עבור לתוכן

מחירים האוזניות בארץ פשוט בדיחה.

Featured Replies

פורסם

אני גם רוצה להוסיף שיש בעיה של היצע בארץ, אין אוזניות פרימיום של סוני, אין אוזניות של דנון (ובכלל אין יפניות "אקזוטיות"), אין hifiman ואין audeze LCD (חלק מטורף בשוק ה-HI FI האמיתי) וכמו כן קשה מאוד למצוא אוזניות אין-איר עם עלות-תועלת גבוהה של חברות כמו JVC ופנסוניק ב-20-30 שקל שזה דבר שאתה קונה בסופר בארה"ב וממשיך עם היום שלך.

אין מה לעשות, מדינה מפגרת. אנשים קונים באינטרנט ב-5 מיליארד מארה"ב וסין והמספר הזה רק יעלה ויעלה (ועוד לא דיברנו על מה שאנשים קונים כשהם בחופשה בחו"ל,דרך דודים בחו"ל וכו').

אני צופה העלאה מטורפת במיסי ייבוא, הממשלה פה מבינה שיש פה גרעין גדול של אנשים שלא יברחו מהארץ והיא תנצל את זה.

• תגובות 34
  • צפיות 6.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן נפלא, 5000 ש"ח לאוזניות של 3700 ש"ח וגם זה מאיזה "חנות" מוזרה בגבעתיים.

אפשר להגיד שאפשר להשיג פה ושם דגמים אבל קשה לקרוא לזה

זְמִינוּת.

פורסם

RDvd, אנשים כמוך פשוט מעלים לי את הסעיף לפעמים.

רואה את המחיר הזול ביותר בארצות-הברית, ומחליט שכולם צריכים להתיישר אליו, כאילו זה כל העולם.

בלי להתייחס לזה שהאוזניות האלה נמכרות ב1000 יורו בגרמניה, וב800 פאונד באנגליה - שזה 4500 ו4700 שקלים בהטעמה. לא שזה לא פחות מ5000, אבל מה לעשות - אם תשווה 5000 ל4500 פתאום זה לא ייראה כל-כל מוגזם וחזירי (וודאי בהתחשב בגודל היחסי של השוק). בשוויץ זה בכלל עולה 5000 שקלים.

אז מה נעשה? נתעלם מזה לגמרי, נאמר "אזניות של 3700" ונתבכיין שישראל מדינה מטומטמת, עושקת, ואי-אפשר לחיות כאן.

נתעלם על הדרך גם שהמדינה היא בדיוק הפרצוף של כל אחד ואחד שנמצא פה, כולל אתה. או שאתה כבר בדרך לברלין לקנות שם מילקי?

פורסם

^תירגע טורבו! לא ראיתי שום מחיר הכי נמוך בארצות הברית ולא חיפשתי דילים מיוחדים, פשוט הרצתי חיפוש פשוט בגוגל וראיתי ארבע חנויות (כולל אמאזון) שמוכרות אותן במחיר אחיד של 999 דולר.

מחירי האוזניות בארץ לא מעניינים אותי ולא מכעיסים אותי כי אני לא קונה אוזניות בארץ, מצידי שימכרו אותן במיליון שקל! זה לא הפסד שלי ואני בכלל מאמין שבעלי החנויות הקטנות מוכרים במחירים האלה בגלל מצב שנכפה עליהם.

ומה קשור מילקי? תפסיק לדבר כמו דביל ים תיכוני מ-YNET.

פורסם

הרצת חיפוש בגוגל העולמית, שנותנת חנויות בארה"ב! Amazon.com שהיא גם חנות אמריקאית. תפסיק לחשוב שכל העולם הוא ארצות הברית!

לו היית בודק באמת, היית מגלה שהמחיר של האוזניות האלה, היקרות בטירוף, בישראל, ממש לא כזה חריג.

ואם מחירי האוזניות בארץ לא מעניינים אותך - מה אתה בכלל עושה בדיון הזה? נכון - באת לתפוס טרמפ ולהתבכיין על זה שהכל בישראל חרא. ואתה עוד שואל אותי "מה קשור מילקי?"

פורסם

לך תשתה כוס מים קרים ותנוח, אני חושב שזה הכי חשוב כרגע.

פורסם

הוא הראה שטעית ואתה פשוט אומר לבחור להירגע? classy move

פורסם

במה טעיתי?

אני דיברתי על:

1)זמינות נמוכה של מוצרים מסויימים.

2)העובדה שהמצב בו ישראלים מזמינים הכל מחו"ל הוא לא בריא לסוחרים הישראלים ובסופו של דבר למדינת ישראל.

3)העובדה שדגם מסויים של חברה מסויימת זמין רק בחנות אחת ובמחיר יותר גבוה מהשווי שלו.

4)שאני מאמין שבעלי החנויות הקטנות נאלצים למכור במחיר גבוה בגלל מצב שנכפה עליהם.

הוא:

1)אמר שהחלטתי שכל העולם צריך להתיישר למחיר של ארה"ב (איפה טענתי את זה? אף אחד לא צריך להתיישר לאף מחיר, פשוט יש עניין של עסקה טובה\עסקה לא טובה וכן גם בגרמניה או אנגליה יכול להיווצר השיקול הזה).

2)אמר שבגלל עלויות האוזניות אני אמרתי שאי אפשר לחיות בישראל (ממתי זה פקטור בשביל מישהו?).

3)דיבר על מעדני חלב ועיר בגרמניה.

4)אמר שבאתי לתפוס טרמפ ולהתבכיין על זה שהכל בישראל חרא. (אני רק דיברתי על סעיפים 1-3 למעלה, הסקת מסקנות הזויה מצדו).

5)שאל בפליאה איך אני לא מבין מה הקשר בין מעדן חלב לזמינות ומחירי האוזניות בארץ.

אם אתם רוצים לדבר על מחירים של אוזניות בארץ באופן כללי אז כמו שכבר כתבו מעליי אכן יש דגמים בארץ עם מחיר זהה ולפעמים גם נמוך יותר מאשר בחו"ל (בדרך כלל של SHURE,לפעמים גם ULTRASONE ואם אני לא טועה אז גם גראדו ולפעמים A.T).

יש חנויות קטנות שעושות רווח יחסית קטן מכל מכירה אבל יש גם רשתות גדולות שמצפות לעשות רווח של פי 2 או פי 2.5 על אוזניות מה שמסביר לכם את מבצעי הבלאק פריידי\1+1 וכו' (למרות שאלה בד"כ יוצאים לדרך עם שיתוף פעולה מצד היצרן\יבואן).

פורסם

די להתפלצן, באמת.

"יצאתי" עליך אך ורק כי עצבנה אותי ההצגה המגמתית והשקרית שלך של מחיר האוזניות הספציפיות האלה בישראל. לקחת את המחיר בארה"ב שהוא נמוך משמעותית מהמחיר ברוב המקומות בעולם והצגת אותו כ"מחיר הנכון", ולעומתו המחיר בישראל הוא "מופקע". זאת תוך התעלמות (כנראה לא מכוונת, פשוט לא טרחת לבדוק) מהעובדה שהמחיר של המוצר הזה במקומות רבים וטובים הרבה יותר קרוב למחירו בישראל (ולפעמים אפילו גבוה ממנו כמו בשוייץ) מאשר למחירו בארה"ב.

וזה מעצבן אותי כי יש נטייה לאנשים לעשות את זה כל הזמן. יוצרים לעצמם איזו פנטזיה כאילו בכל העולם המחירים הם כמו בWalmart או בSam's Club או באיזה חור נידח בסין, ורק בישראל עושקים וגונבים.

לא התייחסתי ולא מתכוון להתייחס לכל שאר הדברים, כמו גם שלא מתכוון להפוך את זה לדיון כללי על יוקר המחייה בישראל - זה לא המקום.

פורסם

לא יודע למה אבל במקום להבין את מה שהתכוונתי אליו אתה מעדיף לצייר תמונה שונה שמכעיסה אותך ואז אתה מוציא את העצבים שלך פה.

אבל אם אתה מתעקש על הדגם המטופש הזה: המחיר של האוזניות המדוברות לפי האתר הרשמי שלך החברה (MSRP אם תרצה) הוא 995$ ולכן מחיר של 5000 ש"ח (או 1100 יורו) הוא מחיר לא טוב וזאת דעה אובייקטיבית לדעתי. בכל אופן אף אחד לא דיבר רק על ישראל , מההתרשמות שלי מגולשים בריטים מהד-פיי אני מבין שאצלם המצב יותר גרוע בגזרת האוזניות.

פורסם

שוב אתה מתעקש לראות רק חלק מהתמונה.

האתר הרשמי של החברה הוא אתר אמריקאי של יצרן אמריקאי, ומתייחס רק למחיר בתוך ארצות-הברית. זה פשוט לא נכון לקחת את המחיר הזה ולומר ש"זה המחיר של האוזניות" או שזה "צריך להיות המחיר" של האוזניות בכל מקום בעולם.

מתוקף שילוב של כמה גורמים, המחירים של מרבית מוצרי הצריכה בארה"ב היו, וימשיכו להיות זולים מרוב מרוב העולם. בקטע זה, ארה"ב היא החריגה, ולא ישראל. וזה מה שישראלים רבים לא מבינים. כמוך, הם רואים את המחיר באתר החברה האמריקאי, או באמזון, או באיביי, וחושבים שזה המחיר שכולם בכל מקום משלמים, ורק אותם דופקים. זו גישה מאוד ישראלית לצבוע את כל חו"ל באותו צבע ולחשוב שהכל זה גן-עדן צרכני כמו ארה"ב.

גם כותרת הדיון היא "מחירי האוזניות בארץ", לא "מחיר האוזניות בכל מקום שהוא לא ארצות-הברית". זאת למרות שבפועל הדיון הוא על האחרון, וזה משתקף גם מהגישה שלך.

פורסם

כבר ביססנו את העובדה שבמוצר הספציפי הזה המחיר גם בישראל וגם בחלקים באירופה הוא גבוה (לא משתלם לטעמי אבל הגיוני לטעמך).

אתה מתעקש להמשיך ולהכנס בי על מנת להרגיש טוב עם עצמך גם אחרי שכתבתי בעצמי שיש דגמים מסויימים שהם יקרים יותר בארץ ודגמים שהם זולים יותר בארץ.

המוצר הספציפי הזה גם ככה לא מייצג כלום מיכוון שבד"כ החברות הן גרמניות,אוסטריות,יפניות וסיניות.

לך ותצעק על אנשים זרים בפייסבוק או ב-YNET, שם זה יותר קל.

פורסם

נו אז אם אתה מסכים שמחירי האוזניות בארץ הם יקרים או זולים או בסדר לפי המוצר אז מה בעצם התלונה פה? ישראל לעולם לא תהיה המדינה הזולה ביותר לאוזניות (ושאר הדברים. גם לא אלה שמיוצרים פה) אבל לפחות יש מאמץ של יבואנים מסויימים לתת תחרות לחו"ל

פורסם

שוב: אני דיברתי על זמינותם של מוצרים מסויימים והעובדה שלפעמים הסוחרים פוגעים בעצמם.

אני לא התחלתי את הת'רד ולא אהבתי את העובדה שניסו להלביש עליי דמות מסויימת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים