עבור לתוכן

תקשורת מחשבים בבית חדש

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

במהלך בניית בית ,אני רוצה לדעת איזה הכנות צריך לעשות על מנת שתהיה את האופציה להשתמש בסיבים אופטים בשביל תקשורת מחשבים כמובן

בנוסף אם מישהו יודע מאיפה באה ההזנה מהראשית של הסיב האופטי אם מהפילר של התקשורת או מהגג או מכל מקום אחר.

בנוסף לכך הבית הוא בית גדול עם מלא נקודות תקשורות

אם אפשר המלצה ל SWITCH של 24 פורטים מנוהל או חצי מנוהל אני לא יודע ככ מה זה אומר ..

ואיזה כבל לשים CAT 7/6/5

בתודה מראש

פורסם

ממה שאני יודע החברה היחידה שתשים לך בבית סיבים אופטים היא פרויקט unlimited של חברת חשמל תנסה לפנות אליהם: http://www.unlimited.net.il/

פורסם

בתוך הבית אתה בונה את הרשת שלך.

היום כבל 6 מספיק.

ההזנה מגיעה כנראה דרך הפילר של התקשורת.

אתה תקבל לתוך הבית שקע שתואם לחברה שאתה מתחבר אליה. ואותו אתה מחבר לרשת הביתית שלך.

פורסם
  • מחבר
בתוך הבית אתה בונה את הרשת שלך.

היום כבל 6 מספיק.

ההזנה מגיעה כנראה דרך הפילר של התקשורת.

אתה תקבל לתוך הבית שקע שתואם לחברה שאתה מתחבר אליה. ואותו אתה מחבר לרשת הביתית שלך.

אוקי ,נגיד וזה מגיע לפילר של התקשורת , בתוך הבית אני לא צריך גם סיבים אופטיים?.. זאת אומר שרק מבחוץ אני מקב סיב אופטי וכל הבית עדין נשאר עם כבל תקשורת קגיל CAT7/6

ומה בנוגע ל SWITCH יש לך המלצות?

פורסם

כבל CAT6 ייתן לך מענה לתקשורת עד מהירות של 1GB.

כבל CAT7 ייתן לך מענה לתקשורת עד מהירות של 10GB.

כמובן שלצרכים הביתיים של היום והשנים הקרובות CAT6 עונה על כל הצרכים.

דבר חשוב, יש להקפיד לחבר אביזרי קצה תואמים לדרג הכבל (לא לחבר אביזר של CAT5E על כבל CAT7).

קיימים מתגים מומלצים מאוד של HP עם אחריות לכל החיים, במידה ואתה רוצה להשקיע פחות יש מתגים של TPLINK ,DLINK וכו' שייתנו גם את המענה בצורה מצויינת (אחריות ל 3 שנים).

בהצלחה

פורסם

למה אתה צריך סוויץ מנוהל לבית? סוויץ מנוהל זה לא 200 שקל.

תוודא שאתה באמת צריך כזה דבר לפני שאתה הולך לכיוון הזה.

פורסם
  • מחבר
למה אתה צריך סוויץ מנוהל לבית? סוויץ מנוהל זה לא 200 שקל.

תוודא שאתה באמת צריך כזה דבר לפני שאתה הולך לכיוון הזה.

בעיקרון בגלל זה שאלתי, אבל הבית הוא וילה בעלת שלוש קומות יהיו מצלמות וכל השטויות האלה שמחוברות לרשת כגון טלוויזיות מחשבים ..

עכשיו עשיתי הכל בחיבור קווי ישיר והכל מגיע לארון תקשורת.

עכשיו אני לא יודע מה ההבדל בין מנוהל לחצי מנוהל אני רק רוצה שיענה על הצרכים שלי..

חשבתי לשים של 24 שיתמוך 10/100/1000

פורסם

סוויץ מנוהל אומר שתוכל להגדיר VLAN, הגדרת מהירות ודופלקס לפורט, חיבור ל-SNMP, פרוטוקול נגד לופים ברשת, לאחד פורטים שיעבדו כאחד (צריך להגדיר בשני הצדדים) ואפשרויות אבטחה שונות ועוד ועוד.

סוויץ חצי מנוהל מאפשר לך להגדיר VLAN והגדרות מהירות ודופלקס לפורט. יכול להיות שיהיו עוד כמה אפשרויות בדגמים שונים, אבל העיקרון הוא שיש רק הגדרות בסיסיות.

סוויץ לא מנוהל עובד כפלאג אנד פליי. אין אפשרות ל-VLAN ואני גם לא רואה סיבה שתצטרך את זה בבית לא משנה מה הגודל שלו אלא אם כן יש צורך להגביל גישה בין סוג מסויים של ציוד לסוג אחר או בין קומות. אם אתה מגדיר VLAN צריך גם לוודא שהנתב יוכל לעבוד איתם.

אם כל מה שאתה רוצה לדעת זה מה יענה על הצרכים שלך, פשוט תרשום מה הצרכים שלך ותשאל מה יתאים.

אתה יכול לשים סוויץ עם 24 פורטים של גיגה בלי קשר אם הוא מנוהל או לא.

פורסם
  • מחבר
סוויץ מנוהל אומר שתוכל להגדיר VLAN, הגדרת מהירות ודופלקס לפורט, חיבור ל-SNMP, פרוטוקול נגד לופים ברשת, לאחד פורטים שיעבדו כאחד (צריך להגדיר בשני הצדדים) ואפשרויות אבטחה שונות ועוד ועוד.

סוויץ חצי מנוהל מאפשר לך להגדיר VLAN והגדרות מהירות ודופלקס לפורט. יכול להיות שיהיו עוד כמה אפשרויות בדגמים שונים, אבל העיקרון הוא שיש רק הגדרות בסיסיות.

סוויץ לא מנוהל עובד כפלאג אנד פליי. אין אפשרות ל-VLAN ואני גם לא רואה סיבה שתצטרך את זה בבית לא משנה מה הגודל שלו אלא אם כן יש צורך להגביל גישה בין סוג מסויים של ציוד לסוג אחר או בין קומות. אם אתה מגדיר VLAN צריך גם לוודא שהנתב יוכל לעבוד איתם.

אם כל מה שאתה רוצה לדעת זה מה יענה על הצרכים שלך, פשוט תרשום מה הצרכים שלך ותשאל מה יתאים.

אתה יכול לשים סוויץ עם 24 פורטים של גיגה בלי קשר אם הוא מנוהל או לא.

בגדול זה למצלמות האבטחה ורשת המחשבים בבית

אני רוצה גם לחבר שרת NAS ביתי לא יודע אם זה מצריך משהו מיוחד אבל מעדיף לקנות פעם אחת משהו(סוויץ) טוב מאשר להיתקע עם זה עוד חמש שנים..

פורסם

עד שאולי באמת תצטרך VLAN וכו' (נניח שאנלימיטיד יגיעו אליך ותזמין גיגה סימטרי לצורך שרת אינטרנט בבית), עד אז תשתמש בסויצ' רגיל ולא מנוהל, ואם יגיע הרגע שיהיה לך צורך אמיתי, אז תקנה סוויצ' מנוהל עדכני שיתמוך גם ב 10GIGA.

חבל לקנות חומרה מיותרת שלא תשתמש בה.

גם כבל רשת CAT 6 שמוגדר כרגע כ 1GIGA בפועל הוא יתמוך במהירויות יותר גבוהות כתלות באיכות המקורית שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים