עבור לתוכן

התייעצות בקשר למחשב נייד לעבודה תקציב כ-3500 ש"ח באילת

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות כבדות, הרבה crawlers שרצים במקביל, עיבוד של קבצי מידע בגדלים של מספר ג'יגות עם יותר מדי טאבים פתוחים ברקע.

* גודל המסך? 17.3 אינץ' האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא יודע כל כך מה ההבדל, משהו שירגיש כמו מסך רגיל של מחשב (יש לי samsung bw2233 אם זה עוזר איכשהו).

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מניח ש FHD

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה, לא חובה מוארת אבל זה לא יכול להזיק אם היא באה ככה.

* משקל רצוי? לא קריטי, הולך לשבת בעיקר על שולחן במשרד ופעם בכמה חודשים לטייל איתי.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא קריטי, יהיה מחובר לחשמל רוב הזמן.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא משהו יוצא דופן חוץ מ HDMI ו - USB3

* Bluetooth? לא נחוץ

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) ראיתי שמחירים של ניידים עם SSD קופצים משמעותית אז אני חושב שלא תהיה לי בעיה לקנות נייד עם HDD ובעתיד להחליף ל-SSD. אם יש אפשרות לגם וגם זה יהיה אידיאלי.

* כונן אופטי? צורב

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, היו לי חוויות לא נעימות עם טושיבה ואסוס אבל זה לא מעיד על שום דבר.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) ללא מסך מגע/מסתובב, זה מיותר עבורי לחלוטין.

ראיתי את "17.3 Lenovo IdeaPad Z710 59420189 באייבורי. המחיר שלו באילת הוא 3550 ש"ח (יש עליו הנחה נוספת של כ-130 ש"ח בחנות) ולמראית עין הוא נראה מעולה, במיוחד המעבד החזק ( i7-4710MQ) אבל אני לא מבין גדול בתחום.

תודה לעוזרים

פורסם
  • מחבר

משום מה זה לא נותן לי לערוך את ההודעה והאייקון של פייסבוק מסתיר את הכותרת.

מחיר: עד 3500 שקל באילת

פורסם

הביקורת על ה-Z710 בינונית ביותר, עם דגש על מסך בינוני מינוס. מצד שני, זה המחשב היחיד שעומד בתקציב שלך.

אפשר לשאול למה מחשב 17"? בסה"כ מדובר במחשבים גדולים ומסורבלים. אם הוא גם ככה יהיה נייח רוב הזמן, למה לא לרכוש מחשב בעל מסך 15" ולחבר אותו למסך חיצוני, או פשוט לרכוש מחשב נייח?

פורסם
  • מחבר

יש מספר דגמים שונים ל Z710, ראיתי ב-NEWEGG ביקורות חיוביות למדי לדגם הספיציפי הזה אז אשמח לקרוא את השליליות שמצאת.

אני כן הולך לקחת אותו איתי פעם בכמה חודשים, בעיקר ממדינה למדינה כך שנייח לא יסייע לי הרבה. 17" פשוט כי זה יהיה לי הרבה יותר נוח לעבוד איתו בהנחה שאין מסך חיצוני.

כך או כך, אשמח גם לקבל המלצה לנייד עם מסך 15.6 שמתאים לצרכים שלי רק קח בחשבון שהמשקל באמת לא מהווה פקטור רציני פה (כמובן שעד גבול הסביר).

תודה על הנכונות לסייע

פורסם

http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Z710-59393211-Notebook.110159.0.html למשל.

שמע, אם כל מה שאתה צריך זה כוח עיבוד והשאר לא משנה, אז כנראה הוא, או אחיו הקטן יותר (Z510) הם הפתרון הכי טוב בתקציב שלך (ואז ממליץ ללכת על ה-15" - גם כי פרקטית הרבה יותר נוח לסחוב אותו, וגם כי יש לו מסך ברזולוציה גבוהה יותר).

אם אתה יכול להתפשר על כוח העיבוד (משמעותית) אז הייתי הולך עם ה-FLEX 2 15.

נערך על-ידי Yoav

פורסם

אממ.. בביקורת זה HD, בחנות למכירה הדגם שהוא רוצה זה FHD - כך שאין הבדל ברזולוציה.

פורסם
  • מחבר
http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Z710-59393211-Notebook.110159.0.html למשל.

שמע, אם כל מה שאתה צריך זה כוח עיבוד והשאר לא משנה, אז כנראה הוא, או אחיו הקטן יותר (Z510) הם הפתרון הכי טוב בתקציב שלך (ואז ממליץ ללכת על ה-15" - גם כי פרקטית הרבה יותר נוח לסחוב אותו, וגם כי יש לו מסך ברזולוציה גבוהה יותר).

אם אתה יכול להתפשר על כוח העיבוד (משמעותית) אז הייתי הולך עם ה-FLEX 2 15.

היי יואב ו- Chevy, בביקורת מתייחסים שם לדגם שונה של ה Z710 מזה שאני הבאתי עם מפרט אחר (כנ"ל לגבי אחיו הקטן).

הדגם שנתתי לינק אליו בהודעה הראשונה (Lenovo IdeaPad Z710 59420189) כולל:

מעבד: i7-4710MQ

מסך: " 1920x1080 LED 17

מאיץ גרפי: :NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB

זכרון: 8GB DDR3

דיסק קשיח: 1TB 5400RPM + 8GB SSHD Cache

ושאר המפרט די סטנדרטי..

פורסם

זה אותו דגם, כך שמשום מה פרמטרים כמו מארז, חימום ועוד יהיו רלוונטיים.... תסנן :P

בחיים לא תמצא ביקורת על דגם 1:1 למה שנמכר בחנויות, תמיד יהיה שינוי בפרמטר זה או אחר.

פורסם
  • מחבר

אוקי, זה הופך את הסקירה הזו למאוד רלוונטית.. קראתי את כולה והיא לא רעה בכלל, על אחת כמה וכמה כשיש כמה פרמטרים שקיבלו שדרוג במפרט של אייבורי.

יש לך המלצה לאלטרנטיבות כלשהן או שלדעתך זה המיטב שאני יכול להשיג בתקציב שלי עבור השימושים שלי?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון מבאס

קיבלתי את הלפטופ היום לאחר שהוא נקנה עבורי שלשום באילת.

הפעלה ראשונה - BOOT נכשל עם הודעת שגיאה EFI Network 0 for IPv4 (54-BE-F7-53-1F-14) boot failed

אחר כך כנ"ל עם IPv6

לאחר בדיקה קצרה בפורום של לנובו הגדרתי בביוס boot מהכונן הקשיח לפי המלצות של התמיכה שלהם, דבר שגם כן נכשל ונתן את השגיאה הבאה:

Intel UNDI, PXE-2.0 (build 083)

copyright 1997-2000 Intel Corp.

For Atheros PCIE Ethernet Controller v2.1.1.2(09/06/12)

Check cable connection!

PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM

ניסיתי עוד המלצה שלהם לעשות safe boot אבל זה גם כן נכשל וגרר את המערכת ללופ של ריסטרטים.

בלית ברירה ניסיתי להשתמש ב OneKeyRecovery שלהם, מה שגרם למחשב להשמיע קולות מוזרים (צרצור שכזה) במשך 5 דקות אשר בסופן נפתח תפריט ממנו בחרתי system recovery מה שהסתיים בעוד שגיאה וצרצורים.

אני מבואס עד עמקי נשמתי, יש לי טיסה בשישי בלילה וסמכתי על המחשב הזה שישרת אותי לעבודה במהלך השהות בחו"ל (שהיא אמנם רק שבועיים אבל עדיין).

לא יודע אם זה יעזור למישהו, אבל מקריאה בפורום של לנובו יש להרבה מאוד אנשים תלונות על בעיות דומות בהפעלה הראשונית..

חג שמח

פורסם

אם זו הפעלה ראשונה אולי שווה לפנות לאחריות למימוש אחריות על המחשב בתור מחשב שהגיע לא תקין אליך.

ממה שרשום בשגיאה זו בעיה בכרטיס הרשת האלחוטי של המחשב.

שווה לפתוח את התא גישה לבדוק איך הוא מחובר, להוציא ולהכניס אותו חזרה ולוודא את תקינות חיבור כבלי האנטנות.

אולי אפילו לנסות להעלות את המחשב ללא הכרטיס רשת.

csm_IdeapadZ710_Wartungsfach_8abd946e9d.jpg

פורסם
  • מחבר

זה לא משהו שיגרום לאחריות לפוג?

פורסם

לא.

יש 3 ברגים בתחתית הבסיס שמחזיקים את הדלת גישה.

מקריאה נוספת בפורומים - יש המדווחים שאולי הדיסק קשיח פגום.

כמו כן, תבדוק שוב ב-BIOS שלא רשום שם:

boot from PXE - לבטל את זה.

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את האופציה הזו מוקדם יותר וזה עדיין נכשל בבוט, הוא כל הזמן מדלג על הכונן הקשיח או נכנס ללופ אינסופי של ריסטרטים.

פורסם
  • מחבר

אני אחזיר אותו לחנות וגמרנו, זה חסר תכלית לעשות לו כל כך הרבה troubleshooting כשהבעיות הן מההדלקה הראשונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים