עבור לתוכן

מחשב לגיימינג ותכנות (סטודנט) 5000 שקל / 1350$ (אופציה לקנייה בארה"ב)

Featured Replies

פורסם

אומנם שאלתי לפני חודש לגבי מחשב אך הדרישות השתנו (SSD), התקציב עלה (+1000) ויש לי אופציה לרכוש בארצות הברית (ישירות, בלי משלוח).

ולכן הדיון החדש עם הדרישות המעודכנות:

* מטרות המחשב: עבודה משרדית, תכנות (סטודנט למדעי המחשב), גיימינג (לא צריך משהו מטורף, אני לא מתכנן לשחק עליו משחקי קצה ובטח שלא בהגדרות הכי גבוהות, אבל שכן יוכל להריץ משחקים מהשנתיים האחרונות בהגדרות בינוניות).

* גודל המסך: 14-15.6

* משקל רצוי: זה פחות issue, הגב ישרוד :)

* זמן סוללה: 3-4 שעות של שימוש קל (שימוש משרדי, לא גיימינג).

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות: אני מתאר לעצמי שזה כבר לא נחשב מיוחד, אבל בכל זאת למען הסר ספק, HDMI.

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD בגודל של 128 GB לפחות. 500GB אחסון באופן כללי (כלומר חוץ מה128 SSD השאר יכול להיות הארד דיסק מכני).

* כונן אופטי: לא קריטי

* האם נדרשת אחריות בינלאומית: אם ההמלצה היא למחשב שייקנה בארצות הברית, אז ארצה אחריות עליו בארץ. אם ההמלצה היא למחשב מהארץ אז לא צריך.

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא חובה.

תודה רבה!

פורסם

1. בתור סטודנט כמעט לשעבר אני ממש לא ממליץ מחשב ששוקל יותר מ-2.0 ק"ג וזה גם די הרבה ככה שעדיף לך לקחת מסך 14 או אפילו 13.3, קח בחשבון יש גם את משקל המטען.

2. לא ממליץ במחשב כזה (14-13.3) להחזיק שני דיסקים בגלל עניין של התחממות. במחיר שאתה מוכן להשקיע לא חסרות אפשרויות של SSD בגודל של 500GB ואפילו 1TB.

פורסם
  • מחבר
1. בתור סטודנט כמעט לשעבר אני ממש לא ממליץ מחשב ששוקל יותר מ-2.0 ק"ג וזה גם די הרבה ככה שעדיף לך לקחת מסך 14 או אפילו 13.3, קח בחשבון יש גם את משקל המטען.

2. לא ממליץ במחשב כזה (14-13.3) להחזיק שני דיסקים בגלל עניין של התחממות. במחיר שאתה מוכן להשקיע לא חסרות אפשרויות של SSD בגודל של 500GB ואפילו 1TB.

תודה על הפידבקים.

1. מקבל, אבל נראה לי 14 זה המינימום שאני מוכן לרדת אליו.

2. וואלה? תיארתי לעצמי שאין מצב להשיג 500GB SSD בתקציב שלי. אבל אם ניתן, ברור שאני מעדיף.

פורסם

יש היום SSD במחיר של 40 סנט לג'יגה, מניח שתוכל לבנות אחלה מחשב בתקציב הזה.

פורסם

אתה יכול להתקין לבד SSD ולהעביר אליו את מערכת ההפעלה?

פורסם

כפי שנאמר, SSD של Crucial MX100 512GB יעלה כ-200$, שזה כ-750 ש"ח (בארץ 1,100 כולל 3 שנות אחריות).

אתה יכול לקחת כל מחשב כמעט ולשים שם כונן כזה.

שים דגש על מסך איכותי עדיף FHD עם פאנל IPS.

אולי את הכונן תקנה בחו"ל ואת המחשב בארץ, ככה יהיה פחות מסובך מבחינת אחריות ועברית על המקלדת.

פורסם
  • מחבר
כפי שנאמר, SSD של Crucial MX100 512GB יעלה כ-200$, שזה כ-750 ש"ח (בארץ 1,100 כולל 3 שנות אחריות).

אתה יכול לקחת כל מחשב כמעט ולשים שם כונן כזה.

שים דגש על מסך איכותי עדיף FHD עם פאנל IPS.

אולי את הכונן תקנה בחו"ל ואת המחשב בארץ, ככה יהיה פחות מסובך מבחינת אחריות ועברית על המקלדת.

זה נשמע רעיון מעולה! ואין לי בעיה לחבר את הכונן בעצמי, קצת מדריכים והכל יהיה בסדר.

ההמלצה שלך היא לכונן

Crucial MX100 אם כך?

ומה לגבי דגם מחשב? זה משאיר 4250 שקל לקנות מחשב בארץ.

פורסם

כמו בדיון לפני חודש, כיוון שהחלטת על 14" -

http://ksp.co.il/?list_compare=.23938..23773.

+ הרחבת אחריות ל-3 שנים.

אם אתה רוכש את המחשב באילת אז הגרסה עם ה-I7 יחד עם הרחבת האחריות תיכנס בתקציב.

פורסם
  • מחבר
כמו בדיון לפני חודש, כיוון שהחלטת על 14" -

http://ksp.co.il/?list_compare=.23938..23773.

+ הרחבת אחריות ל-3 שנים.

אם אתה רוכש את המחשב באילת אז הגרסה עם ה-I7 יחד עם הרחבת האחריות תיכנס בתקציב.

אני לא חושב שאני אסע לאילת בשביל זה, הI5 יצטרך להספיק.

איך בדיוק ההוספה של הSSD מתבצעת? יש מקום מיועד שניתן להכניס אליו? או שמחליפים חלק קיים? בנוסף, האם ההתעסקות הזו לא פוגמת באחריות?

פורסם
  • מחבר

(סליחה על הדאבל, אבל נראה לי חשוב להוסיף):

התחלתי לקרוא על ההוספה של SSD לFLEX 14. מסתבר שספציפית הSSD שהמלצת עליו -

Crucial MX100 לא מתאים לflex 14, לפחות לא כשמנסים לעלות ממנו win8.

מקור:

https://forums.lenovo.com/t5/Idea-Windows-based-Tablets-and/Trying-to-install-mx100-ssd-in-flex-2-14in/td-p/1648244

בחור אחד שם הצליח לשים win7 על ה

Crucial MX100.

מלבד זאת מציינים שהכרטיסים הבאים עובדים על הFlex:

SSD Kingston - SSDNowV300 128 GO

Toshiba q series pro

Samsung evo 250go

sandisk 256

ובחזרה לנושא עצמו, כמה חברים המליצו לי ללכת גודל 13 דווקא. אני אל לגמרי בטוח לגבי זה (לפני הקנייה אלך לראות איך זה באמת בחנות) אבל בכל מקרה אשמח להמלצה לגבי מחשב 13 אינץ.

פורסם

אני חושב שהפתרון הוא מאוד פשוט. בפועל בין 13.3 ל-14 ההבדל הוא לא עצום (יש כאלה שבכלל לא יבחינו בו), לעומת זאת, ההבדל במשקל לפעמים יכול להיות מורגש - זה יכול להיות ההבדל בין 1.5 ל-1.8 קילו. אתה חושב שאתה תרגיש בהבדל?

פורסם

אז קח כונן אחר, זה לא כזה קריטי.

מוזר שהמחשב לא תומך...

פורסם
  • מחבר

אם כך איזה מחשבים היית ממליץ שהם 13 אינץ ועונים על הדרישות?

Chevy- כמובן, רק פירטתי למקרה שעוד אנשים יהיו מעוניינים בFLEX, שהידע יהיה שם בחוץ :)

פורסם

אכן חשוב מאד, לא מבין למה שתהיה מניעה כונן אחד כן ואחר לא, נראה לי פאדיחה של לנובו ב-BIOS או משהו. או שהכונן חדש מדי והמחשב צריך עדכון.

פורסם
  • מחבר

כמו שאתה אומר, זאת ככל הנראה פדיחה בBIOS. כי הבחור שכן הצליח (עם וינדוס 7) הכניס את הBIOS לlegacy mode בשביל זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים