עבור לתוכן

המלצה על כרטיס מסך לתלת מימד

Featured Replies

פורסם

הי. אני מתעתדת לקנות מחשב חדש ומתלבטת בנוגע לכרטיס המסך. עיקר העבודה היא סולידוורקס, רינדורים של 3ds max ותוכנות גרפיות של adobe.

כלומר, אני זקוקה לכרטיס מסך חזק אמין וטוב.

הנטיה שלי היתה לאחד מה- nvidia quadro (הציעו לי מצד אחד את ה- K600 ומצד שני את ה- K2000). אך ככל שאני מבררת יותר, עולה ה- geforce כמשהו שיתאים יותר לצרכים שלי (gtx 770 למשל).

אני לא מצליחה להבין מה באמת יתאים לצרכיי יותר ואשמח להבהרות ועזרה בהחלטה.

תודה רבה.

פורסם

לתוכנות עבודה ומידול בתלת מימד דוגמת אלו שציינת כרטיס Geforce חזק באותו התקציב אכן יהיה תמורה טובה יותר. המיתוג quadro לא הופך את החומרה לאלוהית, בטח שלו עם המפרט הטכני העלוב והמבייש של K600.

אתה יכול להרגיש חופשי להשתמש ב-GTX 770 לדברים האלה, ולמודלים כבדים אפילו בגרסת 4GB.

אם הקניה לא מתוכננת בקרוב, הייתי ממליץ להמתין להשקת כרטיסי מסך חדשים על ארכיטקטורת המקסוול של אנוידיה שיושקו בהמשך השנה, הם יהיו חזקים יותר ויעילים יותר בצורה משמעותית למשימות הללו.

פורסם
  • מחבר

חזקים יותר, יעילים יותר ויקרים יותר באופן משמעותי גם כן?

פורסם

גם אני קורא על כמה הK2000 נחות לעומת ה770 מבחינת כוח עיבוד (הבדל עצום!) אבל תראה את זה (מדובר ב2000, לא K2000 שחדש ממנו):

http://youtu.be/Qil1WQcnEDo

פורסם

קוואדרו יכול להציע ביצועים טובים יותר בהתאם לתוכנות ומנוע הרינדור שיש בהם שימוש, וכן פלאגנים מספקים תמיכות שונות.

על קוואדרו החלש ביותר (כמו K600) אין מה לדבר, הוא יספק ביצועים סבירים בפרוייקטים יחסית קטנים, אבל יגביל מהר מאוד. על קוואדרו K2000 גם אין מה לדבר. יש כיום את K2200 שמבוסס ליבת מקסוול החדשה שמספק יחס ביצועים/וואט טוב משמעותית וכן ביצועים טובים יותר כמובן. אז מה עדיף - קוואדרו K2200 2GB או ג'יפורס GTX770 4GB (שזול יותר בכ-400~ ש"ח), זה כבר משהו שקשה לקבוע, שכן אין הרבה בנצ'מרקים ישירים שכאלה ברשת.

אני מציע לך לעבור על דיון הגראפיקה בפורום מפרטי מחשב (נמצא שם למעלה בסטיקי) ולחפש ברשת (בעיקר בפורומים מחו"ל) חוות דעת של אנשים שמתעסקים בתוכנות הנ"ל בצורה דומה לשלך.

הנה אולי משהו שיעזור לך, הנה השווואה בין קוואדרו 2000 ל-GTX770.

http://www.tomshardware.com/charts/workstation-graphics-2013/compare,3281.html?prod[6195]=on∏[6425]=on

והנה השוואות של מספר כרטיסים לפי סוג בדיקה:

http://www.tomshardware.com/charts/workstation-graphics-2013/benchmarks,146.html

* שימי לב שלא תמיד תוצאה (score) גבוהה יותר היא טובה יותר - בחלק מהמקרים התוצאה מוצגת כזמן רינדור (שניות), לכן שימי לב לזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים