עבור לתוכן

החלפת כבל החשמל של מלחם

Featured Replies

פורסם

שלום

הזמנתי מלחם מחו"ל שאמור להגיע בקרוב,

ומשום מה המלחם הזה בנוי כך שכבל החשמל שלו כולל רק 2 חוטים,

ועבור ההארקה, יש למלחם חוט נפרד, שלא מסתיים בשקע, אלא מסתיים עם תנין, ומיועד להתחבר לעמדה אנטיסטטית (שאין לי :))

לפי המלצה של 1101, אפשר באמת לנתק מהמלחם את הכבל 2 חוטים + את חוט ההארקה,

ולהלחים לו כבל נורמלי עם 3 חוטים שמביא גם את ההארקה עד לתקע.

השאלה:

אפשר לחפש כבל לא עבה נכון?

ההספק של המלחם הוא עד 60W - פחות ממנורה בייתית מהסוג הישן, אז אפילו כבל "דק" יתאים נכון?

ודבר נוסף: האם אפשר להלחים את הכבל הזה על המלחם עם כל בדיל רגיל? או שצריך בדיל מיוחד בגלל שמלחם זה דבר שמתחמם?

(מנגד החום לא אמור לעבור מגוף החימום של המלחם אל ה-PCB, אז אולי אכן כל בדיל יתאים?)

פורסם

פתח את המלחם ובדוק מה יש שם

אם החוטים מולחמים ישירות ל PCB כנראה שגם אתה תוכל להלחים אותם באותה צורה

אם לא, תשתמש בחיבורי לחיצה

אל תעביר חוטים "רגילים" קרוב לגוף החימום (ובכלל לכל החלק המתכתי של המלחם). אם החוטים הולכים לגוף חימום, תחתוךך את המקוריים במרחק ממנו ותתחבר לחוטים המקוריים

המלחם הוא 60W = 0.25A. הכבל הדק ביותר שאתה יכול למצוא הוא 3x0.5 שיכול להחזיק כ 4-5A

פורסם

אם זה מלחם בעל בידוד כפול, אז אין לו צורך בהארקה בכלל.

חיבור להארקה בשקע לא יתן לך דבר בתחום הESD שלו הכבל הנ"ל מיועד במקור.

פורסם
  • מחבר
אם החוטים מולחמים ישירות ל-PCB

איזה עוד אפשרויות יש חוץ מכך שהחוטים של הכבל מתח יהיו מולחמים ל-PCB?

אם זה מלחם בעל בידוד כפול, אז אין לו צורך בהארקה בכלל.

חיבור להארקה בשקע לא יתן לך דבר בתחום הESD שלו הכבל הנ"ל מיועד במקור.

הממ

אני לא זוכר מי זה היה שהמליץ לי לקנות מלחמים רק עם הארקה,

כשהסיבה היא דווקא חשמל סטטי שיכול לפגוע ברכיבים..

אז אתה אומר שחיבור של זה להארקה בשקע לא פורק את החשמל סטטי מהמלחם?

נערך על-ידי card

פורסם

בהחלט פורקת, אבל הבעיה במלחם היא לא רק המטען העצמי שלו. כשאתה מלחים רכיבים על משטח שאינו אלקטרוסטטי, כל מה שאתה מלחים בעצם יכול להיות טעון.

במקרה של מטען אלקטרוסטטי בציוד שאינו מלחם, דווקא מלחם מוארק יהיה סכנה גדולה יותר, כי המטענים יתפרקו דרכו לאדמה.

פורסם

למטענים סטטיים לא תהיה כל בעיה להיפרק לאדמה גם דרך מלחם שיש לו בידוד כפול - הבידוד מיועד ל 1500V, הוא אינו מבודד במתחים של מטענים סטטיים שיכולים להיות הרבה יותר מזה

הפתרון הנכון הוא למנוע מטען על הדברים שאתה מלחים על ידיי משטח עבודה מתאים ו/או פריקה שלהם ידנית (למשל על ידי נגיעה אם המלחם במוליך אדמה של המעגל לפני שאתה נוגע במוליך אחר)

פורסם

עדיין מיותר לחבר את האדמה שלו להארקה...

פורסם
  • מחבר

אז יוצא מזה שאני בכלל לא צריך לחפש מלחמים עם הארקה?

(למעט דאגה לבטחון האישי :))

הפרט הזה חשוב בגלל שהמלחמים שאפשר להזמין מסין, רובם הכמעט מוחלט בא עם תקע שני מגעים...

נערך על-ידי card

פורסם

ורובם המוחלט יחשמל את המעגל שלך ואותך אם 240V ולא אם חשמל סטאטי

אם זה נכון, אז חיבור הארקה יקפיץ את הפחת.

נערך על-ידי ZiggyMan

פורסם
  • מחבר

קצת הגזמת..

רובם המוחלט לא מקולקלים

פורסם

בהתחלה לא. חלק מהם משתמשים בחומרי בידוד שלא עמידים בטמפרטורה כמו שהם אמורים להיות, במוקדם או במאוחר הם נפרצים או זרם הזליגה עולה

אל תנסה אפילו להשוות אותם למלחמים של תחנות הלחמה, שם המלחם עובד על מתח נמוך מאוד, מופרד על ידיי שנאי שמבודד כמו שצריך ולא תחת טמפרטורות של מאות מעלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים