עבור לתוכן

מיקום אייפונים בחיבור ל-Wi-Fi

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לפני שבועיים עברתי דירה. הראוטר עבר איתי לדירה החדשה כמובן, וכמו כן גם מספר הטלפון הקווי הביתי שלי. כל ההגדרות של החיבור לרשת האינטרנט נשארו אותו דבר ללא שום שינוי.

שמתי לב למשהו מאוד מוזר ומצחיק, שכשברגע שאני מחובר לרשת ה-Wi-Fi הביתית, המיקום של האייפון שלי (ושל מכשירים אחרים שניסיתי שמחוברים גם הם לאותה רשת Wi-Fi) הם כאילו מאוכנים במיקום של הבית הישן..

השאלה שלי היא איפה הבעיה? אני 99% בטוח ש-Reboot לראוטר יפתור את הבעיה, אבל רציתי להבין על סמך מה הראוטר עובד כשהוא קובע מיקום, ולמה הוא עדיין על המיקום הישן?

תודה ושבוע טוב.

פורסם

קצת מסובך אם אתה לא מבין, בעיקרון אין דרך שאתה יכול לשנות את זה.

מכונית של גוגל מיפתה את מיקום כל הראוטרים בארץ, וכל מכשיר שמחובר לראוטר שלך מקבל את המיקום של הראוטר כפי שנקלט ברגע הסריקה של המכונית של גוגל.

המיקום של הראוטר שלך ישתנה בפעם הבאה שהמכונית של גוגל תעבור ליד הבית שלך.

פורסם

על איזה מיקום בדיוק מדובר?

לא נראה לי שאני מכיר את הפונקציה הזאת (או שאני מכיר אותה בשם אחר....)

פורסם

בעבר היה קשר למכוניות ה-STREET VIEW של גוגל אבל כבר כמה שנים זו לא השיטה. העקרון היום מבוסס על טלפון סלולרי, שיש לו GPS, שמתחבר לנתב אלחוטי כאשר אחד משירותי הענן של גוגל, מיקרוסופט, אפל וכד' פעיל. כאשר זה המצב, נרשם באופן אוטומטי בשרתים של אותן חברות ה-SSID של הנתב, ה-MAC שלו והמיקום הגאוגרפי (GPS). באופן זה ממפות החברות את מיקומם של כל הנתבים בעולם וכך הם יודעות היכן ממוקם כל אחד מהם. הסבר מפורט על הנושא יש בכתבה הזו -

http://www.zdnet.com/blog/networking/how-google-and-everyone-else-gets-wi-fi-location-data/1664

ברגע שתתחבר לנתב שלך עם טלפון חכם כשה-GPS פעיל, ירשם המיקום מחדש ותוך כמה שבועות אתה תראה את העדכון.

נערך על-ידי Cheif

פורסם
  • מחבר

להתחבר לנתב שלי אתה מתכוון ל-Default Gateway או פשוט לרשת ה-Wifi שהראוטר משדר?

פורסם

לרשת ה WIFI עם אפליקציה שמפעילה את ה GPS לצורך קבלת מיקום.

פורסם
  • מחבר

אבל זה לא מוזר? כי אם האייפון מחובר ל-Wifi, ה-GPS מבחינתו "נשען" על מיקום הרשת הקיימת (הבית הישן שלי), ואז גם כשאני יתחבר לאפליקציה כלשהי האפליקציה תזהה אותי כעדיין במיקום הישן, ואז זה יהיה בלופ שחוזר על עצמו ולעולם לא יתעדכן..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים