עבור לתוכן

המלצה למחשב נייד 13.3" לשימוש עסקי-ביתי ב-3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

מבקש המלצתכם למחשב נייד ע"פ הדרישות הבאות:

• מטרות המחשב - שימוש ביתי ומשרדי, אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים. ללא משחקי מחשב.

• גודל המסך - 13.3", עדיף מסך מט בעל בהירות גבוהה. נדרש יכולת צפייה סבירה מהצד.

• רזולוציית המסך - אין דרישה מיוחדת.

• דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - מקלדת נוחה לשימוש בגודל מלא (ללא numpad). מבחינתי trackpoint יהווה יתרון אבל אסתדר גם בלעדיו.

• משקל רצוי - 1.6-1.8 ק"ג, אבל לא אפסול גם אם מעט כבד יותר.

• האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 3-4 שעות לפחות בשימוש סביר (כולל wifi, בהירות מסך סבירה).

• האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI.

• Bluetooth? לא חובה.

• גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין דרישה מיוחדת. במידה והדגם מגיע עם SSD, עדיפות לדגמים שניתן להוסיף בהם כונן נוסף בעתיד.

• כונן אופטי - אין צורך.

• אם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

• האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא

• האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

• האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

• כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם :

• אמינות
    • עמידות בנסיעות ובשימוש מחוץ לבית/משרד
    • מעדיף מראה סולידי, עדיף בצבע שחור. אבל זה לא קריטי.
    • 4GB זכרון, אפשרות להרחבה.
    • מעבד i5, עדיפות לדור רביעי.

בימים האחרונים חיפשתי קצת מידע והתכנסתי לשלושה דגמים עיקריים:

1. lenovo e330
  2. dell latitude 3330
  3. dell latitude 3340

יש דגמים נוספים ששווה לבחון? המלצות על הדגמים המדוברים?

תודה,

אדי.

פורסם

ה-3340 הוא גרסה עדכנית יותר של ה-3330 ולכן לדעתי כדאי לפסול אותו. כמו כן, אין לו יציאת VGA ו-HDMI - אלא רק Displayport (שמהם ניתן לחבר מתאמים).

לנובו e300 - בחיים לא שמעתי על המחשב הזה, וגם גוגל לא. יכול להיות שהתבלבלת עם מעבד של amd בשם הזה - ואז הוא פסול על הסף (אין למעבדי AMD שום יתרון על מקביליהם של אינטל).

אופצייה שכן הייתי שוקל - hp probook 430 g1:

http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24469

המחשב קליל ועומד בכלל הדרישות שלך.

שדרוג האחריות ל-3 שנים יעלה לך 300 שקל, ככה שבסופו של דבר המחשב יעלה כ-2850. הייתי ממליץ להוסיף 200 שקלים ולרכוש בנפרד סטיק של 4 ג'יגהבייט נוספים. ההתקנה בבית תקח לך בערך 5 דקות ולא תפגע באחריות.

עוד שדרוג אפשרי (לא חייב עכשיו כמובן, בדיוק כמו הזיכרון) שיהיה עודיותר משמעותי זה הוספת כונן SSD, למחשב יש יציאת M.2 שניתן לשים בה כונן בנוסף לכונן הקיים. אחד כזה של 128 ג'יגה יעלה לך בערך 450 שקל (בהזמנה מאמאזון).

(גילוי נאות - הפוסט הזה נכתב מהמחשב עליו המלצתי)

פורסם
  • מחבר

למה לפסול את ה3340 אם הוא מתקדם יותר מה-3330? נראה שאם כבר, אז מבין שניהם עדיף ללכת על ה-3340. בהנחה ואני מוותר על יציאת VGA (ל3340 יש יציאת HDMI).

בקשר למחשב של לנובו, טעות כתיב שלי, מדובר בe330 (קישור לדוגמא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=850951).

בנוגע להמלצה על ה-hp probook 430 g1, זה באמת היה המחשב הראשון שחשבתי עליו. הוא בכל זאת הכי זול המתאים לדרישות החומרה שלי :-).

מקריאה בפורומים ובסקירות בחו"ל, נראה כי הוא פחות מאוזן מהשאר, מסך פחות טוב (בהירות נמוכה, בעיה בצפייה מהצד), רועש וכו'.

אני מבין שאתה ממליץ על הprobook 430 מניסיון אישי, תוכל לכתוב את התרשמותך ממנו מבחינת שימוש ועמידות?

תודה,

אדי

פורסם

ה-E330 מצויין, אך הוא לא במלאי כבר איזה חודש. ובגלל שהוא "ישן", המלאי משום מה לא יחודש...

כמו כן, הוא מגיע עם אחריות לשנה, כך שיש צורך לשלם עוד איזה 300 ש"ח בשביל להרחיב אחריות (דרך IBM), מה שמגדיל עוד יותר את העלות שלו.

ה-E330 בהחלט רלוונטי עוד היום וגם מבחינת אפשרויות השדרוג שלו הוא רחב (גם SSD MSATA בנוסף לכונן הקיים, 2 סלוטים לזכרונות), זמן סוללה מצויין, יותר מה-HP. היתרון העיקרי של ה-HP זה המשקל שלו, מעבר לזה הוא בסדר.

פורסם

1. קודם כל הכוונה שלי הייתה כמובן שה-3340 היה עדיף. עשכיו שקראתי את מה שכתבתי מחדש הבנתי שזה לא היה ברור :)

2. הסיכוי שלך למצוא E330 הוא אפסי עד לא קיים. אפילו ה"מחסנים" הגדולים שהחזיקו לא מעט סטוק שלו חיסלו אותו כבר.

3. ל-430 יש מסך סביר (ולפי הביקורות - טוב יותר מזה של ה-3340) - ויהיו לו בעיות בצפייה מהצד כמו לכל מסך בעל פאנל TN (בפועל, כל המסכים במחשבים שהצעת). בעיית הרעש לא נוראית כל כך (המאוורר עושה רעש שיכול להציק אבל מתרגלים מהר מאוד, מה גם שזה קורה רק שהמחשב נמצא בסביבה חמה באמת. ברגע שהוא בסביבה קרירה (כיתה ממוצעת עם מזגן למשל) ולא מופעל בעומס גבוה, אין באמת בעיית רעש.

ככלל, אני מאוד מרוצה מהמחשב. איכות הבניה שלו גבוהה מאוד לדעתי - כל החלק הפנימי עשוי אלומיניום מה שמרגיש טוב מאוד, וה-lid מצופה במעין גומי כזה. בסה"כ המחשב מרגיש טוב ועושה רושם של עמיד מאוד. הוא גם קל מאוד וזה יתרון גדול לדעתי. המסך, כמו שכתבתי, בסדר - לא מדהים כמובן, אבל לא משהו שיציק יותר מידי. למען האמת, אחרי שלושה מחשבים - זה הראשון שיש לי עם מסך מאט ואני בחיים לא חוזר למסך בוהק :)

המקלדת שלו מאוד נוחה לי אישית והטאצ'פד לא רע בכלל (המקשים מאוד נוחים לדעתי - לא כמו מרבית היצרנים ששמים מקשים מאוד נוקשים עם מהלך קצר, אלא מקשים רכים עם מהלך ארוך), אבל המולטיטאצ' שלו לא מדהים לצערי וזה קצת מציק ביום יום.

מבחינת ביצועים - מדובר במחשב עם מעבד חסכוני ולכן אל תצפה למטוס. בשימושים יום יומיים הוא יעבוד חלק (אישית שדרגתי אותו גם ל-8 ג'יגה - מומלץ ביותר, ההבדל ממש מורגש. בשלב הבא אשים לו גם SSD בחריץ M.2), אבל אל תצפה לביצועים מטורפים בסימולציות matlab כבדות.

מבחינת סוללה - בשביל השימושים שלי היא יותר ממספיקה. בשימוש אינטרנט בבהירות מקסימלית הגעתי לסביבות ה-3 שעות כשנשארו 40-45 אחוז סוללה, ככה שאני מאמין שאפשר להוציא ממנו 5 שעות אם מורידים את הבהירות ואפילו יותר אם מורידים את הביצועים שלו. בשימוש כבד (משחקים) אחרי כשעה הוא הגיע ל-25 אחוז ככה שאפשר לסחוט אולי שעה ורבע - ואם הייתי מוריד את הבהירות אפשר לסחוט אולי שעה וחצי-שעתיים.

ואם כבר נגעתי במשחקים - אל תצפה ליותר מידי. מדובר בכרטיס מובנה ודי חלש ככה שמשחקים הוא יריץ בהגדרות נמוכות וברזולוציה נמוכה. לי אישית זה מספיק, בשביל הפעם ב.. שאני משחק, אבל יש כאלה שצריכים יותר מזה. כמובן שלא הייתי מתנגד ליותר, אבל אילוצי תקציב כמובן הביאו אותי להתפשר על זה.

אני חושב שתמצטתי את הרשמים שלי מהמחשב, אשמח לענות לעוד שאלות אם יהיו.

פורסם
1. קודם כל הכוונה שלי הייתה כמובן שה-3340 היה עדיף. עשכיו שקראתי את מה שכתבתי מחדש הבנתי שזה לא היה ברור :)

2. הסיכוי שלך למצוא E330 הוא אפסי עד לא קיים. אפילו ה"מחסנים" הגדולים שהחזיקו לא מעט סטוק שלו חיסלו אותו כבר.

3. ל-430 יש מסך סביר (ולפי הביקורות - טוב יותר מזה של ה-3340) - ויהיו לו בעיות בצפייה מהצד כמו לכל מסך בעל פאנל TN (בפועל, כל המסכים במחשבים שהצעת). בעיית הרעש לא נוראית כל כך (המאוורר עושה רעש שיכול להציק אבל מתרגלים מהר מאוד, מה גם שזה קורה רק שהמחשב נמצא בסביבה חמה באמת. ברגע שהוא בסביבה קרירה (כיתה ממוצעת עם מזגן למשל) ולא מופעל בעומס גבוה, אין באמת בעיית רעש.

ככלל, אני מאוד מרוצה מהמחשב. איכות הבניה שלו גבוהה מאוד לדעתי - כל החלק הפנימי עשוי אלומיניום מה שמרגיש טוב מאוד, וה-lid מצופה במעין גומי כזה. בסה"כ המחשב מרגיש טוב ועושה רושם של עמיד מאוד. הוא גם קל מאוד וזה יתרון גדול לדעתי. המסך, כמו שכתבתי, בסדר - לא מדהים כמובן, אבל לא משהו שיציק יותר מידי. למען האמת, אחרי שלושה מחשבים - זה הראשון שיש לי עם מסך מאט ואני בחיים לא חוזר למסך בוהק :)

המקלדת שלו מאוד נוחה לי אישית והטאצ'פד לא רע בכלל (המקשים מאוד נוחים לדעתי - לא כמו מרבית היצרנים ששמים מקשים מאוד נוקשים עם מהלך קצר, אלא מקשים רכים עם מהלך ארוך), אבל המולטיטאצ' שלו לא מדהים לצערי וזה קצת מציק ביום יום.

מבחינת ביצועים - מדובר במחשב עם מעבד חסכוני ולכן אל תצפה למטוס. בשימושים יום יומיים הוא יעבוד חלק (אישית שדרגתי אותו גם ל-8 ג'יגה - מומלץ ביותר, ההבדל ממש מורגש. בשלב הבא אשים לו גם SSD בחריץ M.2), אבל אל תצפה לביצועים מטורפים בסימולציות matlab כבדות.

מבחינת סוללה - בשביל השימושים שלי היא יותר ממספיקה. בשימוש אינטרנט בבהירות מקסימלית הגעתי לסביבות ה-3 שעות כשנשארו 40-45 אחוז סוללה, ככה שאני מאמין שאפשר להוציא ממנו 5 שעות אם מורידים את הבהירות ואפילו יותר אם מורידים את הביצועים שלו. בשימוש כבד (משחקים) אחרי כשעה הוא הגיע ל-25 אחוז ככה שאפשר לסחוט אולי שעה ורבע - ואם הייתי מוריד את הבהירות אפשר לסחוט אולי שעה וחצי-שעתיים.

ואם כבר נגעתי במשחקים - אל תצפה ליותר מידי. מדובר בכרטיס מובנה ודי חלש ככה שמשחקים הוא יריץ בהגדרות נמוכות וברזולוציה נמוכה. לי אישית זה מספיק, בשביל הפעם ב.. שאני משחק, אבל יש כאלה שצריכים יותר מזה. כמובן שלא הייתי מתנגד ליותר, אבל אילוצי תקציב כמובן הביאו אותי להתפשר על זה.

אני חושב שתמצטתי את הרשמים שלי מהמחשב, אשמח לענות לעוד שאלות אם יהיו.

היי, אני רוצה לשמוע את דעתך בעניין, אני מתכוון להמליץ לאמא שלי לקנות את המחשב הזה לאחר בדיקה. היא צריכה מחשב קל כדי להסתובב איתו, תמונה איכותית כדי להציג דברים ללקוחות, ולראות סרטים בבית לפעמים..

בעיקרון שימושים ממש פשוטים ולא כבדים. התקציב הוא עד 3000 ש''ח היית ממליץ עליו בתנאים האלה?

וקראתי איפשהו שלוקח לו 5 דקות להטען בהדלקה ועדיף להתקין עליו WINDOWS זה נכון?

הייתי פותח אשכול חדש אבל היא צריכה לקנות מחר אז אני מעדיף לשאול אותך פה.

תודה :)

פורסם

אני לא מבין. אם אתה שואל ספציפית על ה-HP אני אשמח לענות.

אם אתה שואל בכלליות - פתח שרשור חדש ונעזור לך שם (ואל תשכח להוסיף את הטופס המופיע בחוקי הפורום).

פורסם
אני לא מבין. אם אתה שואל ספציפית על ה-HP אני אשמח לענות.

אם אתה שואל בכלליות - פתח שרשור חדש ונעזור לך שם (ואל תשכח להוסיף את הטופס המופיע בחוקי הפורום).

כן אני שואל על ה HP PROBOOK שיש לך

פורסם

i3 חסכוני ואחריות לשנה. עם ה-i3 אפשר לחיות, אחריות לשנה בלבד זה מעט. מומלץ מאוד לשלם עוד 300 שקל ולהרחיב את האחריות ל-3 שנים.

בנוסף, בביקורות נטען שהוא מאוד מתחמם בשימוש כבד, לידיעתך..

פורסם

התגובה היתה בהמשך ל"פלישה" של המשתמש MTA1990 - כהצעה בשבילו.

----------------------------------------------------

לפותח הדיון, ה-3340 יכול להתאים בעיקרון די טוב והוא עם זמני סוללה ליום שלם.

למרות שמסך של ה-3340 נחשב לגרוע, מבחינת בהירות וניגודיות הוא יותר טוב מה-E330 לשם ההשוואה. ובממש מעט יותר טוב מה-430 G1

מדוע רשמת שהמסך ב-HP טוב יותר?

לפי נתוני המבחנים -

DELL = 232, 0.94 , 1:247

HP = 200, 1.00, 1:222

(בהירות, שחור, ניגודיות)

לסיכום - כל המסכים גרועים :D

פורסם
  • מחבר

אם הe330 של לנובו כבר לא במלאי, אז הוא לא רלוונטי וההתלבטות חוזרת להיות בין הdell 3340 לhp probook 430.

ממעבר על שתי סקירות שראיתי ועל הנתונים היבשים, נראה שהdell עדיף בהיבט החבילה הכוללת, אך מעט יקר יותר - מבחינתי, ההבדל הקטן במחיר כאשר משווים את המחירים עם 3 שנות אחריות לא משמעותי.

יש הבדל מבחינת השירות בין HP ל-DELL?

עוד המלצות?

תודה,

אדי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים