עבור לתוכן

טלפון שאבד, כנראה אצל מישהו שאני מכיר. מה ניתן לעשות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודש ושבוע (ה6 באוגוסט ,יום רביעי) איבדתי את הנקסוס 5 שלי באיזור אולם הספורט בו אני מתאמן (קבוצת כדוריד). חזרתי לאולם כמה פעמים כדי לחפש בתוך האולם ואיזור החניה , מה שלא עזר והתחלתי להשלים עם העובדה שהמכשיר הלך. השירות של גוגל Android device manager זיהה כי פעם האחרונה שהמכשיר היה מחובר לרשת היה אותו היום, אך המיקום לא זוהה.

בשישי הגעתי לאימון והציגו בפניי שחקן חדש בקבוצה, שחקן שעלה לארץ לפני מס' שבועות..ישבנו בחדר הלבשה וראיתי ש"גם" לו יש נקסוס 5..לא חשדתי לרגע(אולי מתמימות, או מההשלמה עם המצב..אולי מהמחשבה על ה1+1 שהזמנתי באותו היום.. אולי צירוף מקרים..בכל זאת מכשיר מוצלח שהפך להיות די פופולרי).

הערב (15.09)ישבתי עם השחקן ואמרתי לו שראיתי שיש לו נקסוס 5, שבדיוק לפני חודש איבדתי אותו..פתאום, הוא מגלה שהוא מצא אותו ברחוב. מיד שאלתי איפה הוא מצא אותו וכי איבדתי אותו באיזור האולם שבו אנחנו מתאמנים. הוא גמגם משהו כמו "חבל שאבד לך.." התחמק או שלא שמתי לב בדיוק למילים שלו. השחקן הזה הגיע לקבוצה יום אחרי שאיבדתי את המכשיר(יום חמישי ה07.08) , באימון שלא נכחתי בו. כלומר במידה והוא אכן מצא אותו אז היה יום שבו יכל לטעון את המכשיר ולפרמט אותו.

בהיותי לא הבן אדם הכי אסרטיבי וגם כי הייתי בהלם , לא המשכתי לשאול שאלות מאשימות ופשוט הלכתי וסיפרתי לחבר קרוב.

עכשיו, סביר להניח שהטלפון לאחר פרמוט ואני לא אמצא בו חשבונות או תמונות שמקושרים אליי.

יש איזו שהיא דרך לקשר את המכשיר לחשבון הג'מייל הראשי שהפעיל אותו, אולי שמות משתמשים, סיסמאות ששמורים בתיקיות מסוימות..? כי כרגע אין לי איך להוכיח שזה אכן המכשיר שלי, למעט צירוף המקרים היוצא דופן.

אני אצטרך לפנות אליו ביום רביעי הקרוב באימון זה בטוח (לא יודע איך אעשה זאת בצורה מנומסת, מצד שני לא להחזיר טלפון לבעלים שלו כאשר זיהוי הבעלים לוקח בדיוק חצי דקה זה גם לא הכי מנומס).

אני רק צריך למצא דרך שאני אוכל להראות שהנה המכשיר אכן שלי...

אשמח אם יש לחברי הפורום איזו עצה/תובנה שיכולה לעזור.

תודה מראש,

ולילה טוב.

פורסם

מחשבה לא מבוססת :

אין לך קבלה ועליה מספר מוצר ?

- - - תגובה אוחדה: - - -

אולי לקחת אותו לבית עסק שמתמחה בשחזור נתונים .. (אם כי יש כאן הרבה בעיות ..)

סימן זיהוי מיוחד ?

להבא : אני השארתי סימן צריבה בתוככי המכשיר שלי , שעשיתי עם מלחם קטן של אלקטרונאי ..

פורסם

בדרך כלל חנויות סורקות את הסיריאל של המכשיר על הקבלה (על מנת לדעת האם הקבלה תואמת למוצר המקולקל שישלחו אליהם).

תבדוק אם עדיין יש לך את הקופסא - גם שם כתוב מספר סידורי או IMEI לפחות. אולי נשארה לך מדבקה עם המספר.

אין לך ברירה, או שתשלים עם המצב או ש"תגנוב" את זה ממנו לכמה דקות, תפתח את המכשיר ותבדוק את הסיריאל שנמצא בד"כ ליד הסוללה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על תגובות בשעה כה מאוחרת.

מצאתי את הIMEI, מקווה שהוא לא שונה בינתיים.

פורסם

היי,

לא מאמין שהוא נגע ב IMEI פשוט תבקש ממנו לראות האם זה אותו מספר ותסביר לו שככל הנראה המכשיר שייך לך.

דרך אגב,

אני עובד בתחום החקירות והבטחון.

על פי הנתונים שמסרת פה אני מעריך ב-90% שהמכשיר הזה אכן שלך וכאשר תבדוק את המספר תגלה שזה באמת הוא.

אל תתעמת איתו או משהו, תעשה הכל בצורה חברית ונעימה.

עם זאת, לאחר שתגלה שזה באמת המכשיר שלך תספר על כך למנהל/מאמן הקבוצה.

דרך אגב,

כשהתקשרת למכשיר לאחר שאבד לך, האם הוא צלצל?

כמה זמן לאחר שאבד לך המכשיר כובה ולא צלצל יותר?

בהצלחה, תעדכן....

נערך על-ידי taltola

פורסם
  • מחבר

ביום האבידה הגעתי לאימון עם סוללה ממש חלשה כשהמכשיר על מצב רטט (לא יותר מ10% בטריה), כשגיליתי שהוא לא בתיק כמובן התקשרתי והיה צליל חיוג אבל אחרי כחצי שעה - שעה של ניסיונות הוא בטח כבה..

פורסם

נו יש חדש?היה אימון? יצא לך לבדוק האם זו אותו IMEI ?אני במתח...

פורסם
  • מחבר

קיצקץ, הסיפור פחות עסיסי ממה שהיה אמור להיות, כנראה לא שמעתי נכון את הבחור (אולי שמעתי מה שקיוותי לשמוע) והוא טוען שהוא קנה אותו ולא מצא כמו שחשבתי ששמעתי/הבנתי.

אני עדיין חושב שהסיפור שלו לא מריח טוב, אבל אין לי שום דבר ביד.

מה שכן, אני אנסה לשמור על הדברים שלי יותר טוב בעתיד.

תודה רבה על העצות והנסיון לעזור.

פורסם

אם הוא קנה את המכשיר, אז לא תהיה לו בעיה להראות לך את ה- IMEI שלו. בקש ממנו להכנס לחייגן הטלפון ולהקיש כוכבית סולמית אפס שש סולמית, ותבדוק אם המספר תואם למספר ה- IMEI שברשותך (על הקבלה או על הקופסה של המכשיר שקיבלת).

פורסם
קיצקץ, הסיפור פחות עסיסי ממה שהיה אמור להיות, כנראה לא שמעתי נכון את הבחור (אולי שמעתי מה שקיוותי לשמוע) והוא טוען שהוא קנה אותו ולא מצא כמו שחשבתי ששמעתי/הבנתי.

לחלופין, אולי הוא פשוט לא רוצה להחזיר לך אותו ולכן משקר...... :rolleyes:

פורסם

מצטער להגיד, אבל זה באמת נשמע מסריח.

אתה אומנם בבעיה מסויימת מפני שלבקש לראות את מספר ה-IMEI יכול להראות מעט בעייתי ולקבל תגובות בסגנון: "מה נראה לך שאני גנב?" וכל מיני התחמקויות לא נעימות אחרות.

עם זאת, במידה ולא תראה את המספר לעולם לא תדע האם זה המכשיר שלך.

בכל מקרה אל תגיע למצב של תוקפנות או חלילה אלימות, תנסה לפנות בצורה נעימה.

לצערי הייתי מהמר שהמכשיר שלו הוא כן המכשיר שלך.

בנוסף, לדעתי הוא לא יאפשר לך לראות את המספר בכל מיני תירוצים עלובים.

לשיקולך.

נערך על-ידי taltola

פורסם

תגיד לו שנתקעת בלי טלפון\סוללה מתה ואתה צריך שניה לעשות שיחה...

פורסם

בקש ממנו יפה לבדוק את ה- IMEI, אם הוא יסרב בכל תוקף. תפוס אותו עם כמה חברים, קח לו את המכשיר ובדוק את ה- IMEI. אם המכשיר שלך, תשאיר אותו אצלך ולך לדווח ישר למורה/מנהל וכו', אם המכשיר לא שלך תבקש ממנו סליחה ומחילה ותסביר לו שההתנהגות המוזרה שלו גרמה לך לפעול כך. אתה יכול גם לפנות מההתחלה למורה/מנהל, אני אישית הייתי פותר את זה לבד. שים לב לא לתת לו להבין שאתה הולך לקראת צעד כזה כי הוא עלול להחביא את המכשיר עד יעבור זעם, ולומר שהוא איבד אותו או משהו בסגנון.

נערך על-ידי LazyCat

פורסם
בקש ממנו יפה לבדוק את ה- IMEI, אם הוא יסרב בכל תוקף. תפוס אותו עם כמה חברים, קח לו את המכשיר ובדוק את ה- IMEI. אם המכשיר שלך, תשאיר אותו אצלך ולך לדווח ישר למורה/מנהל וכו', אם המכשיר לא שלך תבקש ממנו סליחה ומחילה ותסביר לו שההתנהגות המוזרה שלו גרמה לך לפעול כך. אתה יכול גם לפנות מההתחלה למורה/מנהל, אני אישית הייתי פותר את זה לבד. שים לב לא לתת לו להבין שאתה הולך לקראת צעד כזה כי הוא עלול להחביא את המכשיר עד יעבור זעם, ולומר שהוא איבד אותו או משהו בסגנון.

עם המלצות כאלה הוא עוד עשוי למצוא את עצמו במעצר...

תנסה לפנות למאמן/מנהל ולבקש ממנו שידרוש מאותו בחור להציג את ה-IMEI בפניך. עוד אופציה זה לנסות לפנות למפעילה סלולרית ולבקש חסימת IMEI. אבל לדעתי זה תופס רק לגבי הרשת הסלולרית שבה אתה לקוח.

פורסם

בקש מהמפעילה את הimei שהיה לך ביום האבידה. הם שומרים אחורה את כולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים