עבור לתוכן

802.11n Dual band לעומת 802.11ac

Featured Replies

פורסם

שלום לכלם,

ישנם ראוטרים כגון TL-WDR3600 או TL-WDR4300, שהיצרן מצהיר עליהם שהם 802.11n Dual band, אבל לא 802.11ac אמיתי.

כיצד ראטורים כאלה יעבדו עם מכשירים שיתמכו ב 802.11ac?

האם התעבורה תהיה מוגבלת למהירות 300mbps בתקן n, או שהחסם העליון יהיה המהירות המשולבת הנמוכה מבין הראוטר והמכשיר בשני התדרים יחדיו?

ובמילים אחרות, מה אני מפסיד בקניית ראטור 802.11n Dual band בכ-350 ש"ח לעומת ראוטר שכתוב עליו במפורש שהוא 802.11ac, ועולה לפחות 450 ש"ח?

פורסם

1. ראוטרים שתומכים רק בתקן N יכולים לשרת קליינטים שתומכים ב-AC - בתקן AC, כמו בכל התקנים, יש תמיכה לאחור בתקנים הישנים יותר.

2. כמובן שאם הנתב הוא בתקן N והמחשב בתקן AC, המהירות המקסימאלית תהיה זו שתקן N מאפשר - כלומר 300Mbps.

3. אתה מפסיד את התמיכה בתקן AC.

אני מציע שתקרא את הסקירה על תקן AC כאן - http://www.netcheif.com/Articles/80211ac/80211ac.htm

פורסם
  • מחבר
1. ראוטרים שתומכים רק בתקן N יכולים לשרת קליינטים שתומכים ב-AC - בתקן AC, כמו בכל התקנים, יש תמיכה לאחור בתקנים הישנים יותר.

2. כמובן שאם הנתב הוא בתקן N והמחשב בתקן AC, המהירות המקסימאלית תהיה זו שתקן N מאפשר - כלומר 300Mbps.

3. אתה מפסיד את התמיכה בתקן AC.

אני מציע שתקרא את הסקירה על תקן AC כאן - http://www.netcheif.com/Articles/80211ac/80211ac.htm

תודה על התשובה, ובכל זאת אתה לא עונה על השאלה שלי.

אני מבין שראוטרים שתומכים רק בתקן N יכולים לשרת קליינטים שתומכים ב-AC.

אני תוהה כיצד (ולא האם) עובדים ראוטרים שתומכים בתקן N במהירויות גבוהות יותר מ 300Mbps מול קליינטים בתקן AC.

אתה אומר שהמהירות המקסימאלית תהיה זו שתקן N מאפשר - כלומר 300Mbps, ובאותה העת אתה מפנה אותי למאמר שבו נאמר במפורש שהמהירות התיאורטית בתקן זה היא "300Mbps 450Mbps

600Mbps".

האם זה אומר שראוטר TL-WDR3600, שתומך רק בתקן N במהירות 600Mbps באמצעות שני תדרים סימולטינית, יעבור מול קליינט בתקן AC במהירות מקסימלית תאורטית של 600Mbps?

וכנ"ל ראוטר TL-WDR4300, שתומך רק בתקן N במהירות 750Mbps (איך זה יכול להיות?) באמצעות שני תדרים סימולטינית, יעבור מול קליינט בתקן AC במהירות מקסימלית תאורטית של 750Mbps?

פורסם

לא עובד סימולטנית בשני התדרים. ראוטר N600 הכוונה היא לראוטר שנותן 300 ב-2.4 ו-300 ב-5 ג'יגה.

כלומר, לא תקבל יותר מ-300 וגם זה בתנאי שהקליינט שלך תומך בשני ערוצי שידור מקבילים.

ה- 750 הוא 300 ב- 2.4 ו- 450 ב-5 ג'יגה.

פורסם
  • מחבר
לא עובד סימולטנית בשני התדרים. ראוטר N600 הכוונה היא לראוטר שנותן 300 ב-2.4 ו-300 ב-5 ג'יגה.

כלומר, לא תקבל יותר מ-300 וגם זה בתנאי שהקליינט שלך תומך בשני ערוצי שידור מקבילים.

ה- 750 הוא 300 ב- 2.4 ו- 450 ב-5 ג'יגה.

אני מצטט מתוך הלינק הראשון שהבאתי:

• Simultaneous 2.4GHz 300Mbps and 5GHz 300Mbps connections for 600Mbps of total available bandwidth

ואז גם הראוטר הזה לא סימולטני?

http://netcheif.com/Reviews/BR-6475nD/BR-6475nD.htm

אותה השאלה נשאלת גם לגביו: האם ראוטר Edimax BR-6475nD, שתומך רק בתקן N במהירות 600Mbps באמצעות שני תדרים סימולטינית, יעבור מול קליינט בתקן AC במהירות מקסימלית תאורטית של 600Mbps?

פורסם

כפי שאמרתי לא. הכוונה היא שהראוטר יכול לעבוד בשני התדרים במקביל, לא הקליינט. הקליינט מתחבר בתדר אחד בלבד.

מול קליינט אחד יעבוד ב-300 בלבד, בהנחה והקליינט תומך.

פורסם
  • מחבר
כפי שאמרתי לא. הכוונה היא שהראוטר יכול לעבוד בשני התדרים במקביל, לא הקליינט. הקליינט מתחבר בתדר אחד בלבד.

מול קליינט אחד יעבוד ב-300 בלבד, בהנחה והקליינט תומך.

הבנתי, תודה רבה.

פורסם

בתקן הAC נוספו גם פיצרים mandatory כמו BF שנהיו כחלק מהסטנדרט ולכן יש שיפור בביצועים לראוטרים של AC. אין טעם לקנות DUAL BAND בכלל כאשר האופציה השניה היא AC מכיוון

שבDUAL אתה מקבל שני רשתות בתדרים שונים האחת 2.4 והשניה 5 שנהן עובדות בתקן N - מהירות של 300.

כאשר אתה עובד בAC אתה מקבל את 5 גיגה בתור התדר עבודה, ובתדר זה היתרון המשמעותי זה שכמעט ואין הפרעות באוויר (משכנים למשל) בגלל שהתדר פתוח על בערך 800 מגה לעומת 2.4 שפתוח על 100 מגה.

היתרון היחידי שאני חושב עליו זה טווח ב2.4 שגדול יותר עקב דעיכה איטית יותר של הגל, אבל עדיין אם הקליטה חלשה בAC ואתה מקבל 1000 מגה אז יש מצב שתשאר עם 300 שזה עדיין טוב מהמקסימום של N - 300.

אני מהנדס בכיר החברת WIFI שמפתחת בארץ אשמח לענות על שאלות.

פורסם
  • מחבר
בתקן הAC נוספו גם פיצרים mandatory כמו BF שנהיו כחלק מהסטנדרט ולכן יש שיפור בביצועים לראוטרים של AC. אין טעם לקנות DUAL BAND בכלל כאשר האופציה השניה היא AC מכיוון

שבDUAL אתה מקבל שני רשתות בתדרים שונים האחת 2.4 והשניה 5 שנהן עובדות בתקן N - מהירות של 300.

כאשר אתה עובד בAC אתה מקבל את 5 גיגה בתור התדר עבודה, ובתדר זה היתרון המשמעותי זה שכמעט ואין הפרעות באוויר (משכנים למשל) בגלל שהתדר פתוח על בערך 800 מגה לעומת 2.4 שפתוח על 100 מגה.

היתרון היחידי שאני חושב עליו זה טווח ב2.4 שגדול יותר עקב דעיכה איטית יותר של הגל, אבל עדיין אם הקליטה חלשה בAC ואתה מקבל 1000 מגה אז יש מצב שתשאר עם 300 שזה עדיין טוב מהמקסימום של N - 300.

אני מהנדס בכיר החברת WIFI שמפתחת בארץ אשמח לענות על שאלות.

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים