עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח

Featured Replies

פורסם

היי אנשים. קניתי חלקים למערכת מלאה. נשאר לי רק לוח אם.

הרבה פשוט מבלבלים אותי אז אשמח לקבל מכם המלצה ללוח 99x. תקציב פחות קריטי. לא הכי חשוב oc ומשחקים אבל שיהיה חזק ואמין.

i7-5930K

Corsair Hydro Series H105

Crucial Ballistix Sport 32GB

Samsung 840 EVO Serie SSD 1 TB

Western Digital Red 6 TB

Gigabyte GeForce GTX 980

Thermaltake Xaser V

פורסם

הלוחות של ASUS נחשבים לאמינים אבל הם יקרים מאוד.

של MSI תקציבים, כך לפחות בארץ.

ASROCK חברה מתוחכמת ו-GIGABYTE כמיינסטרים.

חלק מהלוחות יקרים בגלל שיש להם תוספות שמיועדות לגיימרים שאולי לא בהכרח תשתמש בהם.

זה ממש לא הסבר מדעי אלא דעתי בנוגע לוחות X99 וגם לא המלצה.

אישית אני הולך על הלוח הכי זול שמצאתי MSI X99S SLI PLUS

פורסם
  • מחבר

שמע, קניתי מחשב חזק ומנסיון כבר נפלתי על לוחות חלשים בעבר.

כסף פחות קריטי מצד אחד, מצד שני אני לא גיימר.

בכל מקרה אני מזמין מאמאזון.

פורסם

אני לא חושב שיש לוחות "חלשים" היום - כל הלוחות כנראה ייתנו לך ביצועים דומים.

מבחינת אמינות - כמעט כל לוח היום מגיע עם 3 שנות אחריות. האם זה מבטיח שהלוח לא יתקלקל? כמובן שלא. יש לציין שהלוחות האלו גם לא ממש מספיק זמן בשוק בכדי שיהיה אפשר לדעת האם יש בעייית אמינות איתם - ראה לדוגמא את המקרה של כונני ה Samsung 840 EVO (יש דיון בפורום כאן) - רק אחרי כמה חודשים טובים שהוא נמצא בשוק התגלה באג בקושחה שלו.

מכיוון שנראה שאתה יודע בדיוק מה אתה צריך (למרות שלא ממש ציינת מה אתה צריך מהלוח מלבד שיהיה "חזק" ואמין), הייתי מחפש לוח את הלוח שנותן כמה שיותר תכונות (פיצ'רים) במחיר הנמוך ביותר (שוב - לא ציינת תקציב). במקרה שלך הדבר העיקרי שהייתי דורש מהלוח הוא שיהיו בו 8 חריצי הרחבה לזיכרון ולא רק 4, אבל יש לשים לב לדברים אחרים כמו מספר וסוגי היציאות השונים שהלוח מציע.

פורסם

בהמהרה יש הבדלים בין לוחות, ואני מדבר על אותו סוג.

פורסם

בגלל שרוב הלוחות הם גם סביבות אותו מחיר ותומכים באותם פונקציות ובערך אותו דבר. אולי שווה לך בכלל לחפש את זה שישב לך הכי יפה במארז.

לי יש את ה Deluxe, לוח שנראה מדהים, תומך במלא שטויות, ו One click overclock, שעובד ממש סבבה.

(וגם בין היחידים שהיה במלאי, אז לפחות בשבילי זה היה Win -Win)

פורסם
בגלל שרוב הלוחות הם גם סביבות אותו מחיר ותומכים באותם פונקציות ובערך אותו דבר. אולי שווה לך בכלל לחפש את זה שישב לך הכי יפה במארז.

לי יש את ה Deluxe, לוח שנראה מדהים, תומך במלא שטויות, ו One click overclock, שעובד ממש סבבה.

(וגם בין היחידים שהיה במלאי, אז לפחות בשבילי זה היה Win -Win)

כנ"ל , כם אני עם הDELUXE , קצת יקר אבל נראה מדהים ומלא במליון פיצ'רים ( אלא עם לדים על כל הלוח זה מה שאתה הולך עליו ואת זה אין לו בכל מקום )

בקשר להזמנה מאמאזון תבדוק שוב כי לוחות אם הם לא ממש שולחים לכאן

פורסם

בקשר ללוח אולי שווה לקנות אותו בארץ. אני קניתי ב 400$ מאמזון + 8.75% sale tax ומשלוחה של 5$ *3.63 = 1600 ש"ח

בפלונטר ראיתי ב ~1900. עוד 300 שקל ולקבל אחראיות טיפה יותר גמישה ומשלוח עד הבית risk free נשמע יותר טוב.

(וגם לא עושה בעיות עם פקידי המכס בנתב"ג :) )

פורסם
  • מחבר

האמת שקניתי איזה 7 חלקים כבר מאמאזון אתמול ואני מקווה שלא יעשו לי בעיות במכס... לא יודע מה החוקים של זה ואשמח לשמוע מכם...

בקשר ללוח, באמת שהם לא נותנים להזמין משם. אני כנראה אמצא משהו כבר בארץ.

פורסם

אני הבאתי איתי הכל במזוודה שחזרתי מקליפורניה, למזלי לא היה אף אחד במכס אז קצת התבאסתי שלא קניתי יותר... :) (מעבד, לוח אם, זכרונות, SSD + 2HDD ועכבר)

את כל שאר הדברים הכבדים יותר הזמנתי מפלונטר בארץ.

אבל בהנחה שהמשלוח שלך יתפס, תצפה לשלם 18% מע"מ וזהו. על חלקי מחשב אין מכס ולא אמורים לבקש ממך להמציא אישורים לא קיימים. (למעט אולי לוחות אם בגלל ה wifi שחלקם תומכים בהם)

פורסם

מצחיק שהמחיר ה"רגיל" של ה gigabyte הוא 4K.. מישהו חיי בסרט שם.

יש לך גם את פלונטר, מבחר לא רע ומחירים טיפה יותר נמוכים.

http://plonter.co.il/products_results.tmpl?command=search&db=^catalog.txt&EQshelfdataRQ=Intel%20LGA2011-v3&cart=141183450511373859〈=heb&price_totalSORT=1&max=300&sortitems=1&price_totalTYPE=num

ופה יש לך השוואה בין כמה לוחות

http://www.bit-tech.net/hardware/2014/09/09/x99-motherboard-group-test-asrock-asus-e/11

לי יש ה Deluxe ומאושר ממנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים