עבור לתוכן

האם הטלוויזיה שעושה לי בעיות עלולה לגרום נזק למכשירים?

Featured Replies

פורסם

אהלן. יש לי טלוויזית סמסונג 40 אינץ עם חיבור HDMI. מדי פעם כשראיתי סרטים או שיחקתי במשחקי וידאו, נעלמה התצוגה לשניה.

חשבתי אולי זה כבל הHDMI.

הבעיה התחילה להופיע בתדירות רבה יותר, ושמתי לב שזו טלוויזיה לאחר שחיברתי קונסולת PS4, והיא כל הזמן מצפצפת כשחיבור HDMI לא משדר באופן קבוע.

היא ממשיכה לצפצף אפילו כשהטלוויזיה על מצב STANDBY - ורק אחרי שאני מוציא אותה מהחשמל (את הטלוויזיה) - קונסולת הPS4 נרגע.

עשיתי 1+1: את התמונה הנעלמת כשהשתמשתי בטלוויזיה עם מחשב (וגם קונסולות דור קודם) ועכשיו גם הPS4 כשהיא מצפצפת כשמחוברת לטלוויזיה זו (עם מסך מחשב זה לא קורה)

אז לשאלה שלי עד שאני יוצר קשר עם היבואן: האם יש סיכוי שטלוויזיה, דרך חיבור HDMI, עלולה לגרום נזק למכשיר? או שאין שום חשש ואפשר להמשיך להשתמש בה?

פורסם

ידוע לך על מה בדיוק ה PS4 מצפצף ? נניח, אם אתה מנתק ממנו מסך של מחשב בזמן עבודה הוא גם מצפצף ? אם כן, רוב הסיכויים שהצפצופים הם פשוט תגובה שלו לנפילות של הטלויזיה, וכנראה שהן ממשיכות גם כשהיא ב stand by

במקרה כזה הסיכוי לנזק ל PS4 נמוך

במקרה שהצפצופים הם סימן למשהוא אחר - מתח גבוה שמגיע לחיבור ומ]ריע לתקשורת - הסיכוי לנזק גבוה. יש לך ראיות לכך שמשהוא כזה קורה ?

בכל מקרה הייתי ממליץ לך לא להשתמש בטלויזיה הזאת בינתיים ולא להפעיל אותה, בלי קשר ל PS4 : זה דיי נראה כמו בעיית חשמל, ככל שאתה מאפשר לה להמשיך לקרות, ייתכן שמשהוא בטלויזיה נהרס יותר ויותר. אם התיקון לא באחריות אתה עלול לקבל נזק שיחייב תיקון יקר יותר ממה שצריך עכשו. בין אם היא באחריות או לא, יכול להיות נזק נסתר - בחלק שלא יחליפו עכשו, שיעשה בעיות בהמשך תקופה אחריי שהיא תחזור מהתיקון

פורסם
  • מחבר

כשאני מחבר את כבל הHDMI, כשהטלוויזיה במצב STANDBY אבל עם חשמל לPS4 - הקונסולה מצפצפת כפי שהיא מצפצפת באופן רנדומלי כשהטלוויזיה בשקע (יש לי מפצל) - כן נשמע הזוי אבל לאחר שאני מוציא את הטלוויזיה מהשקע הקונסולה נרגעת.

שמתי לב גם, מתי שקניתי אותה, שהלוח אליו אני מחבר את הכבלי HDMI בטלוויזיה רופף. כעת כשאני מכניס HDMI לטלוויזיה זה בכלל נכנס כמו חמאה (או לא נכנס עד הסוף כי כשאני דוחף את הכבל אז הלוח נכנס גם בפנים)

פורסם

אז למה אתה מחכה ? תתקן אותה כבר

השאלה היא על מה ה PS4 מצפצף

אם זה סימן לכך שהוא מזהה חיבור או ניתוק של HDMI (ואם הטלויזיה ב stand by, עדייין יש תקשורת ב HDMI לכן ה PS4 יזהה אותה), הוא פשוט מצפצף בכל רגע שהחיבור בטלויזיה נעלם וחוזר. בכללי זה לא אמור להיות מסוכן לו, חוץ מאם יש בנוסף גם בעיות אדמה בחיבור חשמל שלו או של הוטלויזיה

אם הוא מצפצף כי הוא בעצמו נכנס להגנה כלשהיא בגלל מתחים לא תקינים שהוא מקבל מה HDMI, הוא יכול להיהרס מזה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים