיס הגרפי האחרון שיצא....).

רמת שקט נדרשת - 3.

לא מתוכנן OC.

אין צורך לכלול מערכת הפעלה ואופיס בתקציב.

אין העדפה לקנות את המחשב בחנות מסוימת, לדעתי אקנה באייבורי או KSP, או כל המלצה שאקבל באיזור נהריה / קריות / כרמיאל.

קניית המחשב מתוכננת לחודש הקרוב.

מעוניין בחיבורי USB3 כמובן.

לא מתוכנן שדרוג מאסיבי בעתיד, אבל כן ארצה לשדרג אותו כש"יתעייף" כדי שיוכל להחזיק 4-5 שנים.

המפרט עליו חשבתי:

מעבד - Intel Core i5-4570?

כרטיס גרפי - Gigabyte R9 270x 2GB

זכרון - G.Skill Ares (or Ripjaws) DDR3 1600MHz 2x4GB 240-pin

Samsung 840 EVO 250GB 2.5" SATA III - SSD

דיסק קשיח - דיסק טוב 2TB במהירות 7200rpm (כמה MB צריך?)

איזה לוח אם יכול להתאים?

צריך את עצתכם אם זה מספיק טוב, ואם יש חלקים אחרים טובים יותר ממה שרשום כאן, באותה רמת מחיר.

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

אתה ממש לא ברור אתה רוצה לנצל הכל לחסוך?

מה התקיצב בעצם 5K או 6K?

מה זה אומר "אני מביא את החלקים הקטנים והיקרים יחסית מארה"ב כך שאחסוך כ-1000 שקל" מה בעצם אתה מביא?

מה לגבי מארז וספק כוח?

חבל לא ענית פשוט על השאלון בצורה מסודרת שאתה עושה לו העתק הדבק ופשוט עונה תשובה ברור מאחורי כל שאלה.

ולא לוקחים 2 זכרונות של 4GB היום פשוט לוקחים אחד של 8GB או 2 או 3 או 4 כדי לא לחסום שדרוג עתידי בלוח האם כי זה בדרך כלל עד 2 חריצים עד 16GB או 4 חריצים עד 32GB .

והינה מפרט ב"מושגי הארץ" קצת מתחת ל5K עם רמת שקט 8 ואם עולים קצת מעל ה5K אפשר ללכת על i7 4790(מפרט) אם אתה מעוניין ועדיין נשאר תקציב לעלות בעוד דברים אם אתה רוצה, ואצל TMS המשלוח עם שליח חינם + משלוחים חינם לאורך כל תקופה האחריות במקרה של תקלה.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1050

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪141

לוח אם:

Gigabyte GA-H97-HD3

כמות: 1 - מחיר: ₪467

מארז:

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪825

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

SAPPHIRE 7970 3GB GDDR5 HDMI RETAIL - אחרי תיקון יצרן,אחריות שנתיים

כמות: 1 - מחיר: ₪798

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 250GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪676

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪410

כונן אופטי:

Lite-On Phillips DVD-RW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪95

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4811

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4715 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/dhyaw362

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

תודה.

לגבי השאלות ששאלת - לא כזה מסובך. אסביר.

חלקים קטנים שקל להביא מארה"ב וההפרש לעומת הארץ יקר יותר - מעבד, כרטיס מסך, זכרונות, SSD - אני קונה שם, וכך אחסוך כ-1000 שקל פלוס מינוס.

בגלל הפרשי המחירים, החלקים שירכיבו את המחשב שנקנים בארץ מן הסתם יעלו כאלף שקל יותר, ומכאן ההפרש של המחיר התיאורטי 6K למחיר שאשלם בפועל 5K.

מארז וספק כוח - אין לי מושג ולכן לא רשמתי. למיטב הבנתי - צריך ספק של כ-600w.

לגבי הכרטיס הגרפי - אעדיף לקנות כרטיס חדש, מוכר יותר ופחות מיושן (הוכרז ב-2012).

פורסם

וזה בדיוק למה שהתכוונתי כשאמרתי שזה לא מסודר ומבלבל וכמו שאמרתי קודם חבל שלא ענית על השאלון בצורה מסודרת הרי בשאלה 4 בשאלון כתוב

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

אז היית מציין והייתי מבין טוב יותר ואפילו נראה לי מישהו אחר אפילו היה עונה לפני.

בכל מקרה הינה המפרט מהתגובה הקודמת רק עם קירור למעבד , לוח אם, מארז כולל ספק בקניית מחשב חדש, דיסק קשיח וצורב.

סה"כ: ₪1938/1900

http://www.tms.co.il/pcbuilder/preview/6:13144:1/2:13364:1/4:12472:1/20:12261:1/11:12120:1/18:10042:1/

אני עדיין יוצא מנקודת הנחה שאולי לא הבנתי אותך לגמרי אז בכל מקרה אולי בבקשה תערוך את ההודעה הראשית ותענה על השאלון בצורה מסודרת אם אפשר

1. מה התקציב המקסימאלי?

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב?

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

נערך על-ידי rony2

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.

מן הסתם - אם היה חלק שאין צורך לכלול במפרט, הייתי מציין זאת. עניתי על השאלות באופן מסודר והכי מפורט למיטב הבנתי והידע שלי.

כל השאר נתון לשינויים ולהצעות לשיפור למי שמבין יותר.

מעבר להצעת המחיר (זהו לא אתר מכירות למיטב ידיעתי), אשמח להתייחסות שלכם לגבי הרכיבים, ולא רק לפריטים מסוימים שנמצאים במלאי אצל ספק X או Y.

נערך על-ידי Psychoron

פורסם

ועובדה שציינת את החלקים רק אחרי ששאלתי(תגובה מספר 9) אז שוב חוזרים לעניין שאם היית עונה על השאלון בצורה באמת בצורה יותר מסודרת(העתק הדבק ואז עונה תשובה לכל שאלה) זה היה חוסך זמן וככה כמעט כל משתמש עונה וקל יותר לעזור עם כמה שפחות שאלות וכמה שפחות אי הבנות, גם לגבי כרטיס המסך ציינת בסוף "קצת משחקים" אז איך אפשר להמליץ לך על כרטיס מסך? כי בשאלון כתוב לך בשאלה 2, ב'

במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

ולא טרחת לענות אז מסודר זה ממש לא אם כל פעם צריך לשאול אותך משהו נוסף אז אולי פשוט תערוך את ההודעה הראשית או תגובה מספר 5 שבה ענית וזהו.

מעבד קח מסדרת הרענון החדשה של אינטל ולא את דגמי הK כי הם מיועדים לOC .

התחייסתי לגבי הזכרונות באחת ההודעות הקודמות שלי פשוט קח זיכרון אחד של 8GB זול מחברה אמינה ולא באמת צריך לחפש זכרון יקר ויפה עם גוף קירור בנוסף אתה גם לא עושה OC.

הSamsung EVO מצוין.

לגבי הדיסק הקשיח הוא קיים במפרט כי ציינת שרק את הSSD אתה קונה מחו"ל + עוד כמה חלקים

חלקים קטנים שקל להביא מארה"ב וההפרש לעומת הארץ יקר יותר - מעבד, כרטיס מסך, זכרונות, SSD - אני קונה שם, וכך אחסוך כ-1000 שקל פלוס מינוס.

לכן יוצא שהמפרט שתיקח מהארץ ממש לא יגיע ל5K-6K אלא יותר לפי המפרט האחרון שנתתי(1.9K) ללא החלקים שאתה כבר תקנה בנפרד מחו"ל.

וזה לא אתר מכירות אבל את שאר החלקים אני מבין שאתה רוצה לקנות מהארץ אז הצעתי לך מחנות מומלצת בפורום ולכן שוב לא ברור לי מה בדיוק אתה רוצה =\

נערך על-ידי rony2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים