עבור לתוכן

דעה על מפרט ב9K לגיימינג/המלצות+תיקון

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אך לא לגרוע.

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים/וירטואליזציה של סביבות רשת.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMWARE WORKSTATION, (תדיר).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS, MMO, RPG וכו' הכי חדשים.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).29" 2560X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? בינוני, אולי כבד בהמשך אחרי הכרות גבוהה יותר עם הנושא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה, הקנייה תיתבצע מכמה מקומות לחוד ע"פ המלאי/מחיר.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? עד חודש.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? מתוכנן שדרוג של הוספת כרטיס מסך נוסף ב SLI בעוד כשנתיים.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

רשמתי שהרכישה היא עד חודש מכיוון שאני מוכן לחכות חודש לכך שהמחירים לחלקים יירדו מכיוון שכרגע המפרט שאני מציג מטה יקר יותר מהתקציב שאני מעדיף להוציא.

נא לא להמליץ על חלקים יד שנייה!

המפרט שאני בחרתי כולל את החלקים הבאים:

מעבד:

Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray

קירור למעבד:

Corsair Hydro H100i

לוח-אם:

MSI Z97-Gaming 5 LGA1150, Intel Z97, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI,

HDMI

זיכרון:

Kingston HyperX Beast 2x8GB DDR3 2400MHz Kit

כרטיס מסך:

MSI NVIDIA GTX780Ti GAMING 3GB DDR5 384BIT D.DVI/HDMI/DP

HDD:

2TB 64MB 7200RPM SATA III 6GB/s FZEX BLACK WD

SDD:

Sandisk Extreme II SDSSDXP-240G 240GB SSD SATA III

ספק כח:

Corsair 850W 80+ Gold RM850

מארז:

Corsair Obsidian 450D

קירור נוסף:

Corsair Air Series AF120 Red LED Quiet Edition High Airflow 120mm X2

אני מודע לכך שהמפרט יכול להיות מוגזם/לא נכון מסיבות כאלה ואחרות ואני שמח לקבל את דעתכם המקצועית בעניין ובפירוט עד כמה שאפשר.

גם מאוד חשוב לי לציין שאני בונה על כך שמחשב ישרת אותי מעל 5 שנים קדימה (כמובן לא מצפה לביצועים של HIGH/ULTRA במשחקים שייצאו בשנים הללו).

תודה רבה מראש על עזרתכם.

שנה טובה וחג שמח.

פורסם

יצאה סדרה חדשה של כרטיסי מסך מבית נווידיה ובכל מקרה ה 780TI לא משתלם.

למרות הרזולוציה הגבוהה יחסית ה 970 עם 4 גיגה זיכרון יספיק לך בעלות של כ 1900 שקל. זה כרטיס שמראה ביצועים קרובים מאוד ל 780TI.

אני גם לא חושב שכדאי להשקיע עכשיו בלוח וספק תומכי SLI. ניראה לי מיותר, עדיף יהיה להחליף לכ. מסך חדש שבהכרח גם ייתן ביצועים טובים יותר.

אפשר גם להתפשר על קירור אוויר איכותי כמו Noctua 14 שזול יותר מקירור מים וגם מתאים לאוברקלוק מתקדם עד כבד.

פורסם

ע

גם מאוד חשוב לי לציין שאני בונה על כך שמחשב ישרת אותי מעל 5 שנים קדימה (כמובן לא מצפה לביצועים של HIGH/ULTRA במשחקים שייצאו בשנים הללו).

אז אל תנצל את כל התקציב. חלק לחצי(5K~) ותקנה חדש בעוד X שנים/שדרג לפי הצורך.

אתה תהנה יותר מהמחשב לטווח הרחוק.

פורסם
  • מחבר

אני רואה שכבר יצאו כמה 970 על איזה אתה ממליץ? (הכוונה לחברה וכו').

ולגבי הלוח והספק על מה אתה ממליץ?

אפרופו ספקים, איך הספקים של ZALMAN?

תודה

פורסם

כרגע יש את גיגהבייט G1 עם תדר בוסט הגבוה ביותר וגם קירור מעולה. האסוס סטריקס שיגיע בהמשך גם ניראה טוב.

אם אתה בכל זאת מתכנן אוברקלוק כבד יותר כדאי לשקול את ה UD5H שעולה בסביבות ה 1000 שקל:

http://hwzone.co.il/hardwarereviewsmbgigabyte_z97x_ud5h_lga1150/

הספקים המומלצים הם של סיסוניק, סדרות ה S12II, M12II, S12G כשלכרטיס מסך בודד יספיק 550 - 650W. למערך SLI בסביבות ה 850W.

פורסם
  • מחבר

טוב לאחר עוד מ"ס שיקולים ובדיקות, תודה SYSZONE על ההמלצות והכיוון, לדעתי זהו המפרט הסופי, חלק מהחלקים הוזמנו, סימנתי איזה:

מעבד:

Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray - הוזמן.

קירור למעבד:

Noctua NH-D14 CPU Cooler

לוח-אם:

MSI GIGABYTE GA-Z97X-UD5H VGA/DVI/HDMI - הוזמן

זיכרון:

DDR3 8GB HyperX Fury Black 1600MHZ Kingston 1.5v x2 - הוזמן

כרטיס מסך:

GV-N970G1-GAMING-4GD - Gigabyte

HDD:

2TB 64MB 7200RPM SATA III 6GB/s FZEX BLACK WD - הוזמן

SDD:

Samsung 840 EVO 250GB SSD - הוזמן

ספק כח:

Seasonic x-850

מארז:

Corsair Obsidian 450D/650D

קירור נוסף:

Corsair Air Series AF120 Red LED Quiet Edition High Airflow 120mm X2

אני לא בטוח לגבי הספק, לא מצאתי מהדגמים שרשמת ב 850WAT אז בחרתי את הזול יחסית מאותה חברה.

פורסם

הספק מצוין.

אם אתה מתכנן מערך SLI קח 750D שמרווח יותר.

הייתי מחכה עם ה SSD של סאמסונג ביגלל כל נושא הבאג... אבל אם כבר הזמנת אין מה לעשות.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שמהתחלה כיוונתי אליו, אבל חשבתי שעדיף ללכת על MIDTOWER, אז כניראה בכל זאת אני אקח אותו.

אני לא בטוח אם אני אעשה SLI או לא או שבעתיד אשקיע בכרטיס חדש, אבל זאת אופציה שאני רוצה להשאיר אותה פתוחה, לא ידוע מה יהיה בעתיד.

בעקרון יש לי עדיין את האופציה לשנות את ההזמנה, היית ממליץ על עוד משהו להחליף/לשנות?

ונקודתית לגבי ה SSD אני יכול לקחת את ה- intel 530 240GB שהבנתי שגם מאוד מומלץ (למרות שמחיר יותר גבוה ופחות 10GB).

תודה

פורסם

קח Crucial MX100 CT256 משתלם יותר

קשיח של סיגייט הרבה יותר זול ולא נופל מהאחרים. ה Black של WD סתם יקר.

אין צורך להוסיף עוד מאווררים למארז, ה 750D מגיע עם שלושה 140.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים