עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד עד 3,000

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לקנות מחשב בארץ, לא באילת...

רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה:

* מטרות המחשב? לדוגמה: הרבה אינטרנט, מידי פעם סרטים, הרבה משחקים (קלים) League of Legends בעיקר. וזהו..

* גודל המסך? מעדיף 15.6, אבל גם 14-13 יהיה בסדר

* רזולוציית המסך? לא משנה יותר מידי, מעדיף שהמשחק ירוץ חלק ויהיה באיכות נמוכה יותר, מאשר שיהיה ממש יפה ולא יזוז.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא

* משקל רצוי? לא משנה.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות?

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI

* Bluetooth? לא משנה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא קריטי

* כונן אופטי? לא

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אני מעדיף מחשב בלי

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)

בגדול אני רוצה מחשב שירוץ חלק, לא יתחמם יותר מידי.

אני אשתמש בו גם ללימודים, ז"א, אקח אותו איתי ברכבות וכד'. לרוב אבל הוא ישב בבית על שולחן.

הנה דגם שמצאתי, שנראה לי מאוד משתלם. אני רוצה להוסיף ל8 ג'יגה ראם

http://www.orpc.co.il/items/304987-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-Lenovo-Ideapad-G510-59411654-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%95

מה דעתכם?

פורסם
  • מחבר

הקפצה,

אשמח לחוות דעת על המחשב.

הרחבת אחריות + הרחבת זכרון ל8GB יעלו לי 3250 בערך,

האם עוד שנתיים אחריות שוות לי 350 שקל? אולי עדיף לא לשדרג זכרון, אבל אז הביצועים ירדו, לא?

תודה

פורסם

גם אני בתהליכים לקנות את הנייד הזה, יש לו נתונים מעולים(ובטח שכדאי להוסיף קצת ולשדרג ל- 8GB)

מצטרף לבקשה לחוות דעת ממישהו שהמחשב נמצא ברשותו

פורסם
  • מחבר
תשקול גם את זה:

http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-hp-probook-450-g1-f0y18ea?aff=Zap

עם מסך מט - כך שלא יהיו לך השתקפויות בעת השימוש ובמיוחד בנסיעה ברכבת.

במחשב שהצעת יש מעבד חלש יותר, דיסק קשיח קטן יותר (לא קריטי), ולא מצאתי אפשרות להוסיף זכרון או להרחיב אחריות באתר..

בנוסף, הוא יקר יותר.

הכרטיס מסך שלו אבל קצת יותר טוב, והמסך שלו מט.

זה טריידאוף משתלם?

תודה :-)

פורסם

כמחשב, ה-HP הוא מחשב מסדרת "סמי" עסקית, ככה שאולי יש לו מעבד יותר חלש (לא מאוד משמעותי בשביל השימושים שלך), אבל הוא עמיד יותר ויתמודד יותר טוב עם משחקים (גם קלים וגם יותר כבדים).

יש אפשרות להוסיף זיכרון בעצמך (פעולה שכוללת שחרור של כמה ברגים, הכנסת הזיכרון וסגירה של אותם כמה ברגים) - פעולה שאינה מסירה אחריות. סטיק זיכרון של 4GB מסוג DDR3L (הסוג שאתה צריך בשביל המחשב הזה) עולה סביבות ה-200 שקלים.

הרחבה ל-3 שנות אחריות תעשה מול נותני השירות (חפש בגוגל "שירות HP ישראל", זה נחשב למחשב עסקי) וצריכה לעלות 300 שקל ל-3 שנים.

פורסם
  • מחבר
כמחשב, ה-HP הוא מחשב מסדרת "סמי" עסקית, ככה שאולי יש לו מעבד יותר חלש (לא מאוד משמעותי בשביל השימושים שלך), אבל הוא עמיד יותר ויתמודד יותר טוב עם משחקים (גם קלים וגם יותר כבדים).

למה הוא יתמודד יותר טוב עם משחקים?

ההבל בין הכרטיסים הגרפיים לא גדול, אבל בין המעבדים יש הבדל יחסית משמעותי יותר.

המחשב HP יקר יותר בכ-250 שקל.

אני לא מכיר מסך מט מול מבריק.. לא יודע איך זה נראה, כמה זה משפיע?

זה לא שאני אשחק באמצע הרכבת ואצטרך לראות כל פיקסל...

(אני נוטה לכיוון הlenovo שהצעתי.. :P )

תודה!

פורסם

מסך מבריק זה מסך שכל מקור אור הכי קטן משתקף עליו. זה סיוט לעבוד עליו בחוץ (לצורך העניין גם ברכבת) או בכל מקום בו יש תאורה חזקה (כמו באולם הרצאות בו יש תאורה חזקה). מסך מט אינו משתקף אבל פחות נעים לעין בעיקר בתחומי המולטימדיה (משחקים, סרטים).

ה-HP מסדרה עסקית וככזה הוא יותר עמיד ו"נייד" (גם מבחינת גודל ומשקל ובעיקר מבחינת עמידות לטלטולים ונשיאה).

פורסם

הלנובו "בסיסי" במלוא מובן המילה.

אכן כפי שרשמתי הפרש הביצועים בין כרטיסי המסך לא גדול.

עם מסך מבריק - אתה לא תראה את המסך כי מרוב אור/שמש הוא יהיה כמו מראה וישקף כל דבר. מסך מט יאפשר לך לצפות במסך בצורה נוחה יותר ואשכרה לראות משהו במסך.

פורסם
  • מחבר

אז ההבדל המשמעותי היחיד הוא המסך, נכון?

ואת ההוספה של הזכרון אני אעשה לבד?

למה הHP לא 'בסיסי' במלוא מובן המילה?

:)

עריכה:

שמתי לב גם שהזכרון פחות מהיר בHP...

הוא 1.3 לעומת 1.6 בLENOVO

פורסם

1. ההבדל המשמעותי הוא יותר ממסך. זה איכות הרכבה, ה-HP יותר "מחשב" ויותר בנוי לנשיאה מאשר הלנובו. הוא שייך לסדרה עסקית (למרות שהיא הסדרה הכי "נמוכה") וככזה מקבל שירות עסקי (ייתכן שזה יתרון, בינתיים אין לי ניסיון עם השירות של HP וטוב שכך).

2. את ההוספה של הזיכרון אתה עושה לבד.

3. אין שום משמעות להבדל בין 1.3 ל-1.6.

פורסם
  • מחבר
1. ההבדל המשמעותי הוא יותר ממסך. זה איכות הרכבה, ה-HP יותר "מחשב" ויותר בנוי לנשיאה מאשר הלנובו. הוא שייך לסדרה עסקית (למרות שהיא הסדרה הכי "נמוכה") וככזה מקבל שירות עסקי (ייתכן שזה יתרון, בינתיים אין לי ניסיון עם השירות של HP וטוב שכך).

2. את ההוספה של הזיכרון אתה עושה לבד.

3. אין שום משמעות להבדל בין 1.3 ל-1.6.

קודם כל תודה רבה!

אני חושב שאעדיף את המסך מאט, לפי מה שהבנתי זה שיפור גדול.

ההבדל בין המעבדים לא קריטי לי, וגם ככה זה i5 יחסית חזק.

אתה מכיר אתר לקנות זכרון מתאים לי במחיר טוב?

אשמח מאוד ללינק :)

תודה רבה!

פורסם

כל זיכרון 4 ג'יגהביית מסוג DDR3L יתאים. צריך לעלות 200 שקל, וזה לא כל כך משנה מה היצרן.

פורסם
  • מחבר

טוב אז עדכון:

התקשרתי לחברה להזמין את המחשב, והבחור שדיברתי איתו אמר שבמחיר הזה אני יכול למצוא מחשבים טובים יותר.

אני רוצה לדעת אם הוא אמר בגלל אינטרסים של החנות, או שבאמת לדעתו יש מחשבים טובים יותר באותו מחיר עבורי (אינטרס של החנות גם שהלקוח יהיה מרוצה, לא?)

בקיצור, הוא המליץ לי על מחשב מסדרת THINKPAD, אמר שהם מחשבים הרבה יותר עמידים, לאורך זמן. בגלל זה הם גם יותר יקרים ממחשבים אחרים עם מפרט דומה.

הוא הציג לי את הדגם הזה:

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=14648

ראיתי שני הבדלים במבפרט לטובת הHP.

אז שאלתי אותו לגבי הi3, אם הוא לא חלש יותר מהi5. והוא אמר שההבדל זניח: שניהם למעשה dual-core שמדמים ארבע ליבות. בCPU-BOSS ההבדל היה חצי נקודה, בעוד בין הi5 לi7 המקורי שרציתי להזמין (lenovo g510) היה נקודה שלמה.

בנוסף, הכרטיס מסך שהוא הציע נראה חלש יותר מהHP, הוא אמר שההבדל מאוד לא גדול, אבל בגלל שבHP יש רק 1GB בכרטיס מסך ובTHINKPAD שהוא הראה יש 2GB, אז הTHINKPAD יחזיק משחקים יותר טוב.

טענה נוספת שהייתה בעד הHP היא שהמסך מט... הוא שאל אם עיקר השימוש יהיה בבית או ברכבת (נתתי רכבת כדוגמא), ולמעשה הוא אמרה לי שבמיוחד כי אני רוצה משחקים - עדיף לי מסך מבריק, כי רואים יותר טוב. (נשמע הגיוני..)

אז בכלל אני לא חושב שכדאי לי להוציא יותר כסף על מסך מט, אני לא אקבל תועלת ממנו כמעט.

אז לקחתי את מה שהוא אמר, וניסיתי למצוא מחשב ביניים, והגעתי לזה:

http://night-net.net/items/331510

מה דעתכם?

אשמח לתשובה מהירה!

תודה רבה!

(מזכיר, זה המחשב המקורי שרציתי בהתחלה: http://night-net.net/items/301209)

שחכתי גם להגיד שהדיסק הקשיח פה מהיר יותר, ובכלל המסך גם כן מט.

עריכה:

אין את הThinkpad e540 לאף אחד במלאי...

מה לגבי זה? http://www.megabuy.co.il/product/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-asus-r510lb-xx126h--x550-%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A1?aff=Zap

או זה (תתעלמו מהמחיר - 3,000 שקל)

http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=5457&perur=

פורסם

1. בשני המקרים מדובר במחשבים "עסקיים" אבל מהסדרות הכי זולות של העסקיים. אי אפשר לומר מי משניהם עמיד יותר לאורך זמן (סה"כ זה פר דגם, לפעמים יש נפילות לכל אחד מהיצרנים) ואין שום סיבה להאמין שה-HP יחזיק פחות מהלנובו.

2. ה-I3 חלש משמעותית מה-I5. נכון, שניהם כפולי ליבה עם 4 threads, אבל באותה מידה גם מעבדים כפולי ליבה מלפני 5-6 שנים היו כאלה, ואתה לא תתווכח איתי שהם חלשים הרבה יותר, נכון?

3. אין שום קשר בין הזיכרון המוקצה לכרטיס המסך לבין הביצועים. עם זאת, המוכל צודק (ומכל הסיבות הלא נכונות) - בפשטות, ה-740M חזק יותר מה-8750M.

4. גם ללנובו יש מסך מאט... המוכר לא יודע מה הוא מוכר? בכל מקרה, מסך מבריק אכן יותר נעים לעין, אבל מספיק התאורה הכי חלשה עליו ותראה את הפרצוף שלך על המסך. בתור אחד שעשה את המעבר (למרות שאני משתמש בו מידי פעם ברכבת, רוב השימוש במקומות סגורים) - הבדל עצום ששווה כל שקל.

האסוס X550 חלש משמעותית משאר המחשבים (מעבד חסכוני בחשמל) בעוד הביקורות על הטושיבה לא מדהימות (למשל, מתחמם מאוד).

בסה"כ, ה-E540 שמצאת עם ה-I5-4200M הוא אופצי המצוית - אבל כמו שאמרת, אין במלאי. לכן ה-HP עדיף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים