עבור לתוכן

מספר שאלות בנוגע לחיבור כונן HDD ע"י מתאם SATA-USB

Featured Replies

פורסם

יושבים לי בבית כמה כונני HDD ישנים שאני עדיין רוצה לשמור גישה למידע שלהם (לעתים די רחוקות).

לצורך העניין הזמנתי מeBay מתאם SATA-USB פשוט ( http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-to-IDE-SATA-2-5-3-5-HD-HDD-Adapter-Converter-Cable-Cord-Brand-New-/181266066009?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item2a344caa59 ) .

רציתי לשאול אם יש איזשהם סיכונים בחיבור כזה, והאם צריך לנקוט בזהירות כלשהי כשמחברים את הכונן בצורה הזו (מבחינת חשמל וכו').

שאלה נוספת היא-

את אחד הכוננים הרכבתי בתוך המחשב הנייח שלי, אבל ההרכבה לא צלחה ב100%, וכרגע הכונן מחובר אבל יושב קצת באלכסון. האיזון של הכונן קריטי או שזה לא משנה?

תודה לעונים.

פורסם

מה שהזמנת מאיביי הוא לא מוצר מושלם. הוא לא כולל חיבור חשמל.המיקום של הכונן לא קריטי כל עוד הוא יציב, אבל אולי עדיף שיהיה ישר.

פורסם

לגבי המתאם הזה:

אני לא ממליץ עליו בשיט. הרבה סרטים אכלתי מהמתאמים הזולים האלה.

אני בדרך כלל ממליץ על משהו קצת יותר איכותי (עם מחיר גבוה יותר מן הסתם אז תשקול את ההשקעה)

יהיו אנשים שיגידו לך שאף פעם לא היה להם בעיות איתם. לי כן היו בעיות והרבה.

לגבי המיקום של הכונן.

גם פה יש חילוקי דעות לגבי כל מיני מיתוסים בין אם כונן צריך לשבת, לעמוד, אלכסון, וכו'...

אני לא חושב שצריכה להיות עם זה בעיה. כל עוד הכונן עומד יציב (כמו שגימל אמר).

השאלה היא כמה הוא באלכסון. כי כשהוא באלכסון קשה יותר לייצב אותו.

והשאלה השניה היא למה הוא באלכסון? הוא לא נכנס למסילה כמו שצריך? תוציא ותכניס שוב

הכבלים לא מגיעים? תקנה כבלים קצת יותר ארוכים זה לא כבלים יקרים.

אם זה סיטואציה שקשה לתאר במילים גם תמונה תעזור.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם.

קניתי גם חיבור חשמל בנוסף, אבל אני לא הולך להשקיע עוד כסף בדבר הזה (זה כנראה יהיה שימושים די חד פעמיים). כל עוד זה יעבוד אז אני מבסוט.

לגבי החיבור אני אבדוק את העניין שוב כשאהיה ליד המחשב ואולי אעלה תצלום.

באופן כללי אם אין בזה בעיה קריטית אז אני בסדר עם זה.

שוב תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים