עבור לתוכן

כונן SSD כדיסק שני בנייד!

Featured Replies

פורסם

שלום לכם וחג שמח !

לאחרונה חיברתי את הSSD שלי (EVO 500GB) במקום הCDROM.

הכונן מזוהה ומפורמט וניתן להעביר אליו קבצים.

אמהמאמאהממאמאממממהההה , ברגע שניסיתי להתקין עליו מערכת הפעלה ניתקלתי בסירוב ש"אי אפשר להתקין מערכת הפעלה" (כנראה) על הכונן.

ניסיתי לברר בכמה מקומות והגעתי לסברה שכנראה בגללללללל שזה כונן קשיח שני על המחשב אז המחשב לא יודע להתעסק עם עוד דיסק קשיח שעליו מותקנת מערכת הפעלה.

מה אתם חושבים ?

האם כדאי שפשוט אני אוציא את הדיסק הישן , אתקין מערכת הפעלה ואז אחבר את הישן ואפרמט אותו ? האם יש סיכוי שהSSD לא תומך במערכות הפעלה בכלל ? מה לגבי מבנה הדיסק? GPT או MBR ??

אשמח לעזרה חג שמח אחים שלי!

פורסם

הווינדוס של מיקרוסופט אוהב להיות על הכונן הראשי כשאתה מתקין אותו, אם יש לך קשיח רגיל במקום לקשיחים בלפטופ ו- SSD איפה שהיה כונן הדיסקים פשוט תחליף ביניהם.

לגבי השאלה השניה (GPT - MBR), לצערי אינני יודע לענות.

פורסם

לא ממש מבין בזה, אבל יכול להיות שצריך לחבר את הSSD במקום ההרדיסק, ואת ההרדיסק במקום הCD/DVD-ROM.

פורסם

עדיף שתמקם את ה-SSD במקום הקשיח שכבר מותקן ואת הקשיח תמקם איפה שהצורב ותתקין את מערכת ההפעלה על ה-SSD

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות אנשים!

בכל זאת הייתי רוצה תשובה בקשר למבנה הדיסק, GPT או MBR ??... ממש מבלבל כל העניין הזה כי בחלק מהמקומות כתוב ככה ובחלק ככה.

פורסם
תודה רבה על התגובות אנשים!

בכל זאת הייתי רוצה תשובה בקשר למבנה הדיסק, GPT או MBR ??... ממש מבלבל כל העניין הזה כי בחלק מהמקומות כתוב ככה ובחלק ככה.

תבחר ב MBR. שזה הכי נפוץ.

ההבדלים אם אני לא טועה זה ש MBR תומך בכונן עד 2TB ו - GPT תומך ב 2TB+ .

פורסם
  • מחבר

תודה רבה ! כן אחרי שקראתי יש עוד כמה הבדלים אבל בעיקרון GPT יכול ליצור חלוקה גדולה יותר של מחיצות , אם בMBR אפשר לייצר מכל מחיצה D-Z מחיצות שזה 23 אז בGPT אפשר 128...

סביר שזה לשימוש בכמויות מסחריות של מידע.

פורסם
  • מחבר

אז לכל המעוניינים:

הצלחתי להתקין את הSSD וחיסכון בזמן לרוכשים חדשים :

1. תדאגו שהSSD יהיה במקום הדיסק הראשי.

2. ממליץ לחבר את הHDD רק אחרי שהתקנתם ווינדוס.

3. כדי להתקין ווינדוס לדאוג שבBIOS תחת BOOT יהיה Legacy support ושגם Legacy FIRST. (לא UEFI)

אני יודע שאולי זה ברור מאליו עבור חלקכם אבל לאלה שקצת פחות אני מקווה שעזרתי.

כמו כן צירפתי תמונה של BENCHMARK שעשיתי שנראה לא רע בכלל.

אם יש לכם שאלות טכניות או משהו אשמח לעזור.

הכונן הותקן על מחשב נייד LENOVO

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים