עבור לתוכן

מה עדיף: כמות זכרון או איכות? (בכ-1400~ ש"ח)

Featured Replies

פורסם

"איכות" זאת לא מילה גסה, אבל יש כאן בלבול בין שני מובנים של איכות.

1: הזיכרון יכול לעבוד מהר מאוד/תזמונים טובים ולהשאר יציב. במקרה הזה, מה שנחשב לאיכותי זה זכרונות כמו PC4000 של OCZ או Corsair אבל גם PC3500 של מושקין שיכולים לעבוד הרבה הרבה יותר מהר מה 433 מגה-הרץ שהם מוגדרים להם. כן, יכול להיות מצב שקונים זיכרון PC4000 והוא לא יציב ב500 מגה-הרץ, כמו כן יכול להיות מצב שזכרון לא יציב בDual Channel.

2: העובדה שכל הזכרונות נבדקים במפעל ואף אחד לא יוצא לשוק כשאין בו אף סקטור דפוק. בשביל לבדוק את זה יש את התוכנה המצויינת memtest86.

בשביל מערכת בלי אוברקלוק אני אעדיף לקחת גיגה של זכרון זול של חברה שיעבוד במהירות הבאס ולא חשובים לי התזמונים. אז כן, הייתי מעדיף CL3 על 2-2-2-6 רק בשביל שיהיה לי גיגה. נכון, ה2-2-2-6 יהיה יותר מהיר, אבל נשאלת השאלה מה יותר מהיר, זיכרון 400 MHZ CL3 או ההארד דיסק? בגלל שזה מה שיתחיל לעבוד עם ה Virtual Memory כשיגמר המקום בזיכרון!

עם אוברקלוק זה יותר מסובך. אני מצאתי בחו"ל גיגה של OCZ PC4200 ב287$ אבל אני לא חושב שיש כזה דבר בארץ. כאן הייתי לוקח רק 512 מגה של זיכרון מהיר, עוד פעם, בלי חשיבות לתזמונים.

• תגובות 33
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הייתי ממליץ לך על המושקינים גרסת ה222 3200 עם הBH6, אמנם ג'יגה שלהם הוא קרוב ל2000 מה שנראה לי שיהיה לך קשה להרשות לעצמך, אבל הם איכותיים ומהירים ותוכל להרים תמהירות שלהם מעל ה400 מה"ז.

ואם אתה ממש, אבל ממש מוכרח ג'יגה של זכרון אז קח את הדבר הכי טוב שנכנס לך בטווח מחירים מכל מה שהציעו מעליי.

פורסם

לא לשכוח שבחלק גדול מהמקרים המעבד בכלל לא מנצל את כל רוחב הפס של הזיכרון כך שלתיזמונים אין משמעות ביום יום

הם באים לידי ביטוי רק במבחני הביצועים

פורסם
  • מחבר

ל-shalbik , אים אני לוקח את המושקין PC4000 אז זה יותר טוב מהPC3200 שהמלצת לי?

בסה"כ התזמונים שלהם יותר גבוהים(של ה-PC4000) אבל הם יותר חדשים ומתקדמים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים